485 статии
Петък, 05. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Скритата красота на нашите дефекти
16.06.2008
Скритата красота на нашите дефекти


        Прекалено дълъг нос, тънки устни, малки очи? Вместо да се вглеждате непрестанно в тези дребни дефекти, постарайте се да ги подчертайте така, че именно те да подчертават вашият чар. Един добре оформен „дефект”, може да се превърне в истинско качество.
        Сред многобройните несъвършенства на нашето лице, ще изброим седем от най-често срещаните. Ще ги разгледаме от морфопсихологична гледна точка, след което ще ви представя мнението на някои видни парижки гримьори : Тери ( Yves Saint Laurent и By Terry), Паскал Гишар, Лиза Лерган, Фред Форуджиа и Доминик де Ворж.
 
Голям нос
        Много дълъг, леко широк, с или без гърбица – това е нещо, което ви терзае от години. Опитали сте всичко за да прикриете, но ясно си давате сметка, че е невъзможно. Въпреки всичко сте против естетичната хирургия, какво може да се направи тогава?

Морфопсихологичен анализ
        Големият нос е белег на зрялост в чувствата. Ако пък е широк в долната си част, това показва подчертан вкус кум топлите и сърдечни взаимоотношения. Вие умеете да общувате с хората, да ги изслушвате и разбирате.
 
Съветът на гримьорите
        Всички са единодушни, че големият нос говори за човек с характер и когато се опитвате да го смалявате с помощта на тъмни нюанси, рискувате да станете смешни, да се превърнете в истинска карикатура в профил и особено на дневна светлина, носът ви да блесне с цялата си грозота. Малката хитрост е да избягвате да поставяте каквато и да била козметика върху носа. Не покривайте с нищо централната кост в стремежа да остане светла ивица. Концентрирайте грима върху очите и устните. С тази силна вертикална ос, която е носът ви, лицето се уравновесява единствено като се подчертава водоравната линия на погледа и усмивката.

Кръгло лице
        Сигурно непрекъснато ви спохождат мисли как да промените лицето си така, че да заприлича на онези изтънчени и удължени лица на някои топ модели. На теория това е възможно, но практически е трудно за изпълнение. Успокойте се, кръглите лица стареят по-бавно.

Морфопсихологичен анализ
        Лицето ви е въплъщение на самата женственост. Вие сте възприемчива, приветлива, деликатна и притежавате естествени способности на дипломат. Умението ви да изглаждате ръбовете е изключително. Понякога това прилича на някаква инертност, но всъщност вие знаете как да смекчавате ударите.
 
Съветът на гримьорите
        И дума не може да става да променяте закръглеността на лицето си. Именно тя носи чара на детството и нея трябва да съхраните. Избягвайте тъмните фрапантни цветове, а също и грубите линии. Напротив, използвайте меки и светли тонове грим. Подчертайте страните с розов или кайсиев цвят руж. Гримът на очите, линията на веждите, миглите и очертанието на устните също трябва да имат закръглен вид. Особеното за вашият тип лице е блясъкът, доброто изражение а не усъвършенстването на чертите. Дързък вид, закачлив и изпълнен с младост, ето това трябва да подчертаете с финес.

 Тънки устни

     Сигурно напразно се опитвате да очертаете контура им и да спечелите няколко десети от милиметъра. Може би се ограничавате само в светлите седефени тонове, които според някои имат уголемяващ ефект. Не се самоизмъчвайте, като смятате, че устните ви не са чувствени. Напротив, тънките устни са оригинални, а и важна е не формата а изражението.
 
 
Морфопсихологичен анализ
        Вие сте волеви човек и имате силно развито чувство за ред. Дълбоко в себе си криете огромна чувственост.

Съветът на гримьорите
        Тези устни трябва да бъдат подчертани като единствен аксесоар във вашето лице. Не се колебайте да ги изрисувате в червено или някой друг ексцентричен цвят. Останалата част на лицето не трябва да бъде прекалено гримирана. По този начин ще постигнете невероятен резултат в унисон с последният писък на модата. Ако пък желаете да акцентирате върху тяхната мекота, намажете ги с плодов гланц, естествено без да очертавате контура им. При всички случаи трябва да имате блестящ тен, който да подчертава свежестта на лицето и евентуално да компенсира строгостта на устните.

Дебели устни
        Може много да ви убеждават, че устните ви са супер чувствени и че някои биха платили скъпо за да имат устни като вашите. Но вие ги намирате за грозни, малко вулгарни и естествено избягвате да поставяте червило. Резултатът е, че пропускате една истинска възможност да изглеждате привлекателна.

Морфопсихологичен анализ
         Имате нужда от пълноценен физически контакт. Обичате да ви глезят и да задоволяват желанията ви. Вашите устни са зов за нежност. Освен това сте доста лакома и ви се иска да направите доста неща, които се въртят в главата ви.
 
Съветът на гримьорите
        Обратно на онова, което мислите, когато устните ви са големи или месести, може да си позволите всичко. Гланц, блестящи цветове на фона на размит контур, а също и различни нюанси на един и същи цвят. За да съхраните хармонията на лицето, трябва да подчертаете връзката устни-вежди, която е в основата на повечето мимики. Това е достатъчно, останалото е банално.
 

Изпъкнали очи
        Всички мечтаят да имат големи очи, а вие сте наследили огромни. Да, нюансът е от значение. Смятате ги за грозни и нямате никакво желание да го гримирате, за да не привличате вниманието върху тях.

Морфопсихологичен анализ
        Вие сте човек, отворен към света, толерантен, с огромна жажда за знания. Интересите ви са изключително разнообразни. Вие сте любознателна, с една дума интелектуален тип.
 
 
Съветът на гримьорите
        Тъй като има място на нивото на клепачите, ще бъде жалко да не се възползвате. С черен молив очертайте плътен контур, сложете тежък грим върху клепачите. Не пестете спиралата но внимавайте миглите да не натежат. Не сте готова за такава радикална промяна? Тогава очертайте леко вътрешността на окото с кафяв или сив молив, изгладете клепачите с бежови и матови сенки и оцветете единствено горните мигли в кафяво.

Малки очи
 
        Вие имате малки очи. И какво от това? По-добре да са малки и проникновени, отколкото големи и безизразни. Може би са ви посъветвали да сложите малко белило във вътрешността на окото, за да ги уголемите. Не правете това, старомодно е. По-добре се погрижете да направите така, че да имате блестящ и проницателен поглед.

Морфопсихологичен анализ
        Имате огромна нужда от точност и яснота. Вие сте човек с аналитично  
мислене, строг и много привързан към някои принципи. Идеите ви, както и някои ваши интереси, са твърде лични. Не се оставяте лесно да бъдете излъгана.

Съветът на гримьорите
        Винаги можете да подминете очите когато се гримирате, давайки приоритет на устните. Но при това положение нещо ще липсва. Целта е да придадете на погледа си максимална живост и дълбочина. За да подчертаете проницателният ефект на погледа, очертайте с молив тъмен контур във вътрешността на окото или ако желаете нарисувайте една удължена линия, достигаща до слепоочието. Това няма да уголеми очите ви, но ще им придаде особен характер. Друга възможност е да поставите живи цветове върху клепачите и добре да подчертаете миглите. Внимавайте за веждите. Не ги епилирайте много, защото те „поддържат” погледа.
 

Изпъкнали челюсти
        Дълги, пуснати в лицето коси, огромен шал на врата, още ли мислите, че с това ще успеете да ги забравите или прикриете? Повдигнете главата, сменете прическата и помнете – важна е добре изправената глава.
 
Морфопсихологичен анализ
        Здравината на тези челюсти показва силен и предприемчив дух и една невероятна упоритост. Вие сте енергична, здраво стъпила на земята. За вас от значение са единствено конкретните неща.

Съветът на гримьорите
        Избягвайте да подчертавате страните си и забравете за коректорите – тъмните цветове върху челюстната кост. Все пак става дума за грим а не за карикатура. Целта, и при този проблем, е да уравновесите лицето, без да го загрубявате. Пудрата трябва да се постави вертикално за да запази вертикалната структура на лицето. Доверете се на светлите тонове за да омекотите ъглите. Ако трябва да поставите акцент върху някоя част от лицето, това са очите. Устните запазете неутрални.

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap