">

485 статии
Петък, 06. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Секс за една вечер…
08.05.2008
Секс за една вечер…

 

Може да е забавно, опасно, вълнуващо и страстно. Става въпрос за еднократните авантюри с мъжете, с които не си обвързана емоционално. Или с други думи - секс за една нощ. Да го направим ли ежедневие?

В началото на миналия век сексът за една нощ е бил табу за жените. Обществото е приемало забежките на мъжете без капчица критика, по-скоро като начин да изразят доминиращата си природа. Но жените, които са се отдавали на неангажиращи авантюри, са били заклеймявани като „леки“.

Всъщност ако се доверим на специалистите, ще разберем, че и жените, и мъжете генетично са еднакво предразположени към бързи и неангажиращи сексуални срещи.

Твърдението, че жените „не трябва“, а мъжете „могат“, идва оттам, че векове наред последните са държали да бъдат убедени, че бебето, което жената носи, е тяхно, а не на приятелите им.Именно затова те са потискали женската сексуалност и са създавали измислени правила и нагласи. Резултатът - жените се чувстват виновни за деянията си, а мъжете не.


Защо го правим?

В наши дни възприемаме секса за една нощ по-добре отпреди, защото жената има повече свобода да изразява желанията си и повече права. А също и по-лесен достъп до контрацептиви, които правят секса много по-безопасен.

Плюс това жените имат и мотивация. Живеем в изключително динамичен свят и всяка една от нас има нужда от секс, за да понижи стреса и да се чувства по-сигурна в себе си. Така че, ако няма постоянен партньор, няма причина да не се снабди с „непостоянен“ - без проблемите и отговорностите, които една връзка изисква.

Днес жената е много по-чувствителна, обича повече риска и приключенията. Иска да се чувства жива, а тръпката от секс с непознат я повишава адреналина и стимулира симпатиковата нервна система. Не можем да спорим, че неангажиращата сексуална среща е много по-вълнуваща от обикновения секс в събота вечер с постоянния партньор. Ето защо и проучване, направено в САЩ, показва, че 50 % от жените се чувстват свободни да правят секс с когото си поискат.

Враждебните настроения

Лошата новина - 50 % от запитаните в същото проучване обаче са твърдо против еднократните любовни нощи. За тях това е неморално и дори срамно. А съществува и риск от негативни последици. Какви?

Основната причина сексът за една нощ да не доставя удоволствие е, че понякога си поставяме по-високи цели, отколкото партньорите предлагат. Дори и да не искаме повече в началото, винаги искаме повече в края. Особено ако сме на годинки, ако сме готови да се задомим или ако използваме безразборния секс като междинна станция, докато намерим мечтания Принц. Тогава откриваме, че ни е трудно да напуснем човека, с когото сме имали шанса да споделим леглото, дори и той да е някой странник. Факт - сексът и любовта вървят ръка за ръка. Доказано е дори физиологично. Сексът отприщва поток от хормони, който създава естествена връзка между жената и мъжа. Окситоцинът (същият хормон, който жената отделя по време на кърменето) ни кара да чувстваме партньора много близък, а допаминът ни създава чувство на задоволство от компанията му. Така че ако преди секс сме с напълно ясно съзнание, че ще си тръгнем от апартамента му без никакви угризения, след края на изпепеляващата сесия се чувстваме емоционално свързани. Независимо дали ни харесва или не и дали е правилно или не.

Препятствието към идилията обаче е партньорът, за когото не се знае дали ще изпита същия водопад от емоции. Тогава ние се чувстваме предадени, а той - подведен, затова, че не сме изпълнили първоначалната сделка за неангажираност.

Да или не

Ти наслаждаваш ли се на необвързващите забежки и имаш ли някаква полза от тях? Трябва да знаеш отговора сама за себе си. Но ако се двоумиш или никога не опитвала, то въпросите по-долу ще те ориентират. Ако отговориш на повечето с „Да“, значи еднократните сексуални удоволствия са за теб, а ако преобладават отговори „Не“ - по-добре не се хващай на хорото поне засега.

1. Някога правила ли си секс само заради физическото удоволствие, дори и с постоянния си партньор?

2. Рискът възбужда ли те?

3. Подкрепяш ли онези, които често правят секс за една нощ?

4. Използваш ли контрацептиви? Способна ли си да ги използваш дори и в най-разгорещения момент?

5. Чувстваш ли се уверена и сигурна в себе си?

Ако искаш краткотрайно вълнуващо преживяване, повишаване на самочувствието или доказателство, че ти ръководиш нещата – неангажиращите връзки са за теб. Никога обаче не го прави след употреба на алкохол или без предпазни средства. И ако на сутринта се почувстваш изстискана, изоставена и депресирана, спомни си, че това е дело на хормоните. Сексът за една нощ може би е единствено да му се наслаждаваш, докато не откриеш мечтания Принц!

 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap