485 статии
Четвъртък, 04. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Ферментът на младостта
20.1022007
Ферментът на младостта

Козметичните фирми често предлагат маски и препарати, основаващи се  на някои растения, които са дошли при нас посредством глобализирането н света. Дължината на зимния сезон доста  изтощава нашия организъм  и намалява  запасите  му на  полезни вещества. Тук е моментът да споменем някои плодове, които не познават  зимния сезон, но биха могли да ни помогнат да преминем през него
Уникалната способност  на мангото, папаята и кивито даподобряват състоянието на кожата  се съдържа  именно в техните ферменти( ферментът, който има толкова благоприятно  влияние  върху  кожата първоначално е бил намерен  само с папаята и е наречен папаин”, по – късно е открит и в кивито и мангото). Тези специфични ферменти, които се съдържат в изброените по – горе плодове  имат  изключително силен козметичен  ефект, който е възможно да бъде достигнат  само  чрез смесването и съединяването на много други  вещества.
Това разбира се не означава, че в другите  растения  отсъстват  ферменти, но мангото, папаята и кивито се явяват  шампиони по съдържане на тези ферментни количества. Папаинът е много  ефективен и безопасен. Неговата основна функция  в козметиката е да: отделя  умрелите клетки на кожата, да заглажда релефа и да  стимулира обмена на епидермалните клетки.
 Естествено не само папаинът успява да премахне  ненужните вече клетки и да  стимулира процеса на обмяната им. С това се занимават производните на вит. А, ртиноидите, фрукувите  киселини. Ценностна  на папаинът в този случай се отнася до неговото изключително щадящо и меко действие, което е поносимо  и за най- чувствителната кожа. Именно поради тази причина ферментният пилинг се считат за много съвременна, резултатна и препоръчителна  терапия в  козметиката Всички тези способности на папаинът го правят важен участник в терапията “анти-възраст”.Терапията “анти възраст”  се съчета в един от принципите ни за успешното съществуване според последните проучвания ухажването на външността и въобще добрата външност и  поддържаната  такава са сигурен залог аз успешен бизнес, благосъстоятелност в професионалната  сфера, като  всичко това е  свързано предимно с впечатлението, което създава човек за себе си и отношението  му към себе си..

Папаинът се използва и при  проблеми свързани с мазната кожа. Качествата  на папаинът  успяват да се преборят с това, което именно е проблем за притежателят  на една мазна  кожа-  неравната й повърхност, грубата повърхност, която има по- скоро  сив цвят на кожата и зеещите пори(специалистите  наричат това явление хиперкератоза).
Освен гореизброените си достойнства папаинът е и много устойчив. По- голямата част от ферментите в нашия организъм и тези, които се съдържат в козметиката  се нуждаят от много  комфортни условия, за да бъдат ефективни.Това обикновено е доста трудно да се постигне и   поради това е трудно и справянето на козметичната индустрия с капризите  при производството на  ферментната козметика.
Например колагенът( също е фермент) много рязко реагира  на изменението на PH средата  и  категорично отказва да действа при колебания на температурата. Ферментите, които отговарят за синтеза на  белтъците в  нашата кожа не понасят, когато  PH матриците  на дерматасе увеличават  откъм външната страна на кожата (именно това се случва с напредването на възрастта). И така просто престават да синтезират кола ген в нужното количество и качество (това  обичайното състояние на кожата е при  почти всяка жена, която  е преминала 35 г. възраст).
 В този смисъл папаинът е наистина уникален- на него  му е все едно при каква температура ще действа (той е активен  дори при 800 гр. С!!!!) освен това е доста толерантен към променящото се PH , добре работи при показатели  за киселинност около 3 .
Може да предположите,че козметиката, която съдържа  манго, киви или  папая е особено ценна и ефективна, а когато има съчетаните на  3 –те  фруктови основи, то тогава  резултатът е  наистина зашеметяващ. Съдържанието  на органични  киселини, които се съдържат в тези плодове улесняват работата  на папаина. Те  действат  като молекулярна гъба, като задържат  влагата в роговия слой на епидермиса и в обвивката  на  косата. Освен всички изброени досега  преимущества на  мангото папаята и кивито не трябва да забравяме и богатият  набор от микроелементи, които те съдържат.

Екзотичните плодове  и тяхното място в  промишлената козметика...
Екстрактът от папаята ( в частност папаинът) се използват в шампоаните Предимно в тези, които са за  мазна коса и дълбочинното прочистваме на  кожата и косата. Такива шампоани са и тези, които са предназначени за  всекидневна употреба, а именно имат   задачата  на  бъдат  с балансирани PH на кожата и косата. Органичните киселини, за които стана дума  стабилизират   също така и PH на  самият  шампоан
Папаята е много ефективна при  дълбокото  почистване на кожата- един о най- ефективните пилинги се извършва с чист папаин.
Папаинът  влиза в състава на тези препарати, които забавят  разтъжа на космите след епилиране. Папаята,а също така плодовете - манго и киви се използват  широко в кремовете, насочени към мазната кожа, а също така и при маските и кремовете  за мазна себорея.Мангото съдържа и овлажняващи компоненти, които са предназначени за  обезводнената кожа и маските с него хидратират  обилно сухата кожа
Няколко маски, с които ще изпитате  невероятната сила  на  екзотичните плодове:
Овлажняваща манго маска
1)Мангото се нарязва на  много тънки кръгчета, които се поставят  върху лицето едно до друго.След 15 мин махате мангото от лицето  и  го минавате с тоник, подходящ за вашата кожа
2) Върху лицето може да поставите само обелките от мангото и процедирате както при първия вариант.
3) Мангото се  смачква на каша и добавяте 1 разбит жълтък. Сместа се нанася на лицето за около 15-20 мин. Измийте с топла вода, минете лицето с тоник и нанесете крем. Тази маска  съчетава овлажняваща и хранителна за кожата функции.


Киви –пилинг
1) Каша от обелено киви нанесете на лицето в   дебел слой. Обърнете внимание на усещанията си- когато започне да щипе- това означава,че са се задействали органичните киселини. Така постойте докато ви щипе (ако не можете да понесете махнете кашата от лицето си след 5 мин.), но ако  усещането за щипане е търпимо задръжте за около 15 мин. Измийте с топла вода, минет лицето с тоник и нанесете крем. Възможно е кожата малко да се е зачервил, но този ефект изчезва бързо.
Ако имате рана можете спокойно да я покриете с папая (и да бинтовате за половин час). Папаята очиства повърхността и спомага за по – бързото зарастване на раната. Папаята действа  добре дори и при дълго не зарастващите тропически язви или следоперативните такива.


Източник: www.pudriera.com/

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap