485 статии
Петък, 05. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Шест важни причини да изберете интериорен дизайнер при обзавеждането на дома

Когато става дума за интериора, всеки човек има собствен вкус. Вярва в себе си и избира. За какво му е тогава професионален съвет? Родил се е сред мебели, отрасъл е сред мебели, използва и съчетава цветове още от дете. Защо ни е необходим интериорен дизайнер, освен да досажда и пречи на нашите идеи?

По-надолу сме маркирали шест важни причини да изберете професионален консултант при обзавеждането на Вашия дом. Дали ще се съгласите с тях или не, оставяме на Вас да прецените.

1. Дизайнерът може да помогне като подобри функционалността на Вашите идеи или влизайки във Вашата нагласа, стил, вкус, начин на живот, да ви даде алтернативно предложение. Дизайнерите често чуват фразата ”Ха, за това не се бяхме сетили!”

2. Знаете ли колко място е необходимо за да отместите стола и да станете, без стената зад Вас да Ви пречи? Или, колко трябва да е голяма масата, за да се хранят двама, четирима или шест човека? А знаете ли, кой е максималният компромис при намаляването на размерите на маси, фотьойли, канапета и др.?

 3. По отношение на обема: много често човек няма реална представа за това, как  избраните мебели ще си взаимодействат в пространството и ще му служат. Дали няма да са потискащи, да е тясно или да пречат, защото са заели част от пътеката? Когато човек е седнал на дивана и го е харесал, замисля ли се,  дали общите габарити няма да създадат проблеми?

 4. В кухнята: дали е съобразил отделните зони – за подготовка, за миене, за готвене, за да си спести излишното обикаляне из помещението. Например, много хора искат барплот между кухненския бокс и хола, но не са наясно за какво ще го ползват: дали само за да раздели визуално пространството или върху него ще пият кафе, ще говорят, ще хапват, правейки го и функционален. А дали няма друго, по-добро решение за техните нужди и вкус? 

 5. Дали личния вкус е достатъчен за цветовите решения? Това е, може би най-ревниво пазената територия. Област, в която хората не са склонни на компромиси. Но дали е излишно да получите странично професионално мнение? Няма ли това да Ви даде допълнителна възможност за избор и да увеличи Вашата свобода за решение? И накрая най-важният въпрос:

6. За критериите на вкуса. Сигурно на всеки се е случвало да влезе в някое заведение, където строителните работи са качествени, със скъпи материали, столовете са скъпи (може би дизайнерски), бара е луксозен. Но когато влезете, някак си не Ви е приятно, не Ви е уютно, несъзнателно нещо Ви потиска и дразни. И ако попитате кой е правил дизайна ще чуете: собственикът или жената на собственика. Тъй като интериорът и обзавеждането са в основата на бита, нещо, в което човек се упражнява още от детството си, лесно е да реши, че мнението му е равно на професионалното. В ежедневието, човек често не си дава сметка, че точно вкусът му го подвежда при търсенето на едно цялостно издържано и балансирано интериорно решение.

Естествено, всеки сам решава самостоятелно, но дали професията на интериорния дизайнер е излишна и тази специалност е само един каприз в образованието – преценете Вие...

 

 

www.sgrada.com
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap