485 статии
Събота, 07. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Многофункционални мебели за малки пространства. Кои са те?

Когато сте изправени пред трудната задача да обзаведете сравнително малко жилище, трябва да подходите наистина внимателно при избора на мебели. В подобни ситуации, специалистите по интериорен дизайн препоръчват използването на мултифункционални мебели. За да улесним избора ви, ние сме подбрали някои от най-компактните и удобни варианти, чието присъствие ще превърне всеки дом в по-уютно и удобно място за живот.


Отоманка с ракла


Освен като удобно място за поставяне на краката, отоманката може бързо да бъде превърната в кокетна масичка и то само с помощта на поднос с подходящ размер. Предимството тук е, че лесно можете да я премествате от една стая в друга, а вградената ракла да използвате за съхраняване на различни вещи.


Разтегателен диван


Тази мебел е изключително подходяща, тъй като може да бъде използвана както за сядане, така и като легло. Ако изберете модел, който да бъде с колелца, то преместването от едно място на друго ще бъде още по-лесно и удобно.


Гардероб


Освен за съхраняване на дрехи, всяка по-голяма такава мебел, може да бъде пригодена към няколко начина на използване. В едно от крилата й може да бъде позициониран телевизора, а във вътрешността на целия обем може да организирате компактен работен кът. В случаите, когато не използвате това импровизирано работно място, имате възможността да го “скриете” като просто затворите вратичките.


Разтегателни маси


Всъщност това е чудесен избор независимо дали става въпрос за холна или трапезарна маса. Съвременните модели позволяват на пръв поглед компактна мебел да бъде превърната в широка и удобна маса, достатъчна за цялото семейство или повече на брой гости.


Мислете интериорно и екстериорно


Когато разполагате с балкон или тераса, добре е да предвидите мебели, които можете да използвате на закрито и открито. Вместо да купувате скъпо струващи екстериорни мебели, може да ги замените с модерните в момента пуфове и възглавници за сядане, които да използвате и при двете пространства. Те са леки, ефектно изглеждащи и не на последно място много удобни.


Сгъваеми столове


Повечето съвременни модели изглеждат атрактивно и привлекателно. Когато не се използват те лесно могат да бъдат сгънати и прибрани в килер или друга подходяща за целта ниша.


Мобилни мебели


Това са всички онези предмети и модули, които са поставени на колелца. Позволяват бързо и лесно преместване от една стая в друга.


Като цяло има два основни подхода при закупуването на мебели и те зависят изцяло от настоящия ви бюджет. В единият случай, когато средствата са ограничени вие можете да се сдобиете с по-евтини мебели, които да доосъвършенствате на по-късен етап. В интерес на истината повечето от действително евтините мебели не издържат дълго време и при експлоатацията им настъпват деформации, които не са никак естетични.
В другия случай, когато решите да похарчите повече пари, спокойно може да изберете по-скъпи мебели. При тях качеството винаги е добро и дизайнът им не излиза бързо от мода. Освен това вие може да ги съчетавате с подходящи аксесоари и така да осъвременявате визията на целия си дом.

 

www.sgrada.com
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap