485 статии
Петък, 06. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Съобразете вашият грим
25.02.2008
Съобразете вашият грим


        Дали сте поканена на вълнуващо събитие, на романтична вечеря, трябва да кажете заветното “ДА” пред олтара или просто отивате на работа, пред вас възниква един неотложен проблем с който трябва да се справите а именно какво да облечете. Това е вечният въпрос, който си задава всяка една жена заставайки пред широко отвореният гардероб. Обикновенно той е претъпкан с дерхи но все няма какво да облечете. Имате три вариянта, да изберете нещо подходящо от вече купените дрехи, да излезете спешно на шопинг или просто да не отидете никаде. Третият вариянт отпада веднага. Бихте се чувствала най-добре ако си купите нова дрешка. Приемаме вариянта, че вече сте готова с покупката, вмъквате се с радост в новото си допълнение към гардероба, отивате на фризьор. За капак обаче на цялата еуфория в която сте изпаднала си нанасяте грим – нещо на бързо и традиционно ако остане време разбира се. Или заставате с озадачен поглед пред тоалетката, на която са исипани продуктите ви за разкрасяване и в съзнанието ви изплува един много труден и съществен въпрос – “Какъв грим да си направя?”
        Гримът, освен че трябва да е добре изпълнен той трябва да е съобразен и с следните критерии:

1.Според дрехата
         Когато полагате грима си като основа, не е необходимо да го съобразявате с дрехата. Но когато се отнася до цветовете на сенките и вида на грима е хубаво той да е съобразен с дрехата която сте избрали. Не е необходимо цвета на сенките да е идентичен с цвета на дрехата но е добре той да е цветово съвместин и хармонично подбран. Примерно на една червена рокля идеално би седял опушен грим в черно или сиво, а на една маслено-зелена добър избор е кафяво-златистият грим. Но
ако държите цветовете да съвпадат то няма проблем да нанесете и идентичният цвят стига да не изглежда натрапващо. Освен с цвета на тоалета, хубаво е да се съобразяваме и със самият тоалет. Ако това е ежедневно облекло и сте избрали дънковото пред сатена, не нанасяйте сенки с брокат и не натрупвайте. Спортният екип трябва да е съчетан с спортен тип грим – малко пудра, черен или кафяв туш на миглите, течен или мазен лекопокривен руж и някакъв безцветен гланц на устните. Един силен вечерен грим в черна краска подчертан допълнително с очна линия-туш в комбинация с тениска и шорти би бил меко казано неудачен. Ако пък сте в официално облекло, семплият грим би бил недостатъчен и не на място.

2. Според повода 
        Трябва да знаете, че повода е доста важен фактор при избора на вашият грим. Атмосферата, която предстои да бъде допълнена с вашето присъствие е претенциозна към начина по който вие ще се слеете с нея. Не правете компромиса да изглеждате рутинно. Бъдете различна и изненадвайте с неповторимост и оригиналност околните а и бъдете в тон с посланието на повода.Ако сте поканена на изискан коктейл и искате да ви забележят, придайте на очите си изразителност. Идеална работа в случая би свършил черният ви молив, 
с който да обхванете окото в изкусна рамка. Спиралата нанесете на два слоя, като се стремите да разрешите добре миглите за да не изглеждат слепени. За основа на клепача подберете светъл и леко бляскъв цвят като го подсилите с по тъмен във външният ъгъл на окото. Подчертайте веждите си и тук очертаването контура на устните с молив става задължително. Попълнете ги с по-покривно червило и добавете отгоре капчица гланц за разкош.
        Ако повода е среща с бъдещата свекърва – опппа следва хлъзгав участък! Не прекалявайте с грима, старайте се да изглеждате по-невинна и смирена, ако разбира се неискате да наложите характера си на непокорната снаха още в самото начало.
        На работа избирайте ненатрапчивите нюанси на кафявата или бледорозовата гама. Сенките с мат ефект са с преоритет пред брокатените а червилото се измества от гланца.
        А ако днес е деня на вашата сватба, не се старайте, не създавайте гениални творения, на които сама после бихте се учудила когато се гледате на снимките. Не се доверявайте на нахаканата си братовчедка, която е веща в сферата на техно-партитата или най-малко на майка си. Достатъчно е притеснена жената а и вие сигурно, ще сте с доста висок адреналин и има вероятност да размажете нещо под въздействието на треперещите ви вече ръце. Моята препоръка е – възползвайте се от услугите на гримьор! Той си знае работата а и ще бъде завидно по-спокоен и адекватен от вас. Все пак този момент ще бъде запечатан на лента и ще остане за цял живот! Едва ли ви е все едно как ще изглеждате в този ден!

3. Свързан с елемент от облеклото 
         Винаги по вас има нещо което е специален акцент на тоалета ви. Това може да бъде екстравагантен колан, колие с камъни, чанта, пръстен с важно значение, брошка а защо не и роза в косите. В този случай, ако вашият тоалет е в непретенциозното бяло или класическото чрно, можете да съобразите грима си с някой от допълнителните аксесоари придружаващи облеклото ви. Но този акцент трябва да има доминиращ ефект а не незабележим – примерно ако на ревера ви има едно малко златисто камъче това не означава, че трябва да се обсипите в брокат. Но ако колана ви е осеян с сребристи камъни можете да заблестите и в очите. 
 
4. Според индивидуалните характеристики
        Този фактор е може би най-важният. Тук гримът се съобразява с цветовата ви идентичност.( виж раздел за Цветоанализа ) Ако сте към топлата гама, изберете топлите есенни цветове – златисто, ръждиво, керемида, олива и всички тоналности на кафявото. А ако сте причислена към студената, оставете се в ръцете на хладните аква тонове, като синьо, сиво, бледо-розово, електриково-зелено и лила. Ако гримът не е съобразен с този фактор изглежда като не на мястото си и не може да се слее с вас самите. 
 
        Като обобщение, ще посъветвам да се съобразявате и с четирите фактора за да изглеждате перфектно където и да отивате. Ако последният фактор ви затруднява, изберете неутралните цветове – черно, сиво и лекия беж. Цветовете, които ви отиват не са само приоритет на грима а и на облеклото. Топлият тип дами да избягват сини или розови облекла, докато студените биха се чувствали в кожата си сред тези цветове и обратното.
Нали знаете, по външният вид посрещат...................!
 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap