485 статии
Вторник, 26. Май 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Отпуснат бюст - как да се преборим с това
05.02.2008
Отпуснат бюст - как да се преборим с това


Всяка жена би желала да има перфектен бюст-добре оформен и стегнат, но едва ли всяка жена би могла да се похвали с такъв.
Разбира се малко са тези, които биха си позволили да не полагат грижи, а да имат желаният от нежната половинка бюст.
Определено жени, за да имате хубави гърди са необходими непрекъснати грижи.
Често се притесняваме да не си загубим младежката форма, но уви.....неизбежно върху всяка част от женското тяло влияние оказват процесите на стареене. Освен това отпускането на гърдите се дължи на вродената слабост на съединителната тъкан, отлагането на тлъстини, ражданията и резките колебания в теглото. Също така е важно да се знае, че гърдите нямат мускули, а са съвкупност от мастна, съединителна и жлезиста тъкан, свързани с гръдните мускули посредством влакна и сухожилия. Така че всяка жена трябва да положи големи усилия, за да притежава това, което иска. Много се говори, че ползването на сутиени не е за препоръчване, защото те водят до по-голям риск от заболеваемост от рак на гърдата, тъй като притискат млечните жлези и нарушават кръвообръщението. Вярно или не за стегнат бюст обаче определено е задължително да носите сутиен дори от момента на тяхното съзряване. Желателно е той да не е стегнат, а по-свободен.

И така мили дами...до тук добре-всичко изглежда лесно, но дали наистина е така. Необходимо е постоянство. Започваме с всекидневните масажи и упражнения, тъй като имат добър ефект както за тонуса и кръвообръщението, така и за укрепването на връзките с гръдната мускулатура. Хубаво е да се правят и масажи под душа. Редуването на топла със студена вода също съживява и подобрява кръвообръщението.

Ето какво може да направите докато се къпете под душа. Вдигнете едната си ръка нагоре, а с другата разтривайте с кръгови движения. Може да използвате четка или специални уреди за масаж. Движете ръката си под гърдата и отидете встрани и нагоре до деколтето. Масажирайте всяка гърда не повече от 3 – 4 минути под хладка вода. Същото можете да направите и с бучка лед.
Ето ви и още една хитринка - компрес от ром с лимонов сок. Смесете равни части от двата компонента. Поставете напоена кърпа от сместа върху гърдите си за около деситина минути. Хубаво е когато правите тази процедура да сте отпуснати, може и да сте в легнало положение. След това изчистете с влажна кърпа, намажете ръцете си с крем или масажно масло и направете лек масаж. С двете ръце правете плавни движения от средата между гърдите и изтегляйте нагоре над гръдните жлези до подмишниците.

Какви упражнения може да правим:
Във всяка ръка вземете по една гиричка. Ако нямате гирички и две бутилки от по литър и половина, пълни с вода, ще ви свършат работа. Протегнете ръце напред и бавно отместете едновременно и двете ръце встрани. Върнете ръцете по обратния път до изходно положение.
Свийте ръцете в лактите и опрете здраво дланите една в друга пред гръдния кош. Издигнете от това положение лактите колкото е възможно по-високо, без да отделяте дланите, и после ги свалете в изходно положение.
Тези и още много други упражнения повтаряйте поне по 10 пъти. А най-добре е и да посещавате фитнес салоните, където специалисти могат да ви изготвят специална индивидуална програма.

Източник: fashion.bg, Теодора Денева

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap