485 статии
Петък, 14. Август 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

ПЕТНАТА ПО КОЖАТА
27.02.2008
ПЕТНАТА ПО КОЖАТА


         Петната са един от най-сериозните и често срещани проблеми засягащи най-вече по-възрастните или чувствителни кожи. Това могат да са пигментирали участъци под въздействието на слънчевите лъчи, бременност, натрупване на мъртви клетки или старчески петна, причинени от старостта.
 

        Петната причинени от слънцето, обикновено са в следствие от липсата на водно-липидната мантия, която защитава нашата кожа. В този случай, местата където тя е пропукана, слънчевите лъчи проникват по-дълбоко и стимулират високо производство на меланин ( пигмент на кожата ), което води до натрупването му в определен сектор и поява на тъмно петно. Решението е да нанасяте ежедневно много висок слънце-защитен фактор - SPF 20 или SPF 30 за да осигурите защита и предотвратяване на получаването на петна, особено през пролетно-летният сезон, когато слънцето е най-силно. А през есенните и зимните месеци да използвате продукти с избелващо действие за да премахнете вече образувалите се петна.
Никога не си позволявайте лукса да използвате продукти съдържащи живак или други химични съставки. Това е пагубно за кожата и носи сериозни последствия и кожни заболявания. Използвайте само продукти на базата естествени съставки и екстракти.
Друг проблем по отношение на пигментацията са луничките. Те представляват отново ступване на меланоцити в определена област и засягат предимно по-светлите и сухи кожи. Тук отново говорим за слаба или не достатъчна защита на кожата, което от своя страна води до появата на леките петънца известни ни под името лунички. Причиняващият фактор отново е слънцето, за това се препоръчва отново използването на крем с висок слънце-защитен фактор, особено през летните месеци. Премахването на луничките е малко по сериозен проблем. Появилите се лунички или петна през лятото, спокойно могат да бъдат премахнати през зимните месеци с помощта на избелващи продукти. Но ако проблема е от преди няколко години, то премахването им, ще е малко по трудна и продължителна задача.
Премахването на стари петна които сте пренебрегвали преди може да отнеме няколко години, като процедурата трябва да бъде под следната последователност – използване на избелващи продукти през зимните месеци, което ще помогне на петната да изчезнат и задължителното използване на кремове със силен слънце-защитен фактор през летните месеци, което пък ще предотврати появата им. След използването на избелваща програма се препоръчва задължително почивка с леки но силно хидратиращи продукти за възстановяване на кожата, след което процедурата може да бъде повторена.

Премахването на мътни петна причинени от натрупване на мъртви клетки, се извършва с помощта на специални продукти които съдържат микрогранули или абразивни частици. Подобни продукти се наричат ексфолианти, и обикновено се вместват в продуктите от специалната грива в етап почистване. Подобни абразивни частици се поставят предимно в продукти за измиване и се използват един или два пъти седмично. Малките частички нежно полират кожата и механично излющват мъртвите клетки, като по този начин се премахват мътните участъци и се стимулира производството на нови кожни клетки. За чувствителните кожи, където механичният пилинг води до дразнене и зачервяване, се препоръчват продукти съдържащи АНА-киселини, комплекс от плодови киселини, които по естествен начин разграждат мъртвите клетки.


 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap