485 статии
Вторник, 26. Май 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Как да съхраняваме гримовете
21.01.2008
Как да съхраняваме гримовете 

 

 Всяко ново попълнение в несесерчето с гримовете е радост за всяка дама. Но независимо от производителя, престижната марка или цената, идва моментът, в който трябва да се разделим с любимия продукт, поради изтекъл срок или просто защото е свършил. За да удължите максимално удоволствието от употребата на декоративната си козметика ви предлагаме няколко лесни трика, с помощта на които ще се радвате до край на любимите си гримове.

Фон дьо тен – в зависимост от качеството на продукта може да се използва до две години. Необходимо е обаче да го съхранявате на тъмно и прохладно място. Ако забележите отделяне на цветовете, това не означава че продуктът е развален. Достатъчно е да го разклатите силно и пигментите отново ще се смесят. Ако изсипете по-голямо количество от продукта, не връщайте излишъка обратно в тубичката. Така ще вкарате вътре микроби и ще ускорите развалянето на продукта. Когато в тубичката останат само няколко капки, размесете остатъците с малко от крема си за лице, като избягвате прекалено мазните кремове.

Червило – доброто червило може да ви служи вярно повече от година и половина две, но също като при фон дьо тена, трябва да го държите на студено. Добре е също от време на време да почиствате повърхността му с хартиена салфетка, за да премахнете събиращите се по повърхността му микроби, които ускоряват развалянето на продукта. Когато стигнете края на червилото не се отчайвайте, вземете четка за червило и ще се изненадате колко много още от продукта се крие в пълнителя. Ако червилото придобие неприятен мирис и стане лепкаво, най-добре се разделете с него.

Сенките -  стига да не ги нанасяте с мазен или мокър тампон, сенките ще ви служат 2-3 години. Възможно е към края на този период наситеността на цвета и покривността им да намалеят. Ще ги съхраните по-дълго ако не ги оставяте продължително на пряка слънчева светлина. Много е неприятно, когато компактните сенки се натрошат и станат трудни за употреба. В този случай ги сипете в друга кутийка и ги пресовайте, така че да станат прахообразни. Така освен че можете да ги използвате като сенки на прах, можете и да ги смесвате  малко крем за лице, като по този начин получите кремообразни сенки. Привършващите мазни сенки ще употребите докрай като ги размесите с малко крем.

Руж – При него използвайте същия трик, като при сенките – когато се натроши го стрийте на прах и го нанасяйте с четка по лицето. По същия начин действайте с натрошената компактна пудра, като я превърнете в пудра в свободна форма.

Спирала – Въпреки че спиралата може да запази качеството си повече от година, не е препоръчително да се използва толкова дълго, тъй като по четката се събират микроби, които могат да предизвикат възпаление и инфекция на очите. За хора с чувствителни очи се препоръчва да сменят спиралата си на всеки 5-6 месеца. Възможно е спиралата да изсъхне доста преди този срок. Тогава просто капнете една капка вода в нея, ако е на водна основа, и капка етерично масло, ако е водоустойчива. След това старателно разбийте. Избягвайте помпането на тубичката, така само ще вкарате въздух в нея, което ускорява изсъхването на спиралата.


Невена Николова - Nikkol
 


Източник: www.grim.start.bg/

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap