485 статии
Петък, 29. Май 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Изневярата като символ на протест
19.02.2008
Изневярата като символ на протест

Изневярата е един много обсъждан и коментиран въпрос - едни я подкрепят, други не, малко я разбират. Кога настъпва изневярата, защо, мъжете или жените изневеряват повече, защо един човек в дадени обстоятелства изневерява, а друг при същите не. Въпросите са много. Едно е сигурно - перфектни връзки няма и докато това е факт, изневяра ще има.

Изневярата за жената.

Жената изневерява не с тялото, а със сърцето. Тялото е само средство, да затихне копнежа на сърцето. Много жени дори си мислят, че обичат и любовника си, и мъжа си, но това е самозаблуда, или просто лицемерие. Кога жената изневерява? Когато нещо й липвса - най-вече внимание. Когато настъпи денят, в който спират да се забелязват такива привидно дребни неща (които всъщност за нас са изключително важни) като - нова прическа, нови дрехи, грим; когато почваш да разказваш нещо, а получаваш само “Не ме занимавай, имам много работа”, изведнъж започваш да се чувстваш пренабрегната, грозна, скучна, накратко - всичко друго, но не и обичана. Тогава несъзнателно търсиш това внимание другаде - точно както малките деца. Изведнъж откриваш човек, който те разбира и изслушва (а реално както в онази реклама на Спрайт “просто си те представя без дрехи”) и несъзнателно се привързваш. От тук нататъка има две възможности - заебаваш всички други и гледаш ти да си добре, или се заравяш дълбоко в отломките на връзката ти и се опитваш да реставрираш основите й. Избереш ли първия вариант - връзката ти реално е приключила, дори и да продължиш да си с човека до теб, вторият вариант в повечето случаи е безнадеждна кауза и само ще ти донесе нови страдания - патова ситуация от която всеки изход е поражение. Малко жени, които се чувстват обичани изневеряват и то разбира се ако не се стига до крайности в любовта, защото те само отблъскват. Пример за крайност - партньора ти да иска да е денонощно с теб, ако не е с теб да ти се обажда през 15 минути, да те задушава съвсем буквално, да нямаш секунда за самата себе си. Такава любов може да те притопи и да загубиш напълно идентичността си - реално ставаш част от някой друг, а това е плашещо. В подобен случай просто искаш да идеш при някого, който няма да те занимава с важни екзистенциални въпроси, а просто ще можете да проведете един нормален човешки разговор, а както се казваше в онзи виц “от приказка на приказка…”.

Изневярата за мъжа.

При мъжа изневярата не винаги е свързана с чувства - понякога просто се търси разнообразие. Докато при жената сексът е най-вече удоволствие, при мъжа е и до голяма степен потребност. Нормалният мъж не може да изневери “емоционално” - чисто платонично, за разлика от една жена. Има го момента с кризата на средната възраст - когато мъжете тръгват да изневеряват за да си доказват, че още ги бива, но в общия случай към подобна постъпка ги подтиква или солидно количество алкохол, или отношението на половинката. Инцидентните фактори няма да ги изключа в своя анализ, защото те не са оправдание, а предпоставка. Мъж, който не иска да изневери колкото и алкохол да изпие, пак няма да погледне друга и обратното - тези, които имат защо, могат да минат с почти всякакво как. Разбира се колкото и на нежния пол да ни се иска да вярваме, че мъжете са си неверни по природа и каквото и да правим те пак ще посягат на чуждо - това съвсем не е така. Обикновенно причините се крият в нашето отновение - същото задушаване, за което стана дума по-горе е характерно в много по-колосални мащаби за жените. Когато започнеш да планираш всеки миг на любимия си, да бъде прекаран с теб, когато се сърдиш, че не иска да те вземе някъде с него, където реално ти работа нямаш, когато постоянно му правиш проверки ако не е край теб, ти само го караш да иска да се дистанцира максимално. Твоите планове за бъдещето - сватба, деца и т.н. може да са хубаво нещо, но него само го плашат, защото още не е готов. Условен рефлекс е да иска да избяга надалече в подобна ситуация. Ревността също е страстоубиец. Хората са социални хивотни и колкото и да не ти харесва, че мъжът ти ще отиде на онази бизнес среща, на която ще присъства и супер-секси-готината му колежка, за която ти отдавна подозираш, че го сваля, замисли се за миг - само за един единствен миг - ами ако грешиш? Скандалите за глупости, вечното неразбиране, многобройните критики и обвинения само отблъскват човека до нас. В крайна сметка има ли причина, стигне ли се до повод, волята за съпротивление обикновенно се оказва твърде слаба и лабилна. Ако искате мъжът ви да не ви изневерява - не му давайте ако не причини, то поне повод за това.

Като резюме ще кажа само, че ако ще използвате скуката и еднообразие като оправдание да спите с друг/друга мъж/жена - хората отдавна са го измислили - суинг, тройки, отворени връзки - стига да сте либерални и да нямате скрупули винаги можете да преодолеете подобна криза. Ако пък сте консервативни - замислете се дали държите на тази връзка и ако отговора е “да” пак премислете и преподредете приоритетите си, като не забравяте, че обратната перспектива е раздяла. Ако проблемите са чисто психологически, а не физиологически - потърсете помощтта на някой психолог - противно на общоприетите схващания не всички са некадърни и алчни кариеристи.

 

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap