485 статии
Петък, 13. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Как малката кухня да изглежда по-просторна

Голяма част от времето вкъщи семействата прекарват или пред телевизора или в кухнята около трапезарната маса. И това е напълно обяснимо – не случайно кулинарният кът е определян като сърцето на дома. За съжаление обаче, стандартното апартаментно разпредление не предвижда голяма площ за кухнята, което води след себе си не особено естетични и ергономични решения.

         


За да Ви помогнем да разширите кухнята си, ние Ви предлагаме някои от най-лесно изпълнимите идеи.


• Създайте повече вътрешно пространство в шкафовете – това ще постигнете лесно като използвате специален за целта обков, който сам по себе си представлява  изтеглящи се метални кошници. Те се монтират за вратичката на шкафа и при изтегляне напред осигуряват достъп и до най-отдалечените ъгълчета. Подобно решение ще Ви спести действително много място.

• Стъклени вратички за шкафовете – едно добро решение, което дизайнерите все повече предпочитат вместо стандартните плътни плоскости. Така се създава по-свеж и лек вид на самото пространство, а ако добавите и вътрешно осветление резултатът ще е смайващ.


• Когато кухнята е малка, заложете на светлите тонове. Те могат да присъстват, както върху стените, така и при избраните повърхности на шкафовете и работния плот. Сграда.com ще Ви издаде една тайна – при избор на кухненски корпус и мебели, изберете полирани повърхности – те отразяват светлината и оптически увеличават обема на пространството.

• Илюзията за височина ще “издължи” кухнята по вертикала. Лесно може да постигнете тази оптическа измама, като проектирате горния корпус с високи до тавана шкафове. Друг вариант е стъпаловидното им разполагане – върху по-ниските зони добавете акценти като плетени кошници, старинни чайници и каквото още Ви хрумне.

• Присъствието на прозорец ще придаде виталност на кухненското пространство, тъй като погледът няма да се ограничава между четири стени. По възможност нека той да бъде възможно по-голям и да достига до нивото на кухненския плот.

• По-малкото е повече! Следвайте тази максима и махнете от шкафовете и ъглите всички онези предмети, които никога няма да ползвате, но по навик ги оставяте така “за всеки случай”. Дайте възможност на кухнята да диша.

• Отделете едно чекмедже, в което да държите всякакви дребни предмети – ножици, бъркалки, инструменти. По този начин ще избегнете хаоса, който допълнително стеснява кухнята.

• Освободете работния плот. Микровълновата печка може да се монтира под горните шкафове, а бурканчетата с подправки да се поставят на отделна полица.

• В случай че планирате генерален ремонт вкъщи, нищо не Ви задържа да премахнете не-носеща стена и да отворите кухнята към трапезарията. Преди това начинание консултацията със специалист е задължителна.

• Отворените полици са чудесна алтернатива на плътните шкафове, особено ако имате красиви сервизи, които може да покажете.

www.sgrada.com
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap