485 статии
Петък, 13. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

10 идеи за малката детска стая

Ако детската стая в дома Ви е твърде малка, за да побере всички вещи, опитайте някоя от тези идеи. Те са функционални, забавни и стилни. Така ще спестите част от свободното пространство, което ще можете да ползвате за игра или за поставяне на нова и полезна мебел.

1. Многофункционална пейка

Пейката може да се използва за сядане, но можете и да махнете възглавниците, превръщайки я бързо и лесно в ученическо бюро. Освен това вградените в нея рафтчета ще поберат немалка част от вещите на Вашето дете. Пейката има и специално стъпало, за да могат по-малките деца да се качват върху нея по-лесно.

2.  Работен кът

Дайте на децата си достатъчно пространство, за да творят и учат. Тази инсталирана към стената ъглова работна масичка (бюро) дава много място за това, без да заема твърде много пространство. За по-голяма безопасност и удобство на децата ръбът на масичката е заоблен.

3. Многофункционално въженце


Монтирайте стабилно върху стената 2 винта с халка и завържете за тях здраво въженце – върху него можете да закачате с помощта на щипки различни не много тежки предмети – рисунки, картички, украса, учебна програма и прочее.

4. Кубчета - рафтове

Научете децата си да почистват след себе си като поставите безопасен за тях нисък шкаф от лек материал. За да ги улесните можете да залепите в дъното на всяко кубче картинка, която да показва на детето кое къде трябва да постави (например картинка със зайче на рафта за играчките и художническа палитра за рафта с материалите за рисуване). Можете да оставите рафтовете отворени или да поставите в тях кошнички за събиране на по-дребните предмети.

5. Рай за домашните

Специалният ъгъл с бюро дава достатъчно място за поставяне на всички пособия без да заема много пространство. Тук масата отново е монтирана стабилно за стената с помощта на специални скоби. На стената до бюрото можете да поставите магнитна дъска, за да може детето да организира по-лесно нещата си.

6. Използвайте гърба на вратата

Ако търсите допълнително място за поставяне а вещите, не забравяйте за гърба на вратата – тук можете да монтирате магнитна дъска за бележки, както и кукички за закачане на дрехи и чанти. Не забравяйте, че ако ще поставяте по-тежки предмети върху вратата (например ученическата раничка), кукичките трябва да са още по-здрави и да са монтирани още по-стабилно.

7. Многофункционална дъска на леглото


Дълбоките рафтчета, вградени в дъската на леглото, дават допълнително място за поставянето на будилника, книгите и други подръчни вещи. Не поставяйте обаче остри и тежки предмети, защото има опасност те да паднат върху детето. Колкото е по-дълбок всеки рафт, толкова по-малък е шансът от инцидент.

8. Дрехи за всеки ден


Улеснете сутрините за себе си и за Вашите деца. Шкаф със 7 чекмеджета, надписани за всеки от дните на седмицата, ще Ви помогне да организиране дрехите и пособията на детето си бързо и лесно. Сутрин то трябва само да отвори съответния шкаф и да вземе дрехите в него.

9. Шкафчета с картинки

Ето още един начин на приучите детето си да събира разхвърлените си вещи. Шкафът е с чекмеджета, направени от лек материал, върху предната част на които е монтирана табелка с името (или съответна картинка) на неговото съдържание. Така детето ще знае къде може да постави дадена играчка след като я използва.

10. Специални зони


Създайте специален дизайн за специалните зони в детската стая. Това може да е например място, където Вашето дете ще се преоблича и ще пробва различни дрешки пред монтираното на стената огледало. То може да се превърне и в театрален кът за дегизиране и игра.

www.sgrada.com
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap