485 статии
Събота, 14. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Да кажем не на неподходящите мъже
18.06.2008
Да кажем не на неподходящите мъже

 


Да си го признаем: това, което искат жените, е просто един хубав мъж. Но има такива представители на тоя индивид наречен „мъж”, които просто, меко казано, не заслужават нито определението „добър”, нито „хубав”, нито което и да е свързано с тях. Тази порода трябва да се избягва отдалече.
 

 

 „Най-опасните” типове мъже условно се разделят на четири групи. Ако ви оплетат в мрежите си, отскубнете се колкото се може по-бързо.
1. Емоционално инертни

Когато ги срещате за пръв път са внимателни, грижовни и нежни. Ето го идеалният, нали!? Но в последствие осъзнавате, че макар да сте заедно от почти една година, той никога не е изразявал чувствата си публично, в това число и факта, че има сериозна връзка. Подобен тип мъже често „нямат време”, но очакват от вас да сте винаги на разположение.

Попаднали сте на менте, което ще ви залива с оправдания до безкрай:

Още не съм преодолял последната си раздяла
Тя ми разби сърцето и още не мога да се опомня
Тя ме направо емоционално студен и подтиснат
И докато трае това то служи за оправдание да не ви се отдаде напълно, но да очаква да бъдете „търпелива”.

Превод: Намерих си чудесно извинение да ходя където си поискам, когато си поискам, а ти да си на разположение, когато съм в настроение.

2. Непораснало дете

Той е авантюристичен, спонтанен и забавен. Пълен с онези закачливи шеги, които ви карат да се усмихвате по сто пъти в минута и няма спирачки. Това може да заблуди сензорите ви за самозащита и дори да се почувствате комфортно и „влюбена”.

Но ненадейно майка му започва да ви лази по нервите, идва у вас непоканена, а вечерята в ресторант е успешно подменена с вечеря… у мама. Това е то безплатна вечеря…

И постепенно осъзнавате, че той всъщност не е свободен мъж. Често пъти няма и стабилна работа. Но това всъщност е по чужда вина и той е неспособен да направи каквото и да е, защото е жертва на обстоятелствата. Отсъствието му на самоинициативност и предприемчивост въобще – според него – не са фактор за всичко това.

Господ да ви е на помощ, ако се опитате да го убедите в противното.
Приемете го. Намерихте си идеален егоист, който е неспособен да обича друг, освен себе си и е неспособен да поема отговорности. А вие… сте следващия обвиняем за неговите несполуки.

3. Защитник

Той е вашият най-голям защитник, което ви кара да се чувствате важна и желана. Постоянно се грижи за вас, мисли за това къде се намирате, кога ще се приберете, как ще се приберете, дали някой ви е нагрубил и дали някой не ви обръща прекалено много внимание... Всъщност това е типичен екземпляр от породата на ревнивците.

Той ще ви надене златна верижка, която обаче всъщност е каишка, от която ще дишате все по-трудно и по-трудно. „Загрижеността” му се проявява във всичко и всякога – дори когато излизате на кафе с приятелка или съседа ви заговори на вратата (на каквато и да е тема). И въобще не си и помисляйте да му споменавате за онзи ваш най-добър приятел (мъж!) от гимназията, който ви е поканил на кафе след като сте се засекли за пръв път от години!...

Но не забравяйте също така, че за тази ревност „вината е изцяло ваша”. И както и да се опитвате да угаждате на капризите му той винаги ще намери ваши „провокативни” действия спрямо връзката ви. И така малко по малко ще ви принуди сама да изоставите личното си пространство и свобода.

Съпротивата е безсмислена. Проблема не е във вас, а в него. Изгарящата ревност е психологически проблем, който може да стига и до екстремни крайности. Дори обаче да е далеч от тях във ваш интерес е да бягате бързо и на далече.

4. Кръш Бой

Облечен е „барнато”, мил е, извежда ви на романтични вечери, а какъв талант има в комплиментите… просто няма равен! Обаче…

Да го откриеш по телефона не е от най-лесните неща
Когато излиза навън никак няма навика да съобщава накъде се е запътил
Някак ви се струва, че като че ли се опитва да крие личния си живот от вас като папка със свърхсекретно досие
Оставя у вас странното впечатление, че очите му шарят през рамото ви, към онази фръцла с късата пола…
Без да усетите ви обхваща трескава параноя, чувство за несигурност и липса на доверие. Такъв тип мъж може да изпепели самочувствието ви като горски пожар. И въпреки че се опитвате да поговорите с него и – според характера ви – му намеквате или пък сте съвсем директна, той се оказва хлъзгав като сьомга, а вашите страхове набъбват като лавина. Всичко това се отразява на самочувствието ви и може да ви доведе дори до депресия и невроза.

Истината е, че ако е мъж на място, ще съумее да ви накара да се почувствате единствената, най-прекрасната, специалната, да изгради връзка и то двупосочна, ще бъде откровен. Така че пускайте бодилите и се гответе за отбрана!
И никога, ама никога не се хващайте с представители на тези породи, само защото си мислите, че не можете да си намерите нещо по-добро или пък с тайната надежда, че можете драстично да промените нещата и да ги превъзпитате. Помнете: мъжете са като колите – нов и по-добър модел винаги ще има.
 
 
 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap