485 статии
Петък, 29. Май 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Малките козметични тайнички - заблуда или истина?
08.05.2008
Малките козметични тайнички - заблуда или истина?

 

Добре ли се отразяват бананите на кожата? Да
Излизат ли пъпки от шоколада? Не

         Често обичаме да използваме някои малки козметични трикове, казани ни на ухо или прочетени от някой вестник, за да се разкрасим или да се предпазим от нежелани проблеми. Но верни ли са те или не? Влиянието на някой козметични процедури или съставки понякога не се отразяват толкова положително, а заблудите за вредното влияние на определени елементи се оказва ползотворно в дадени случаи. Нека си отговорим на някои въпроси заедно с помощта на най-простите отговори - да и не.
 

Помагат ли пакетчетата черен чай при подпухнали очи?
        Да. Дъбилната киселина (танин) действа успокояващо на кожата и намалява отоците. Ако обаче клепачите са подуто от по-дълго време е добре да се консултирате с лекар, за да изключите възможността от заболяване.

Честото подстригване на косата прави ли я по-здрава?


 
         Не. Ако подрязвате редовно изтънените върхове на косата, фризурата ще изглежда много по-обемна. Освен това е добре да се знае, че косата расте средно с един сантиметър на месец.
Колкото по-богат на вещества е нощният крем, толкова по-добре се отразява той на кожата?
И да и не. При мазна кожа това само ще предизвиква появата на пъпки и комедони. При суха кожа обаче е важно доставянето на колкото се може повече масла, особено след почистването й. През деня, по-мазният крем предпазва сухата кожа от студ и вятър.
 

Контрастните душове тренират ли кръвоносните съдове?
        Да. Въпреки, че са необходими усилия на волята, смяната на горещата със студена струя при взимане на душ е наистина отлична тренировка на кръвоносните съдове. Тя подържа кожата изпъната и оптимизира обмяната на веществата. Добре е да се започне с няколко минутен топъл душ ( 37-40’С ), а след това да се премине към обливане от 10 до 20 секунди със студена вода ( 18’С ). Смяната да се повтори, като се завърши със студена вода. Тези на които студа не им понася, сутрин могат да обливат само краката, корема и градите.

Добре ли се отразяват бананите на кожата?


 
        Да.Съдържанието на минерални вещества в бананите ги прави оптимално средство за борба със стреса, който се отразява на кожата. Банановата маска подобрява циркулацията на микроелементите: разбъркват се един банан с две супени лъжици извара, една супена лъжица сметана и един жълтък. Нанася се върху кожата и се изплаква след един час. 

Предизвиква ли шоколадът поява на пъпки?

        Не, напротив. Шоколадът носи усещане за щастие, тъй като стимулира производството на серотонин – хормона на щастието. Ако след като изядете един шоколад се появи проблем с зачервяване, просто проверете дали нямате алергия например от лешници.
Всекидневният пилинг предотвратява ли появата на комедони?


 
         Не. До 30 годишна възраст кожата се подновява на всеки 28 дни. С увеличаването на възрастта, този процес става по бавен. Затова е достатъчно да се прави пилинг веднъж седмично. Това е и целта на пилинга – отстраняване на мъртви клетки, стимулиране на процеса на обновяване и избистряне на тен. Прекалената и особено всекидневна употреба на пилинг продукти може да остави сериозни последствия по кожата.
 

Медът помага ли при сухи устни?
        Да. Сладкият пчелен продукт съдържа витамини, белтъчини, минерали и овлажняващи свойства, които достигат горните слоеве на кожата и ги регенерират. Освен това медат действа силно противовъзпалително и заздравяващо.

Морковите действат ли като крем против слънчево изгаряне отвътре?


 
         Не. Морковите, или по точно съдържащият се в тях бетакаротин, не помагат нито при слънчево изгаряне нито помагат на кожата да придобие тен. Въпреки това те спират действието на свободните радикали, които се отделят в резултат на слънчевите лъчи и отпускат съединенията в кожата. Бетакаротинът е първокласен “ловец” на минерали.
 

Продължителното сресване засилва ли блясъкът и растежа на косата?
        Не. Препоръчваните от бабите 100 прокарвания на четката през косата са остарял метод за освежаване на косата. Освен това постоянното дърпане на косата разрушава най-горният люспест слой на косъма, поради което той става шуплест и се чупи по лесно. Напълно достатъчно е косата да се сресва сутрин и вечер. Така космите се подреждат, приглаждат и светлинната се отразява по-добре.

Бакпулверът избелва ли зъбите?


 
        Да. При контакт с вода, бакпулверът реагира като основа и отстранява налепите по зъбите. Внимание! При употребата му всеки път изчезва малък слой от зъбния емайл, което прави зъбите на пори и се натрупват по-бързо нови натрупвания. 
 

Очната линия кара ли очите да изглеждат по големи?
        Не. Подчертаните клепачи просто действат като рамка и подчертават нежно естествената форма на очите. При изтеглени очи обаче трябва да се внимава, защото очната линия може да ги направи още по-малки.

Лакът за нокти пази ли ноктите?


 
         И да и не. Лакът пази горната част на нокътя от натиск и удар. Но който слага лак прекалено често употребява и лакочистител. А проблемите идват от него. Ако е със съдържание на ацетон той става пагубен за ноктите и те започват да се чупят. Трябва да се използва безацетонов лакочистител. Макар и прекалената употреба и на този продукт води до проблеми.
 

Млечните бани омекотяват ли кожата?
        Да. Млечната киселина омекотява кожата, а млечните мазнини и протеини имат силно обезмасляващо действие.

Морската сол подходяща ли е при чувствителна кожа?

        Да. Минералните вещества в солта, особено от Мъртво море, подобряват задържането на влага в най-горният слой на кожата. Действат силно успокояващо при чувствителна кожа.


 
Полезно ли е почистването с гореща вода?

        Не. Прекалено горещата вода вреди на кожата и отнема от нея влага повече от хладката вода. Използването на измиващи продукти трябва да бъде придружено в комбинация с хладка вода.

Домашно приготвените маски по добри ли са от закупените?
 
 
Не. Козметичната индустрия е толкова напреднала и самоделно направените маски вече не са на почит. Освен това от продуктите използвани в маските при козметична подготовка се използват само полезните елементи а не цялостно. Комбинирането на съставки и правилната  им дозировка са важен фактор за доброто действие. Смачканата краставица и морков няма да повлияят на кожата ви по добре от специално приготвената маска, поради факта, че в тях има и доста неблагоприятни за кожата ви вещества а и да не забравяме, че това са хранителни продукти а не козметичен преперат. 
 

“Помпането” на спиралата спомага ли за натрупването на туш по четката и увеличаване обема на миглите?         Не. “Помпането” на спиралата само ще доведе до нейното по-бързо изсъхване и разваляне поради вкарването на въздух в нея. По четчицата ви няма да се няма да се натрупа повече туш, поради факта, че на изхода си всяка спирала има ограничител, който дозира количеството на туша върху нея.
 
 

        “Тази статия, ще ви помогне в развенчаването на някой митове по отношение на козметичните продукти и съставки. Не се доверявайте на “подшушнати” тайнички от приятелки, а се консълтирайте с вещи в тази област лица. Освен това “малкте трикове” могат да не са подходящи за вас, макар и да са с отличен ефект
 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap