485 статии
Неделя, 17. Октомври 2021
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Здраве

02.02.2009  
Кафето – повече полезно отколкото вредно

В своите здравни страници в. "Ню Йорк Таймс" помести интересна статия за медицинските митове около кафето. Авторите са събрали публикации за изследвания върху действието на кафето, които обхващат огромен брой пациенти - над половин милион!

Виж цялата статия...
 
16.09.2008  
Десет златни правила за висок имунитет

Статистиката е повече от жестока - 72 процента от болестите възникват поради отслабналите защитни сили на организма

Kоментари към статията : 2 Виж цялата статия...
 
25.06.2008  
Защо затлъстяването е медицински проблем ?

 

Затлъстяването е основен рисков фактор за различни заболявания и усложнения. То оказва влияние върху сърдечно-съдовата система, върху определени метаболитни процеси и хормонални функции, и върху           много други системи и органи в организма.

Виж цялата статия...
 
18.06.2008  
Липсата на сън - как ни влияе и вреди ли?

 

Как това ви влияе и вреди?

Всички знаем, че качествения сън е от жизнено важно значение за нормалното функциониране на човека.

Виж цялата статия...
 
16.06.2008  
Детето и варицелата

Варицелата (лещенка, varicella) е вид шарка протичаща с обрив включващ и мехурчета по кожата. В миналото се е наричала “дребна шарка”.

Виж цялата статия...
 
27.05.2008  
НАПРАВЕТЕ ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Всеки трети човек, особено по-възрастните, има проблеми с този толкова важен орган. Симптомите са следните: горчив вкус в устата, леко пожълтяване на склерата на очите, болезненост при натиск в областта на дясното подребрие.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
27.05.2008  
Болните нокти са заплаха за целия организъм

Всички знаем за гъбичните увреждания на ноктите и повечето от нас лично са се сблъсквали с този проблем.Но сега ще се опитаме да се ориентираме по-подробно в същността на опасните малки вредители.

Всичко започва с леко зачервяване

Kоментари към статията : 2 Виж цялата статия...
 
29.02.2008  
Фитотерапията (билколечението), най-древният начин за борба с болестите

Фитотерапията (билколечението), най-древният начин за борба с болестите все по-успешно лекува редица болести. Но фактът, че билките са дар на природата не означава, че те могат да бъдат използвани безразборно.
Никога не трябва да се опитва природен лек или билка без да се знае как действа, как трябва да се приготви за приемане и как да се прилага, от какво следва да се предпазваме и какви са страничните ефекти!

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
26.02.2008  
Най-нови методи на лечение на съдовите изменения на кожата

Нежелателните кръвоносни съдове по кожата на лицето, както и дребните капилярни и венозни мрежи на носа, бузите, брадичката, както и съдовите малформации на долните крайници и другите части на тялото, като прекалено силно изразени подкожни и вътрешнокожни вени, червени и синкави капилярни мрежи, представляват сложен естетически и морален проблем за милиони хора.

Виж цялата статия...
 
25.02.2008  
Стрес

Стресът възниква като ответна реакция на различни физически, психически или емоционални фактори. Понякога той ни стимулира да покажем най-доброто от себе си, но ако степента на напрежение е прекалено висока или продължителна, може дори да се разболеем. Всеки човек трябва да усвои ефикасни способи за справяне със стреса, който е неизбежен

Виж цялата статия...
 
11.02.2008  
Полезни ли са ядките за здравето?

Ядките (орехи, фъстъци, лешници, бадеми, кашу и други) са богати източници на важни хранителни вещества, включително и на белтъци. 65 грама от тях доставят толкова белтъчини, колкото 30 грама постно месо. Ядките съдържат също значителни количества витамини като фолиева киселина, ниацин (витамин РР), витамин В6 и Е, както и много минерални вещества - магнезий, мед, цинк, селен, фосфор и калий. Ядките не съдържат холестерол.

 

Виж цялата статия...
 
18.01.2008  
Колко вредни са цигарите

Здравейте, уважаеми читатели!
    Решил съм днес да си говорим за това, колко вредни са цигарите.
    Естествено едва ли ще ви учудя с това, че в 1 кубичен мм цигарен дим се съдържат между 0,3 и 3,3 милиарда твърди частички, катран, че огънчето на цигарата представлява миниреактор в който се генерират над 4 000 химически вещества, повечето от които представляват свръх агресивни молекули, увреждащи директно структурата на ДНК.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
18.01.2008  
КАКВО Е ХОМЕОПАТИЯТА?

ХОМЕОПАТИЯ е цялостна медицинска система. Тя започна да става популярна отново, но е използвана по света вече повече от двеста години. Англиското кралско семейство и почти всички политически лидери от световен мащаб я използват. Хората страдащи от всички видове болести, от депресията до артрита, от мигрената до язвите, и сега все по "модерните" СПИН и МИАЛГИЧЕН ЕНЦЕФАЛОМИЕЛИТ, могат да бъдат излекувани чрез ХОМЕОПАТИЯ .

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Правилното хртанене може да унищожи рака

 Ракът е такава диагноза, при която едни хора изпадат в ужас, чувайки я от устата на лекаря, други се втурват да пробват различни средства, само и само no-скоро да се справят със страшната болест. Хаотичното приемане на отделни средства обаче не води до успех.

Kоментари към статията : 9 Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Акне

Акне е кожно заболяване. Акне се наблюдава най-често по време на пубертета и при двата пола. Като най-вероятна причина за акне се счита промяната на хормоналния фон в тази възраст
Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Болка

 Болката е специфично усещане в резултат на дразнението на рецепторните окончания за болка в различни области и органи-кожа,мускули,кости и вътрешни органи.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Лечение на разширени вени

           Кръвоносните съдове в организма се делят на 3 вида. Tакива които пренасят кръвта от сърцето към тъканите и органите-Артериални съдове-аорта,артерии и артериоли ,тези в които се осъществява отдаването на кислорода и хранителните вещества към тъканите-Капилярите ,както и такива които отвеждат кръвта от капилярите обратно към сърцето-Вени
Виж цялата статия...
 
17.12.2007  
Да се предпазим от рака на гърдата

Непрекъснато повтаряме колко е важно да се грижите за здравето си. По всеки възможен начин, постоянно. Вече ви дадохме съвети как да се грижите за плътността на костите си, а също и за сърцето си.

Виж цялата статия...
 
24.07.2015  
Здраве и лято.
Здраве и лято.

Лятото е най-подходящият сезон, за да укрепим организма си и да се погрижим за здравето си. Въпреки, че то вече е към своя край, все още има време и възможност за това. Има много начини да станем по-здрави, като повечето от тях се състоят в това да направим малки промени в начина си на живот. Ето няколко предложения:
Виж цялата статия...
 
11.02.2009  
АЛЕРГИЯТА

Алергията е заболяване, известно отдавна. От нея са страдали Наполеон, Лудвиг Ван Бетховен, Антонио Вивалди, Чарлз Дикенс и много други известни и богати, деца и възрастни, мъже и жени…

Виж цялата статия...
 
16.09.2008  
ЕХИНАЦЕЯ - КРАСИВА И ПОЛЕЗНА

Ехинацеята е известна отдавна в медицината, още от 1870, откогато била използвана за лечение на рани, изгаряния, абсцеси, ухапвания от насекоми и змии.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
16.09.2008  
Как да настроим организма си за есенните месеци

Есента неусетно настъпва, макар че все още слънцето ни сгрява достатъчно, а не липсват и ентусиасти, които тепърва поемат курс към морето и вече поопразнените плажове.

Виж цялата статия...
 
18.06.2008  
13 стъпки как да се справим със стреса

 

Практически е невъзможно да се избегне напълно стреса.

Но можем успешно да му се противопоставим.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
18.06.2008  
Защо ни боли главата?

 

Цефалалгия е медицинското название на добре познатото на всички ни главоболие. То е обединяващо понятие за различни болки и болезнени усещания в областта на главата.

Виж цялата статия...
 
27.05.2008  
Розацеята засяга хората със светла кожа

Розацеята е кожно заболяване с неизяснен произход. Започва най-често между 30-40 години и достига своя връх към, 50-ата година. Засяга предимно хора със светла кожа, с руси и червени коси, сини очи, лунички - т.нар. келтски тип.

Виж цялата статия...
 
15.05.2008  
Хранителните предразсъдъци нанасят непоправими щети на здравето!

Медицината, както иронично отбелязват лекарите, се отнася към онези научни сфери, в Между другото, болшинството хора си причиняват увреждания понеже се подчиняват на някакви, незнайно откъде взети предразсъдъци, особено когато става дума за самолечение и избор на диета.

Виж цялата статия...
 
05.03.2008  
Как с какво и защо да се храним ?

Рационално хранене
Храненето е жизнено необходимо за изграждане на човешкото тяло и за осигуряване на постоянство на неговите обменни процеси. Рационалното хранене изисква адекватно покритие в количествено и качествено отношение на неговите физиологични потребности от хранителни вещества и енергия.

Виж цялата статия...
 
26.02.2008  
Отстраняване на брадавици, папиломи, кондиломи с помощта на лазерни апарати

Туморите на кожата от вирусен характер са известни на всеки и са разпространени повсеместно. Към тях спадат обикновените папиломи, представени от единични или множествени, дребни или едри израстъци на кожата на тънко, а понякога и на дебело краче. Обикновено такива тумори са разположени в областта на шията, подмишничните ямки, под гръдта, или в слабинната област.

Kоментари към статията : 28 Виж цялата статия...
 
25.02.2008  
Седем мита за депресията

За депресията у нас се знае толкова малко, а съществуващите представи са токова изкривени, че да се пише за митове е даже странно. Това, което е известно на тези, които не са се сблъсквали лично с проблемите на тази болест е толкова изкривено, че е по-зле и от мит.

Виж цялата статия...
 
05.02.2008  
Как се е развивала контрацепцията през вековете?

Контрацепцията се прилага откакто съществува човекът. Човешкото въображение е проявило най-съвършена изобретателност в развитието на различни противозачатъчни методи. Още от времете на египтяните жените са използвали т.нар. песари (вагинални свещички), които са били съставени от киселинни субстанции (най-вероятно от изпражненията на крокодили) и омазняващи средства като мед, олио.

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
05.02.2008  
Какво представлява анемията?

Кръвта е един от основните компоненти в човешкото тяло. Тя изпълнява жизненоважни функции, благодарение на което обезпечава поддържането и единството на хомеостазата в организма. Кръвта се състои от течна съставка, наречена плазма, и от клетъчна маса.

Виж цялата статия...
 
18.01.2008  
КОЕНЗИМ Q10

В последните години коензим Q10 придоби голяма популярност, поради широкото навлизане на различни фирми, работещи най-често по Multy-level принцип с широка мрежа от дистрибутори. Този тип маркетинг доведе до широко недоверие у хората и поради огромното разнообразие от фирми и "вълшебни продукти на растителна и природна основа" се губят достойнствата на някои настина забележителни открития в областта на биохимията, физиологията и съвременната профилактична медицина

Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
17.01.2008  
Диетите за изчистване на токсините стимулират работата на черния дроб

Бихте ли ми препоръчали някаква диета за изчистване на токсините от организма?
Факторите, които предразполагат черния дроб, стомаха и другите органи да произвеждат токсини, са бактериите, вирусите, твърде големите количества алкохол, кафето и други кофеиносъдържащи («енергийни») напитки, тютюнопушенето и някои лекарства.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Уртикарията отминава бързо

 Уртикарията е алергична кожна реакция, която се характеризира със зачервяване, с надигане над околната кожа и сърбеж. Според характера на протичане се дели на остра с продължителност до 6 седмици и хронична, която трае повече от 6 седмици
Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
ВАГИНАЛНА КАНДИДОЗА

Вагиналната кандидоза е инфекция, причинена от Candida albicans. Тя е толкова често срещана, че 3/4 от жените са имали или ще имат такива оплаквания.

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Токсикомании /НАРКОМАНИИ/

Токсикоманиите /наркоманиите/ представляват сборна група заболявания, която включва болестна зависимост от алкохол, наркотици и други вещества, влияещи върху психиката на човека.

Тези заболявания имат някои общи признаци

Kоментари към статията : 2 Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Птичи грип

ЗАРАЗЯВАНЕ С ВИРУСА НА ПТИЧИЯ ГРИП
(материала е по писмо на МЗ № 32-00-10/11.01.2006 г.)
Основна информация:

Виж цялата статия...
 
19.12.2007  
Неврит на лицевия нерв

   Невритът на лицевия нерв (парализа на Bell) е доста често срещано заболяване и то във всички възрасти и представлява възпаление на 7-ми черепно-мозъчен нерв (лицевия нерв) водещо до парализа на мимическите мускули.
Kоментари към статията : 1 Виж цялата статия...
 
17.12.2007  
Наднормено тегло или затлъстяване

Наднорменото тегло е само лош знак, че килограмите ви се лепят лесно. Големият проблем е затлъстяването. Затлъстелите хора носят на гърба си огромно количество излишни мазнини, а рисковете за здравето им са сериозни.

Виж цялата статия...
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори
 
Здраве и лято.статията е добавена преди 2277 дни 10 часа и 14 минути
 
АЛЕРГИЯТАстатията е добавена преди 4631 дни 9 часа и 14 минути
 
Кафето – повече полезно отколкото вредно статията е добавена преди 4640 дни 9 часа и 14 минути
 
ЕХИНАЦЕЯ - КРАСИВА И ПОЛЕЗНА статията е добавена преди 4779 дни 10 часа и 14 минути
 
Десет златни правила за висок имунитетстатията е добавена преди 4779 дни 10 часа и 14 минути
 
Как да настроим организма си за есенните месеци статията е добавена преди 4779 дни 10 часа и 14 минути
 
Защо затлъстяването е медицински проблем ?статията е добавена преди 4862 дни 10 часа и 14 минути
 
13 стъпки как да се справим със стреса статията е добавена преди 4869 дни 10 часа и 14 минути
 
Липсата на сън - как ни влияе и вреди ли? статията е добавена преди 4869 дни 10 часа и 14 минути
 
Защо ни боли главата?статията е добавена преди 4869 дни 10 часа и 14 минути
 
Детето и варицелатастатията е добавена преди 4871 дни 10 часа и 14 минути
 
НАПРАВЕТЕ ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБстатията е добавена преди 4891 дни 10 часа и 14 минути
 
Розацеята засяга хората със светла кожа статията е добавена преди 4891 дни 10 часа и 14 минути
 
Болните нокти са заплаха за целия организъм статията е добавена преди 4891 дни 10 часа и 14 минути
 
Хранителните предразсъдъци нанасят непоправими щети на здравето! статията е добавена преди 4903 дни 10 часа и 14 минути
 
Как с какво и защо да се храним ?статията е добавена преди 4974 дни 9 часа и 14 минути
 
Фитотерапията (билколечението), най-древният начин за борба с болеститестатията е добавена преди 4979 дни 9 часа и 14 минути
 
Най-нови методи на лечение на съдовите изменения на кожатастатията е добавена преди 4982 дни 9 часа и 14 минути
 
Отстраняване на брадавици, папиломи, кондиломи с помощта на лазерни апаратистатията е добавена преди 4982 дни 9 часа и 14 минути
 
Стресстатията е добавена преди 4983 дни 9 часа и 14 минути
 
Седем мита за депресиятастатията е добавена преди 4983 дни 9 часа и 14 минути
 
Полезни ли са ядките за здравето?статията е добавена преди 4997 дни 9 часа и 14 минути
 
Как се е развивала контрацепцията през вековете? статията е добавена преди 5003 дни 9 часа и 14 минути
 
Какво представлява анемията? статията е добавена преди 5003 дни 9 часа и 14 минути
 
Колко вредни са цигаритестатията е добавена преди 5021 дни 9 часа и 14 минути
 
КОЕНЗИМ Q10статията е добавена преди 5021 дни 9 часа и 14 минути
 
КАКВО Е ХОМЕОПАТИЯТА?статията е добавена преди 5021 дни 9 часа и 14 минути
 
Диетите за изчистване на токсините стимулират работата на черния дроб статията е добавена преди 5022 дни 9 часа и 14 минути
 
Правилното хртанене може да унищожи ракастатията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Уртикарията отминава бързостатията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
ВАГИНАЛНА КАНДИДОЗА статията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Токсикомании /НАРКОМАНИИ/ статията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Акнестатията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Птичи грипстатията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Болка статията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Неврит на лицевия нерв статията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Лечение на разширени венистатията е добавена преди 5051 дни 9 часа и 14 минути
 
Наднормено тегло или затлъстяванестатията е добавена преди 5053 дни 9 часа и 14 минути
 
Да се предпазим от рака на гърдатастатията е добавена преди 5053 дни 9 часа и 14 минути

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap