485 статии
Петък, 13. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Грим за блондинки
16.06.2008
Грим за блондинки


        Жените притежаващи обагрени в светли руси тонове на косата винаги са били обект на ухажване от мъжете. Невинността и свежестта, която носи като послание русата коса са стремеж за много дами, въпреки митовете за не дотам зашеметяващият интелект.
        Блондинките винаги са били на мода, а в днешно време когато технологиите са доста развити, да станеш блондинка е много лесно - 1 час във фризьорският салон в компанията на добрият приятел - блондорът.

        Дали естествена или придобита, русата коса има определящ фактор за цветовият тип, в който може да попаднете. Ако правилно сте подходили и сте изсветлили своята коса, вероятността да промените цветовата гама, в която сте били е голяма. Това, разбира се води и до промяна на цветовете за грим, които ще трябва да нанасяте. Нека разгледаме какъв грим е подходящ за различните видове блондинки.

Блондинката - лято
 
         Ако косата ви е светло-руса, със сивкави оттенъци или кичури , лицето ви е светло, сивкаво и с лека руменина а очите ви са сини, сиви, зелени или комбинация от всички тези цветове, тогава вие принадлежите към летният хладен тип блондинки.

        Цветовете които трябва да използвате са светлите свежи цветове на лятото - синьо, сиво, розово, тюркоазено-зелено, пепел от роза и различните нюанси на лилавото. За тена на лицето изберете фон-дьо-тен със сивкав или 
розовеещ оттенък с по-лека покривност и трансперантна пудра в свободна форма. Миглите подчертайте на два слоя със черна спирала а за устните изберете прозрачни гланцове в розовата гама а за вечерта може да си позволите ярко червено или наситено розово червило. 
Блондинката - пролет
         Косата ви е руса но в нея се откриват не сиви а златисто-кафяви или медени кичури, които и придават мека топлина. Тенът на кожата ви е прасковен, с кафеникав или златист оттенък а очите пъстри с златисто-кафяви точици, тъмно-сиви или кестен. Тогава цветовете са от палитрата на топлите прозрачни нюанси - кафяво, бежово, теракота, златисто зелено, светло-керемидено, оранж и зелена маслина. Спиралата остава черна на два слоя а устните отново в гланц, но този път в бежовата гама. За вечерта може да си позволите по-тъмно червило в цвят лешник или златист бронз.
 
лека покривност и голяма серия продукти за устни - гланцове, балсами, неутрални червила. Разработките са създадени на принципа търсене - предлагане. Явно мъжете търсят компенсация, и стремежът им към добър външен вид еволюира. 
        Да приемем, че не сте блондинка по природа, но желанието ви за промяна е надделяло и сте променили цвета си в пепеляво рус оттенък но кожата и очите ви са останали непроменени. Тогава биха се получили следните цветови характеристики - светло-руса, пепелява коса в комбинация с кафяви очи и златист тен на лицето или златисто руса коса с сивкав тен и сини очи. При тези обстоятелства може да попаднете в объркване, затова следвайте следната система - ако притежавате два от трите определящи фактора (коса, тен, очи) минавате в съответната цветова гама без значение че третият е различен. Пример – хладни сивкави оттенъци на косата, сини очи и бежово-златиста кожа - блондинка тип лято, златиста коса, сини очи и сивкаво розова кожа - блондинка от типа пролет.
        Съветът ми е - не променяйте косата си драстично, защото не стои естествено и това влияе на външният ви вид. Най-добър резултат се получава ако промяната се състои от сваляне или добавяне на няколко тона.

 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap