485 статии
Петък, 06. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Поддръжка на кожата през зимата

03.02.2009
Поддръжка на кожата през зимата


 

Всеки сезон оказва влияние върху състоянието на кожата, а в такива моменти трябва да знаем как да постъпим. През зимата е необходимо да отделяме на кожата на лицето си, например, малко повече внимание в сравнение с другите месеци.

Предлагаме ви набор от начини да поддържате кожата си, без това да ви затормозява излишно или да трябва да влагате много време.

Достатъчно, за да облекчите кожата на лицето си през зимата от силния и студен вятър, е редовно да втривате в нея омазняващ крем или масло за кожата на лицето и шията. При това масажирайте добре, докато попие кремът.

Някои специалисти препоръчват също така - ако имате време този път - всяка сутрин да третирате лицето си по следния начин. Вземете мека кърпа и редувайки я потапяйте в хладка и гореща вода, като съответно налагате за секунди върху кожата си. Завършвате процедурата с потопена в гореща вода кърпа и след това нанасяте подхранващ крем, като масажирате към 10-тина минути. В това време, за да не губите ценно време в седене и чакане, можете да се заеме с различни домашни занятия. След като кремът попие достатъчно, ако има остатъчна част, премахнете я с кърпа, натопена в гореща вода. Дотук процедурата обаче не е съвсем пълна. Следва нейната завършваща част, а именно започнете да докосвате кожата на лицето си с кубчета лед. Ако сте чели наши предишни статии, сигурно разполагате с различните ни рецепти за билкови ледени кубчета!

Същевременно трябва да знаете, че температурните разлики се отразяват изключително зле на кожата на лицето, в отличие от кожата на тялото, например. Затова ако навън е прекалено студено - 0 градуса, не третирайте кожата си с увлажняващ крем. Обаче да не го забравите преди лягане!

Ето и една практична рецепти!

За да направите кожата по-еластична - маска от мая. Вземете и разтрийте добре 30 грама мая, подгрейте няколко капки мед и смесете. След това нанесете маската и престойте така 20 минути. Измийт лицето с топла вода, а подир това и с хладна.
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap