485 статии
Петък, 16. Ноември 2018
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

ПОДГОТВИ СЕ ЗА ЕСЕНТА И ЗИМАТА

СТИМУЛИРАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Най-добрият начин да се предпазиш от болести и инфекции е като се храниш разнообразно и с богати на важни за тялото вещества. Ако храната ти е бедна тогава можеш да компенсираш с хранителни добавки.

Как разбираш, че имаш нужда от подобряване на храната?
Това става ясно през есента. Ако се чувстваш отпусната, по-често изморена, дори сутрин след събуждане. Ако нямаш желание за любимите си разходки. Ако станеш раздразнителна или изпадаш често в апатия. Ако слънцето и светлината ти липсват и те депресират. Ако започнеш с чести простудни заболявания. Трябва да ти светне лампичката за повишено внимание и да прегледаш основно режима си който включва и храната. Не винаги вината е изцяло наша. Трудно се постига правилен режим на хранене, когато си заета, а още по-трудно е да намериш каквото трябва да ядеш, когато си повече вън от дома.

Но все пак е важно да имаш силна имунна защита и да се бориш с инфекциите без лекарства. Да побеждаваш простудата и грипа, да ограничаваш риска от възникване на алергии, да се предпазваш от гъбички и дори от рак.

Правилният прием на хранителни добавки е ключ към укрепване защитните сили на организма. Не е ли важно да си здрава, работоспособна и да си добре?

Веществата необходими на имунната система са аминокиселините, незаменимите мастни киселини, витамините А, Б и С.

Аминокиселини.
Tе са основен градивен материал на организма. Не забравяй, че има незаменими аминокиселини. Ако често избягваш дадена група храни, съществува реална опасност от недостиг на важни вещества. Това важи не само за вегетарианците. Много често през лятото храната е повече растителна и често отсъства основна група като белтъчини и мазнини. Аминокиселините имат и детоксикационна функция.

Тук ще спомена и ползата от пчелните продукти, като мед, прополис и пчелно млечице, както и пчелен прах, като носители на аминокиселини, лесни за усвояване и бързо възстановяващи липсите в организма.

Незаменими мастни киселини.
Oсобено важни за борба с възпалителните процеси, както и за съсирването на кръвта, което трябва да бъде намалено. Трябва да си дадеш ясна сметка дали в менюто ти често присъства риба и то от по-мазната, от северни морета като сьомгата, дали използваш зехтин и ако не, то вероятно е време да включиш тези важни вещества в храната си, поне като добавки. Не забравяй, че освен добра сърдечно-съдова система ще получиш и подарък -хубава кожа, здрави нокти и коса.

Витамин А - бета каротин.
От този витамин зависи тимуса, продукцията и съзряването на Т-лимфоцити, клетъчният имунитет. Той има мощен противовирусен ефект, както и противо туморни свойства. Дори за кожата е необходим да се приема вътрешно. В този дух ще отбележа, че ако предпочитате да си го набавиш чрез моркови, по-добре усвоими витамини, ще получиш, ако приготвиш морковите задушени с малко мазнина, а не сурови.

Витамин B комплекс.
Групата на тези витамини е много важна за клетките. Ако предстои да ставаш майка е важно в годината преди зачеването да приемеш достатъчно витамин B6 както и B12. Тези витамини имат благотворно въздействие и върху кръвното налягане.

Витамин B12 трябва да се приема от вегетарианците, както и от всеки, който е намалил приема на месо и яйца.

Витамин C
Има мощен противовирусен ефект. Ефективен е при всички вирусни инфекции, включително и СПИН. Витамин С участва в синтеза на антитела, подпомага очистващите функции на организма, има де токсичен ефект, поне що се отнася до бактериалните токсини.

Витамин Е
Важен хранителен елемент, а също и като антиоксидант в комбинация с витамин А и селен.

Минералите.
Имуностимулатори са калций, магнезий, желязо, цинк и селен.

За хората, които смятат, че не могат без антибиотици, припомням, че те лекуват само бактериални инфекции, но не и вирусни, като грипа. Възползвай се от тези лекарства само животоспасяващо, предписано от опитен лекар, запознат с твоето тяло и винаги ги комбинирай с витамини B-комплекс и пробиотици за ликвидиране на щетите, които нанасят на организма

Ако желаеш, ще те запозная с витамините, които приема моето семейство.

ПЕТЯ ПОПОВА
pette@abv. bg

www.359media.com
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap