485 статии
Събота, 14. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Големи идеи за малката баня

Ако живеете в просторна и модерна къща, то вероятно сте от щастливците, които могат да се похвалят с просторна и луксозна баня. За всички останали обаче, които живеят в жилищни кооперации, по-голямата баня често е само мечта. Ако сте от втория тип, не бързайте да се отчайвате - има редица дизайнерски трикове, които ще ви помогнат да увеличите обема на това важно помещение, макар и само визуално.
Първата хубава новина е, че промяната на малките пространства, обикновено изисква минум средства и време, така че в съвсем кратки срокове вие ще може да се наслаждавате на нов обик и атмосфера в банята.
Основно правило при малките пространства като цяло е, че те не бива да изглеждат тъмни и неподходящо обзаведени.


• Използвайте пастелни или неутрални цветове


При избора на цветова схема за Вашата баня, препоръчително е да заложите на пастелни и светли тонове. Те ще създадат илюзията за повече пространство, тъй като отразяват светлината по специфичен начин. Нашият съвет е да тонирате в светло не само стените, но  вратите и декоративните елементи също.


• Създайте илюзия за височина


С малък трик можете да придадете по-голяма височина на тавана, отколкото е тя в действителност. За целта, там където се срещат тавана и стената, е добре да използвате декоративен корниз. Той може да бъде от полиуретан, от светло дърво, дори фриз от тапетна хартия. Това решение ще привлича погледа нагоре, което ще създаде усещането за по-голяма височина. Вертикално разположени шарки или райета също допринасят за оптичното издължаване на банята, но при условие, че са съвсем финни.


• Използвайте рефлекторни повърхности


Огледалата създават илюзията за пространство. Всъщност две противоположно поставени огледала дават усещането за безкайност, така че не пропускайте да използвате този трик. Съветът ни е по възможност да поставите огледалото върху най-дългата стена, защото така отразяваната част ще е по-голяма.

• Използвайте практично прозореца


При малките помещения правилото е едно- семплото е по-доброто решение. При наличието на прозорец  избягвайте крайни подходи като затъмняване със завеси и пердета. По възможност не ограничавайте притока на светлина, тъй като тя ще придаде по-голяма лекота и свежест на атмосферата. В краен случай може да добавите малки перденца или щори, но така че да има възможност да ги дърпате вертикално или странично.
Вместо прозорец можете да използвате стъклени тухли, които да бъдат разположени хоризонтално или вертикално.


• Премахнете хаоса


Изключително важно при малките пространства е да не допускате появата на хаос. За да го избегнете използвайте полици или шкафчета, в които да прибирате всичките си тоалетни принадлежности, така че те да бъдат скрити от погледа.
 

• Намалете присъствието на статични мебели

 

Трудноподвижните мебели в банята допълнително засилват усещането за теснота. Съветът ни е да избягвате обемните санитарни елементи, защото те допълнително отнемат от пространството. Ако не ползвате ваната редовно, добре е да я заместите с практична душ кабина, при която поддушовото корито може да бъде по-дълбоко от стандартното.


• Използвайте подова настилка със светъл цвят


Ако в момента това не е възможно, то просто използвайте килимче за баня със светъл пастелен цвят.


• Премахнете всички стърчащи и висящи детайли


Голямото количество етажерки, полици и лавици по стените привличат погледа върху себе си и така допълнително създават усещането за теснота и ограниченост на банята. За предпочитане е един единствен шкаф, в който да съхранявате дребните детайли и вещи.


• Използвайте прозрачни стъклени повърхности


Препоръчително е преградните стени за душа или ваната да бъдат от прозрачно стъкло или пластмаса, отколкото от матирани такива. Причината е, че те ще позволят на погледа да се “движи” по цялата дълбочина на банята като така ще внушите чувството за повече простор.

 

www.sgrada.com
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap