485 статии
Сряда, 03. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

В старанието си да направят детската стая единствена и неповторима, родителите често допускат грешки
При оформянето на интериора на детската стая се налага на взимаме решения за друг човек, пък макар и малък. В старанието си да направят стаята на детето единствена и неповторима, родителите често допускат грешки, които се дължат или на незнание, или на това, че не се съобразяват с нуждите и желанията на "малкия човек". Тук ви предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да избегнете някои от най-често допусканите грешки, при интериорните решения за детския кът:
• Безопасност
Никакви остри и стърчащи детайли, в които детето може да се удари или набоде. Мебелите трябва да бъдат екологични, най-добре дървени и със заоблени форми и ръбове.
• Спокойни тонове
Вкъщи детето почива от активния живот в детската градина или училище, затова стаята му трябва да има такава атмосфера, че тя да го успокои и да овладее неговата нестихваща енергия. Психолозите съветват да се използват топли и светли цветове - нюанси на жълтото, розовото и бледо синьо. Ярките, червени и виолетови оттенъци е най-добре да се избягват.
• Достъпност
Ако искате вашето дете да бъде самостоятелно, се постарайте така да поставите предметите в неговата стая, че то да има достъп до всичко.
• Детските рисунки закачете във вашата спалня
Рисунки по стените в детската стая радват много родителите, но не и децата. Те имат нужда да се учат и да виждат нещо ново. Като цяло, ограничаването на изображенията, които децата виждат всеки ден не спомага за тяхното развитие.
• Купуване на голямо количество вещи и играчки
Когато изобилието достигне критичната си точка, то се превръща в хаос. Живеейки в атмосфера на хаос, детето може да се чувства зле и даже да развие невроза.
• Ревностно пазене на вещите
След като сте се постарали да обзаведете детската стая и да създадете подходяща атмосфера, пригответе се да понесете факта, че видът на мебелите скоро няма да е същият. Децата обичат да играят и техните реакции са спонтанни. В стаята си те трябва да се чувстват в свои води, а не като в музей и да се боят за всяка вещ.
• Не поставяйте странни предмети в детската стая
Често заради икономия на място възрастните оставят на склад в детската стая - дъски за гладене, шевни машини и даже хладилници. По този начин стаята се превръща в склад. На нито едно дете това не би му харесало.
• Не отделяйте за детето най-малката стая
Ако условията в дома ви го позволяват, най добре пратете детето в по-голяма стая. Това ще ви избави от много проблеми в бъдеще, защото детската стая е място за игра, учене, почивка, гости и т.н.
• Опит в стаята да детето да сбъднат всичките свой несбъднати мечти
Какъвто и да е вашият детски опит, не го натрапвайте на детето. Всяко дете има свои собствени желания. И вие трябва да се съобразявате с тях.
• Сляпо следване на статии и книги
Детето не е експериментален проект, върху който може да използвате готови формули и шаблони. То е личност с индивидуални черти и емоции. Затова, за да създадете идеалния детски интериор е полезно да изучавате своето дете.
www.napravisam.bg
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap