485 статии
Петък, 29. Май 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Още статии

Тайните за красива и здрава кожа
20.12.2007
Тайните за красива и здрава кожа

Тайните за красива и здрава кожа
 
Лятото е сезонът, който ви дава възможност да разкриете естествената красота, на кожата с която природата ви е дарила. Кожата ви усеща възхищението в погледите на хората около вас и потръпва от удоволствие......." Ексфолиране" е думата за грижата за себе си. Знаете ли достатъчно за него? Предлагаме ви накратко най – важното за ексфолирането, за да можете ежедневно да преоткриете удоволствието, което ви носи красивата и здрава кожа.

Какво означава ексфолирането и пилинг и как се отразяват те на моята кожа?

Обикновено около 30 - 35 дни след образуването си клетките достигат повърхността на кожата, превръщат се в рогови люспи и започват да отпадат, това е естественият процес на излющване на кожата. Термините ексфолиране и пилинг се използват във връзка с продукти и процедури, които подпомагат естествената загуба на кожни клетки. Пилингът е химическа процедура, при която чрез приложение на плодови киселини или трихлороцетна киселина се постига премахване на клетките от повърхността на кожата. Но внимавайте! Прекалено грубите ексфолианти биха могли да наранят кожата, като премахнат преждевременно и клетки, които все още не са готови за естественото си отпадане.

Защо редовното ексфолиране е наложително?

Премахването на мъртвите кожни клетки разкрива свежи и нови клетки, които се намират под тях. Ексфолирането е важен фактор за освобождаването на кожата от мъртвите и заразени с бактерии клетки.

Какъв е ефекта?

По - млада, по – свежа, по - гладка кожа с равен тен. Дерматологичните изследвания доказват, че ексфолирането стимулира производството на калоген и така спомага за повишаване на еластичността на кожата. Качествените ексфолианти предпазват от появата на акне, подпомагат по - лесното абсорбиране на дерматологичните продукти и позволяват равномерно нанасяне на козметичните средства.

Колко често трябва да го правя?

Ако ексфолиращия продукт е достатъчно нежен към кожата, той може да бъде използван всеки ден. Макар че някои части на тялото като крака, лакти, колене се нуждаят от от по – интензивно ексфолиране. Колкото по – нежно е ексфолирането толкова по – ефективно е то и толкова по – мека и гладка е кожата.

Подходящо ли е ексфолирането за моята кожа?

Препоръчително е хората над 30 години да ползват ексфолианти, тъй като с възрастта процесите на обновяване на кожата се забавят. Пушачите се нуждаят от освежаване на кожата повече от останалите, тъй като тяхната кожа губи еластичността и блясъка си. Страдащите от акне и себорея се нуждаят най – много от ексфолианти, които да отстранят повредените и замърсени клетки. За суха кожа се препоръчват кремообразен ексфолиант, който да отстрани клетките изгубили своята жизненост. Изключително внимателни към ексфолиантите трябва да бъдат хората с чувствителна кожа, тъй като честото ексфолиране може да причини раздразнение и повишена чувствителност на кожата.

Как да си изберем най – подходящия ексфолиращ продукт?

Изборът на подходящ ексфолиант е изключително важен той трябва да бъде съобразен с типа на вашата кожа и начина по който тя реагира на външното въздействие. За предпочитане и да изберете качествен и нежен към кожата ексфолиант.

 

Източник: www.kozmetikata.com

Списък на статиите
15.04.2010 - Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010 - Килим замества мебелите?
14.04.2010 - Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010 - Вградените мебели
14.04.2010 - Митове за мебелите от дърво
14.04.2010 - Стилът на банята
14.04.2010 - Йо-йо маса
14.04.2010 - Грижи за меката мебел
13.04.2010 - Кога да поръчваме мебели?
12.04.2010 - Идеи за модерен дом
Статии, съдържащи думите: мебели, обзавеждане, килим, матрак, Интериор дизайн, секс, ароматерапия, оръжие, парфюми
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap