485 статии
Сряда, 03. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Изкуствените мигли
16.06.2008
Изкуствените мигли


         Мечтата на всяка жена или момиче за неприлично големи, извити и гъсти мигли винаги е била приоритетен момент при гримирането на окото. Максимализмът в тази насока бележи завидни резултати в наши дни, поради невероятното рекламиране и ерата на технологиите. Обещанието на всяка козметична компания, която предлага на пазара продукти за гримиране на мигли, е невероятният обем, дължина и извиване само с едно леко движение. На повечето дами е ясно, че подобно чудо няма.
        Поради недостатъчният ефект получен от “многообещаващата” спирала, дамите често прибягват до един невероятен като ефект аксесоар – изкуствените мигли. 
 
        Освен мечтаният обем и дължина, който създават, изкуствените мигли имат едно много по-важно предназначение. До подобна процедура обикновено се стига когато има наличие на проблем в дадената област – липса на мигли, изключително редки ресници, липса на оцветеност или оредяване и деформация на същите. При тези обстоятелства, прикрепянето на изкуствени ресници е задължително от естетическа гледна точка.
Ако обаче нямате подобни проблеми, можете да използвате изкуствените мигли като допълнителен ефект при по-специален случай, тогава когато искате да впечатлите околните и да създадете неповторим поглед и невероятна нежност. Много подходящ аксесоар при новогодишен или празничен грим, абитуриентски бал или сватба.

Отрицателната страна на подобно доокрасяване на окото е проблемът с вредното влияние на изкуствените мигли върху естествените. При по-често поставяне на изкуствени мигли, опасността от окапване на собствените е доста голяма. Самите лепила, които се използват за прикрепяне на изкуствените мигли имат доста силно дразнещ ефект върху окото, като парене и сълзене. При премахването им обикновено заедно с тях се отскубват и естествени мигли. При често повтаряне на тази манипулация, опасността от оредяване на миглите е доста висока. Използвайте подобни аксесоари по-рядко в специални случаи.

На козметичният пазар можем да срещнем няколко разновидности на изкуствените мигли. Но основно, можем да ги разделим на изкуствени и естествени.

 
         Изкуствените мигли изработени от найлонов материал или синтетични нишки са значително по-евтини, имат по-голяма издръжливост но за сметка на това не стоят естествено на окото.
 
        Естествените са изработени от човешки косми, имат добро естетическо излъчване и са много подходящи ако желаете да създадете естествен завършек. За жалост са доста по-краткотрайни от изкуствените.

Изкуствените мигли се предлагат в няколко различни форми – кичурчета (снопчета), части от мигли или цели редове.

Най-разпространени са целите редове и снопчетата.

 
        Миглите на снопчета стоят много естествено, защото поставяйки ги сред естествените ви мигли почти се сливат с тях и създават усещането за натуралност. Те представляват две или три власинки събрани в едно с леко сплескано накрайниче. Поставянето им става като предварително се натопява накрайника в лепило и след това с помощта на пинцета се поставят между естествените ви мигли. Можете

 
да вградите колкото снопчета пожелаете, можете да ги подстрижете предварително ако търсите само гъстота, а можете да ги поставите само в края на клепача за създаване на котешко излъчване на окото. Тези мигли могат да се поставят и по-трайно, като след вграждането им ги минем с лепило по цялата им дължина чак до върха. Така ще им се радваме по-дълго време. Върху тях не се нанася спирала.
         При редовете от мигли нещата стоят по малко по различен начин. При тях ефекта е доста по драматичен и обикновено няма нищо общо с естествено излъчване. Препоръчват се за вечерен грим при повод, тогава когато искате да впечатлите околните. Поставени, редовете имат доминиращ акцент и всякакво допълнително натрупване на грим може да 
пренатовари макияжът ви. Поставянето им е малко по-лесно от това на снопчетата, като се следва същата техника. Намазва се основата на лентата с тънък слой лепило, след което с помощта на пинцета се прикрепят в основата на миглите на горният клепач. Внимателно притиснете поставените мигли към вашите, не трябва да има разстояние, ако е необходимо ги прилепете с помощта на спирала. Този вид мигли се премахват вечер и по желание се поставят отново сутрин, за разлика от снопчетата, които издържат повече време но премахнати веднъж е невъзможно повторното им поставяне.
         “ В стремежът си да впечатляват, жените са готови на всичко! Миглите са достойни за възхищение когато са наистина плътни и дълги. Използвайте изкуствени имплантанти за неповторимост в определени моменти, но не се пристрастявайте за да не останете без мигли някой ден.”
 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap