485 статии
Понеделник, 13. Юли 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Съвети за невероятни мигли
16.06.2008
Съвети за невероятни мигли


         Цялостното оформление на гримът и най-вече на очите, не е завършено ако нямаме подчертаване на миглите с туш. Тази на пръв поглед лесна задача, води със себе си няколко проблемни детайла, които все не ни позволяват да постигнем желаният ефект. Това може да са неприятното слепване на миглите, недостатъчният обем, разтичане на спиралата или досадни черни точици под очите.
 
        Не всяка жена има щастието да е надарена от природата с гъсти и дълги мигли. Именно поради тази причина през далечната 1913 година е възникнала идеята за създаване на продукт за коригиране и гримиране на тази част от нашето лице, а именно спиралата. Тридесет и шест години по късно Хелена Рубенщайн създава и първата спираловидна четка от метал, позната ни до днес.
        Преди да разгледаме начините и техниките на гримиране на миглите, искам да споменем и още няколко важни момента, които са отговорни за красотата на миглите.

        Подхранването, хидратирането и защитата на тези очарователни власинки са също толкова важни както и при останалите части като кожата, устните и тялото. Колкото и да е добра спиралата ни, ако нямаме на лице добре поддържани мигли, ефектът няма да е достатъчно добър.

        Подхранването и хидратацията на миглите се осъществява с помощта на един не до там познат продукт – безцветната подхранваща спирала. Тя е под формата на гел с прозрачна формула и притежава уникални подхранващи съставки и овлажняващи субстанции. Обогатена е и с UV филтри за защита. Нанася се на не гримирани мигли и създава впечатлението за мокър ефект. Използвайте я вечер когато почистите миглите си от традиционната си спирала и на сутринта изплакнете. Можете да я нанасяте и под любимата си спирала като основа и за да защитите миглите си. Подобни спирали могат да се намерят на щандовете на реномираните козметични компании. С подобен продукт можете да фиксирате и веждите си, ако те са непокорни.

        Друг важен фактор за доброто състояние на миглите е правилното почистване на спиралата. Обикновеното тоалетно мляко не е предназначено за тази област. То не само, че няма достатъчните почистващи качества а и обикновено дразни очите и има агресивно влияние. Използвайте специални дегримьори за отстраняване на грим от миглите и очите си. Те са със специална формула, която не дразни, премахва грима много бързо без агресия и същевременно подхранва тези нежни части. Почистването със сапун е пагубно както за очите така и за миглите.
        Почистването на спиралата трябва да става всяка вечер, а не на няколко дена веднъж. Непочистена, спиралата спомага за оредяването и чупливостта на миглите.

        Цената на спиралата тук също е от значение, понеже тя е обвързана и с качеството на туша. Евтините продукти могат да нарушат целостта на миглите, да ги направят чупливи и също така да предизвикат редица дразнения и алергии на очите.

Как да гримираме миглите си ?

        Нанасянето на спиралата има голямо значение за крайният резултат. Вярно е, че съществуват спирали, с които можем доста лесно да постигнем желаният ефект. Това обикновено са спиралите с по-гъста четка и туш. При този вариант слепването е малко вероятно и обемът се постига доста по-бързо. Ако спиралата ви е с по-рядък туш, оставете я една или две вечери отворена за да се посгъсти.
 
        Нанасянето на туша започва от върха на миглите. Навлажнете първо тях, след което прокарайте спираловидната четка в корените и с въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка на вън и изтеглете към върха им. Повторете това движение няколко пъти докато получите желаният обем. Нанасяйте спиралата на няколко пласта като не позволявайте туша да изсъхва преди да нанесете отново. 
 
Обемни мигли
        Обем на миглите си можете да предадете с четка с рядка спирала. По този начин наслагането на туш е значително по-лесно. Обикновено тези спирали слепват, за което е необходимо да имате гребенче за разресване на мигли или стара четка от изсъхнала спирала. При желанието за обем, движението на четката не е въртеливо, както обикновено а е с рязко изтегляне от основата на миглите към върха. Можете и с леки “потупващи” движения да вкарвате и изкарвате рязко четката в миглите, така се полепва повече туш по тях. За по голям ефект, препоръчвам да напудрите миглите си предварително, след което да нанесете спиралата. Може да повторите това няколко пъти, като редувате пудра, спирала, пак пудра, пак спирала.

Невероятна дължина

        Издължаването на миглите обикновено става със спирала с власинки. Власинките са микроскопични нишки от коприна, които се полепват по миглите и ги издължават. Движението при нанасяне остава същото, от корена с въртеливо движение към върха. Ако искате да постигнете максимален ефект, акцентирайте върху крайните мигли на външният ъгъл на окото. Там нанесете малко повече туш само по върховете ма миглите, така ще постигнете ефекта на “котешкото око”

Извити мигли
 
         Този процес в никакъв случай не се извършва от спиралата, както твърдят някои производители с цел реклама на продуктите си. Спирала за извиване няма, има техники, които създават този ефект. Първата възможност е специалната преса за мигли. Този “уред за инквизиция”, както обичам да го наричам, вреди ужасно на целостта на миглите. Той обикновено къса или пречупва косъмчетата. Но ако случайно решите да го използвате, правете извиването преди нанасянето на спиралата.
 
        Друг вариант за извиване е с не дотам остро ножче, с което се притискат миглите. Този метод никъде не се препоръчва но както сам съм се убедил е доста често използван. Излишно е да казвам, че ако това е вашият метод рискувате да останете без мигли скоро време.
Извиването на миглите можете да направите като използвате само вашата любима спирала. Нанесете туша върху миглите си, след което затворете окото като поставите четката точно под тях и притиснете миглите с нея леко нагоре. По този начин те се извиват. Задръжте така поне 2 минути, толкова е необходимо на туша да изсъхне. След като вече е изсъхнал, той е фиксирал миглите в това положение. По лесно ще ви е ако използвате за тази цел леко извита четка под формата на дъга. Ако нямате такава….еми направете си. С подобна форма на четката, ще подвиете миглите, които са и в краищата. Така ефекта ще е още по-голям.
        Вместо четка, можете да направите това и с помощта на пръста си. Поставете го точно под окото и просто затворете, изчакайте няколко минути да изсъхне туша и сами ще се учудите от резултата.

        При къси мигли използвайте спирала с власинки, ако вашите мигли са дълги но редки – спирала за обем. Ако природата ви е надарила с гъсти и дълги мигли, използвайте леко покривна спирала за да не изглеждате като кукла.

        Миглите по долният клепач гримирайте само тогава когато те са късички и по-гъсти. Редките и дълги мигли по долният клепач след гримиране изглеждат зле естетически и опасността да ви изцапат през деня е голяма.

        Цветният туш на миглите стои добре само при гъсти мигли. При него натрупването е задължително за да може цвета да е наситен и да личи.

        Внимателно почиствайте спиралата си всяка вечер със специализиран продукт.

 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap