485 статии
Сряда, 03. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Техники за нанасяне на руж
16.06.2008
Техники за нанасяне на руж


         Стархът от нанасянето на руж е разбираем поради факта, че не се срещат често обяснения по отношение на неговото нанасяне. Пренебрегвайки този продукт ние рискуваме да изглеждаме доста бледи ако използваме само покривни ФДТ и пудра. След тях обикновено лицето се заглажда, но стои доста обезцветено. Минавайки с четката с руж, ние освежаваме и създаваме естествено сияние и здрав вид на кожата.
 
        Какъв вид руж да изберем?

         На козметичният пазар се срещат доста разновидности на този продукт. Какъв да изберем зависли от нашето предпочитание или от нашите способности за нанасянето му. Кремообразните ружове са за спортен тип грим, когато не нанасяме никаква основа като грим но искаме да съживим тена си. Прахообразните ружове в свободна форма са доста труднички за нанасяне, но за сметка на това са по слабо покривни. При тях съществува опасноста ор разсипване, затова са подходящи за използване в домашна обстановка. Компактната форма на ружа е най-разпространена и е лесна за употреба. При нея обаче има опасност от натрупване поради плътноста и наситеноста му, предлага се в един, два или палитра от хармонично подбрани нюанси. Течните ружове се нанасят на негрундирано лице, имат лека покривност и повече блясък. И последно но не на последно място са ружовете под формата на перли. Може би най-предпочитани за употреба ако нямате достатъчно опит. Лесни за нанасяне и няма опастност да прекалите, защото са доста леко покривни и хармонично подбрани като цветове.

С какво да нанесем ружа?
        Ако ружа ни е прахообрасен, компатна форма или перли го нанасяме с помоща на четка с леко сплескан накрайник. Тези четки обикновено са по-големи и по-гъсти за да могат да разнесат добре продукта. Купувайте четки от естествен косъм. Те са по меки и не се ронят. Има и предложения за сгъваеми четки за руж, които можете спокойно да носите в дамската си чанта.  
 
        Ако ружа ви е кремообразен го наансяйте с латексови тампончета/гъбички. Можете да използвате гъбичката си за ФДТ.
Ако сте избрали течен руж в тубичка, нанасяйте го с помоща на пръстите си. Понякога тези ружове имат придружаващ ги апликатор за нанасяне.

Как да нанесем ружа?

        Ако нанасяме прахообразен, компактен или руж перли, отнемаме малко количество с четката и с много леки почти кръгообразни движения я движим все едно рисуваме запетайки. Движенията са от вътре на вън, като се стараем да докосваме кожата само с върха на четката.
Ако го нанасяме на скулите, можем леко да моделираме лицето и да подчертаем линиите му. Най-лесният начин е когато засмучем бъзите си го нанесем на хлътналата част. Руж можете да нанесете и леко по брадичката, челото, слепоочията и под челюста.

Техники за оформяне на лице

 
         Идеален овал

Ако вашето лице има овална форма нанасяйте ружа си кръгообразно като го съсредоточавате в предната част на скулите. Можете да го изтеглите леки и към слепоочията.
 
        Издължено лице

При този вариант поставянето на ръжа трябва да започва от най-горната страна на скулите към слепоочията и да продължава към средата на носа под формата на голяма запетая. В началото той е удебелен и леко се изтънява към края.

 
 
         Кръгло лице

При кръгла форма на лицето ружът се нанася от горната страна на скулата косо надолу, все едно очертавате триъгълник. По този начин леко ще го издължите.
 
        Квадратно лице

Нанасяйте го водоравно по горната част на скулата за да омекотите леко острите черти.
 
 
         Нанасянето е доста лесна процедура стига да го оттренирате няколко пъти.
Не трябва да се страхувате да използвате руж. Можете да изглеждате комично единствено, ако използвате твърде много количество или руж с неподходящ за вас цвят.

        Умело нанесеният руж ще направи грима ви завършен и ще направи лицето ви много свежо. Тайната се крие в подбора на подходящ руж и четка, както и правилната техника за нанасяне. Важи правилото – колкото по-малко, толкова по-добре! 
        Най-добрият съвет, който можем да ви дадем, независимо каква е формата на лицето ви е да нанесете руж върху най-изпъкната част на бузите си.. Нея можете да определите, след като се усмихнете широко. Но внимавайте да не го нанесете твърде близо до носа! Другият вариант е да започнете с леки движения от средата на бузата нагоре към окосмената част на лицето. Ружът не трябва да стои като петно и да има очертания. Той трябва да се слива естествено с останалия цвят на лицето.  
 
         Най-добрите цветове са прасковеното, розово и бежово. Избягвайте комични ситуации - яркочервен руж или твърде тъмен. Гамата на червилото и ружа трябва да съвпада. Няма да си подхожда да нанесете червило с цвят карамел и розов руж, например.
Запомнете важно правило! Винаги се съобразявайте с цвета на лицето си! Върху светло лице трябва да се нанасят по-светли тонове, а върху мургаво – по-тъмни. Избирайте цвета на дневна светлина.

         Ружът може да бъде в няколко разновидности – прахообразен, кремообразен и течен.

         Този, който е под формата на пудра се нанася най-накрая – след фон-дьо-тена и пудрата. Четката в случая е от изключително важно значение – колкото по-голяма, толкова по-добре! Ако кожата ви е мазна е най-добре да се възползвате именно от такъв руж.
Кремообразните ружове се нанасят преди пудрата. За това се изискват малко повече тренировки, но след като един път се научите ще откриете и предимствата на този тип руж, особено, ако сте със суха кожа – тенът на лицето ви определено ще бъде по-свеж. Най-добре това става с пръсти или със специално тампонче.

         Освен традиционният руж можете да срещнете и разновидности под формата на перли, които ще придадат бронзов загар на лицето ви и стикове за блясък, които се нанасят по абсолютно същия начин.

         Съвет за блондинките – изберете розовата гама! По-тъмните тонове няма да придадат драматичен вид на лицето ви, а по-скоро ще добиете вид, заради който жените се отказват да използват руж. 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap