485 статии
Вторник, 26. Май 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

За секса, брака, любовта и приятелството
15.05.2008
За секса, брака, любовта и приятелството

Какво е секса? Може би физическата връзка между мъжа и жената, или акт при който се осъществява възпроизводството на вида. При всички случаи той е необходим и на повечето хора им харесва и им доставя удоволствие и щастие, без значение от пола или расата. Секса е нещо първично и инстинктивно до голяма степен. Необходим и желан- той е добре да се практикува периодично(той си е един вид нужда която трябва да се задоволява), в зависимост "нуждата и нуждаещи я се". С нищо обаче не трябва да се прекалява (както казват немците- редовно, но по малко). Самозадоволяването е заместител на секса- като да отидеш в магазина за сирене , а поради липсата му да си купиш кофичка кисело мляко. Секса е като храната, ако половинката ти неможе да се нахрани у дома, то ще излезе да си вземе нещо набързо от улицата, а кой знае може да отиде и на ресторант. Някои хора се пристрастяват към него, което сами разбирате не е полезно и от психическа и от физическа гледна точка. Но нямам предвид, че е вредно, а че "сиренето" е по-полезно. Много хора се страхуват да говорят за секса, ние сме продукт на секса, той е нещо естествено (не казвам, че трябва да го обсъждаш с всеки срещнат). Всяка друга крайност най-малкото може да се нарече глупава, но за това си има психиатри и терапевти.
Но какво е БРАКА тогава? Казват, че жените го желаят повече, а мъжете едва ли не се страхуват от него. Може би е в самата физика- колко деца може да роди една жена годишно (чувал сам за 8-знаци, но това е едно на няколко милиарда), а мъжа колко (определено числото 8 не е най-високата цифра и определено не става дума за вероятност едно към милиард). Нормално е жената да се стреми към моногамия, а мъжа към полигамия, ето тук се намесва брака- явно в полза за жената, но по принцип не е така. Полза имат и двата пола (повече деца- повече проблеми, пък и в днешно време издръжката никак не е лека). Деца трябва да има все пак- те са радост и тъга- както е казал поета. Бракът е структура, той е институция и е в синхрон с природата и живота на човека (да не говорим, че не само ние го практикуваме, много други видове също имат тази нагласа- например лебедите). Брачната двойка обединява силите си за да преживява по-лесно и по-лесно да отгледа поколението. Чували сте за "брак по сметка" едва ли е най-сполучливия брак погледнато в далечен план, тогава кой? Ето тук се намесва любовта. По принцип външността привлича, а вътрешността задържа партньора, но като всяко правило си има и изключение. Много важно за една двойка е да се привличат, харесват и обичат. За това секса, любовта и приятелството(означава и консенсус- отстъпки и от двамата) правят брака по-продължителен и поносим във времето. А когато един брак дълго издържи на времето и секса си отиде с младостта, а любовта "поовехтне" единственото истинско нещо което остава е истинската дружба и приятелство.
Една от грешките които прават жените с партньорите си е да се опитват да ги променят и контролират както на тях им е удобно. А на мъжете е да не обръщат внимание на половинките си или да се държат грубо и цинично. Отношението и равнопоставеността в един брак е много важна, не можеш да искаш без да дадеш ("когато купуваш по правило трябва да платиш повече").
Така щастието, ако не винаги то по-често ще ви спохожда.
Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap