485 статии
Вторник, 26. Май 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Kоректорът
27.05.2008
Kоректорът

         При някои лица, неравностите и проблемните зони се превръщат в пречка по пътя за създаване на идеалната кожа. Това могат да бъдат по сериозни пъпки, петна от бременност или следи оставени от слънцето, белези от оперативна намеса или тъй досадните тъмни кръгове в областа под очите, които са доста често срещано явление. Тук фон-дьо-тенът се оказва “слаб” поради недостатъчната си покривност а и натрупването му на определени места не дава очакваният ефект. За разрешението на този проблем козметичната индустрия е разработила специални продукти, с които лесно и бързо можете да прокриете и най-досадният дразнител. Това са коректорите.
 
 
Коректорите са специални продукти за макияж, осигоряващи ни плътно покриващ ефект. Те са с доста по плътна консистенция от фон-дьо-тена и често са в твърда форма. На щандовете на реномираните козметични компании можете да откриете много разновидности на кореткторите. Те могат да бъдат в твърда форма - капсуловани като стик наподобяващ червило или стило, течни – в тубичка или в специални опаковки с избутващ механизъм и апликатор-четчица за по прецизно нанасяне, кремообразен в кутийка, наподобяващ крем-пудра в един или повече нюанса и под формата на моливи за корекции през деня, които са лесни за използване и удобни за носене в дамска чанта.
Освен корегиращ и декориращ ефект, коректорите също като фон-дьо-тените имат в състава си много допълнителни съставки, които наред с прикриването да въздействат и върху разрешаването на проблемите. Коректорите, които са специално разработени за прикриване на тъмни кръгове под очите например имат съставки, които въздействат върху проблема, като специални контрагенти стимулиращи кръвообръщението и допълнителни билкови екстракти, които избистрят този тъмен участък. Коректорите предназначени за прикриване на пъпчици имат антибактериални и антисептични съставки, които имат лечебен ефект. По този начин освен, че прикривате проблема вие го и разрешавате. Разбира се, не искам да кажа, че продуктите за макияж могат да заменят ежедневната употреба на продуктите от бялата козметика. Ако прилагате редовна и ежедневна грижа за вашето лице с правилни и качествени козметични продукти от бялата козметика, няма да имате толкова голяма нужда от ежедневното използване на корегиращи продукти за макияж.
        Изборът на коректор много се доближава до начина на избор на фон-дьо-тена. Цветовата съвместимост с вашата кожа е неуспоримо задължителен момент при избора на правилният коректор, за да не се получи нежелан ефект – наред с прикриването на дребните недостатъци да се появят по тъмни или по светли петна . Изключение прави само коректорът за корекции на тъмните кръгове под очите – той трябва да бъде няколко тона по светъл за да неутрализира тъмната кожа и желателно е да е течен вариянт, ако нямате специални умения за нанасянето му. Избирайте продуктите си за макияж от една козметична линия, защото те имат взаимно-допълващо действие. Цената също не е за пренебрегване, ако търсите качество и добър ефект. 
 
         Съществуват и нестандартни като цвят коректори, които се изпозват за прикриване на силно зачервяване на кожата на лицето особенно в областа на бузите. По чуствителните кожи имат този проблем и тук стандартният коректор или фон-дьо-тенът не могат да осигурят необходимият прикриващ ефект. Можете да срещнете коректори в лилав, жълт и дори ярко зелен цвят, които са предназначени именно за проблема “червени бузи”. По-горе посочените цветове имат свойството да неутрализират червенината и успешно да заличат проблема. Нанасянето на фон-дьо-тен след тези коректори обаче е задължително, защото в противен случай рискувате да изглеждате като клоун.
 
 
        Коректора може да се използва самостоятелно или под фон-дьо-тена. Нанасянето може да е с специална четчица за коректор, латексова гъбичка или с пръсти. Адаптирането на коректора към кожата е задължително. Никога не нанасяйте коректор след като вече сте нанесли целият макияж и сте фиксирали с пудра за да не размажете вече създаденото усещане за гладкост и кадифен завършек на кожата.
Тъй като коректорите са аналогични на фон-дьо-тените, с разликата, че са по-покривни, нанасянето на овлажняваща база под тях си остава задължително. Ако лицето ви не е овлажнено достатъчно коректорът няма да може да се разнесе и ще остане на петна.
Почистването на коректора вечер ( ако го използвате самостоятелно ) е желателно, защото в противен случай можете да получите още нежелани малки дефекти по вашата кожа като пъпчици или люспещи се сухи зони. След почистването на грима овлажнете и подхранете добре вашата кожа с помоща на нощният крем. 
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap