485 статии
Вторник, 17. Септември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
По-красиви със сода бикарбонат

Всяка жена знае, че содата за хляб е изключително важна в кухнята. Содата се използва широко и като почистващо средство, особено за почистване на сребро. Но содата има още едно приложение - козметиката, а то не е толкова популярно. Точно за козметичните свойства на сода бикарбонат става дума в тази статия.

Сода за хляб като пилинг за лице
Чрез добавяне на малко сода за хляб към пяната или гела, с които почиствате лицето си, ще получите качествен пилинг за премахване на мъртвите клетки от кожата. Миниатюрните частички в содата почистват нежно кожата на лицето и й придават блясък, свежест и мекота.
Освен това добавянето на сода към почистващото средство за лице, помага за облекчаване на кожните раздразнения. Благотворното влияние върху възпалените места се постига при измиване и със слаб воден разтвор.

Маска от сода за премахване на пъпки
Ако Ви е излязла голяма пъпка, смесете вода и сода и поставете получената каша за няколко часа върху отока. 
Ако често имате проблеми с досадните пъпки, ще имате успех с маска, приготвена от две лъжици брашно и една чаена лъжичка сода. Правете я веднъж седмично върху почистено и подсушено лице, като я оставите да действа 15 мин. след нанасянето на лицето.

Против торбички под очите
Ако очите Ви са уморени или не сте си доспали и имате торбички, тампоните, напоени със соден разтвор ще Ви дойдат на помощ. Задръжте ги на клепачите си за 15 мин. и ще усетите разликата.

Сода за хляб в помощ на косата
Мекота и блясък за косата си можете да постигнете, като добавите към шампоана си смес от вода и сода за хляб в съотношение 1:4. Така ще премахнете следите от праха и фиксиращите препарати, освен това тази маска помага и при боядисана коса.

Сода бикарбонат за по-бели зъби
Почистването на зъбите е още едно "магическо" свойство на содата за хляб. Петната по зъбите изчезват, ако към пастата за зъби добавите една щипка сода. По този начин зъбуте Ви са по-бели, като същевременно се щади емайлът им.

 

За премахване на неприятни миризми
Освен че содата за хляб помага при отстраняване на неприятни миризми в хладилника, тя има същото действие и вурху човешкото тяло. Лошият дъх може да се отстрани с помощта на изплаквания на устната кухина няколко пъти на ден с чаша топла вода, в която е разтворена лъжичка сода. Същият разтвор успешно се справя и с неприятна миризма на краката и под мишниците.

 

Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap