485 статии
Събота, 20. Април 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Сериозна връзка или само секс - изписано е на лицето ти

02.02.2009
Сериозна връзка или само секс - изписано е на лицето ти


 

Ново изследване твърди, че можем да разберем само с един поглед към лицето на човек дали се интересува от необвързваща сексуална връзка или от ангажиращо партньорство. Няма нужда да се правите на срамежливи. Ако търсите само забавление, то просто се изписва на лицето ви.

Изследването е ръководено от британски изследователи, които откриват, че само с един поглед върху нечие лице може да се разбере от какво се интересува – от случаен сексуален акт или дългогодишна връзка. И не е изненада резултатът, че жените се интересуват повече от мъже, които им вдъхват истинско доверие. Докато мъжете се увличат от жени, на чието лице могат да прочетат: “Само за една вечер.” Изследването, което обосновава научно тези открития, е публикувано в списанието “Evolution and Human Behavior”.

Изследователите използват комбинирани снимки на колежани, които се определят като такива, които търсят просто флирт и забавление, и такива, които търсят истинска любов. След това учените карат 700 участници в експеримента да разделят снимките на предизвикателните мъже и жени от тези на скромните. И през по-голямата част от времето инстинктите им се оказват точни. 72 процента от участниците правилно определят момичетата и момчетата, като в повечето случаи не могат да обяснят защо са направили тези предположения.
“Те имат инстинктивни реакции, но не могат да ги разберат или обяснят”, казва Линда Бууфроуд, професор по психология в Университета на Дърам, Великобритания, която е сред ръководителите на изследването.

Според резултатите от изследването, типът мъже с лице като на актьора Клайв Оуен - със силно изразена челюст, изразени вежди и нос и по-малки очи – е по-склонен да бъде прелюбодеец и да търси забавления. Мъже с по-меки черти са по-склонни да проявяват интерес към постоянна връзка. С други думи Матю Фокс винаги би бил добър партньор.
Типът жена, която изглежда много сексапилна и темпераментна, е по-предразположена към флирт. И мъжете и жените, които участват в експеримента, смятат, че по-привлекателните жени предпочитат краткотрайна, необвързваща връзка и се оказват прави. Въпреки че Бууфроуд и колегите й не могат да посочат точно специфичните черти на лицето на този тип жени. А само това, че те изглеждали повърхностни и по-атрактивни.
Теорията за Бууфроуд звучи достоверно, защото ако си по-привлекателна, ти просто имаш много повече възможности да действаш, особено когато си на 18 години, смята изследователката.

Повечето участници в експеримента правилно познават жената, която търси просто забавление. Докато учените не могат да опишат определени черти на лицето, които говорят за това, че този тип жена търси само секс. Само уточняват, че главно става въпрос за жени, които изглеждат по-привлекателни.

Също така може да става въпрос за това, че такива са очакванията към тези жени, смята Каролин Кийтинг, която е професор по психология в Университета “Колгейт”. Тя не участва в споменатото вече изследване, но прави свое собствено изследване по темата, като взема предвид чертите на лицето.

Когато си по-привлекателен, очакванията на хората са да имаш повече партньори. И много често ние изпълняваме тези очаквания, които хората имат към нас.
Това, което ние смятаме за себе си, е много често рефлексия на това, което другите смятат за нас. И затова, когато сме заобиколени от другите в света, ние възприемаме себе си според тяхното отношение към нас. Заради ефекта, който тези очаквания оказват върху нашето поведение, много често нашето първо впечатление за другия се оказва правилно.
Външността говори много повече за хората, отколкото сме допускали досега. Затова ние често съдим за книгата по нейната корица, и най странното е, че тази тактика често проработва.

Източник: http://e-vestnik.bg/

 

03.08.2010 21:39:04
Peter
Абе да вА запитам аз вас, нещастни безсрамни админи и мЪдераторчета - ВИЕ МОЗЪК В КУХИТЕ ЛЕЙКИ ИМАТЕ ЛИ ? КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА СЛАГАТЕ ТАКИВА БЕЗСРАМОТИИ БЕ ? КОЛКО ДЕЦА И ЧИСТИ ОЧИ ОСЛЕПИХТЕ, ЗНАЕТЕ ЛИ ? КОЛКО МОРАЛ И НРАВСТВЕНА-НЕОПЕТНЕНОСТ ОСКВЕРНИХТЕ ? КОЛКО СЪЗНАНИЯ ИЗВРАТИХТЕ ?... с тия долнопробни кучки и прочее мръсници ? МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ ? ЗА ЗДРАВЕ НИ ГОВОРИТЕ, А ДЕФАКТО - НИЩИЧКО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА >>>ОПАЗВАНЕТО МУ<<< !!! КАК НЕ ВИ Е СРАМ !!! ПФУ ! ПРЕВЪРНАХТЕ ВСИЧКО ЖИВО В ДОЛНОПОРБНИ ВОАьОРИ !!! ОМАСКАРИХТЕ И НАЙ-ИНТИМНОТО, ДЕМОРАЛИЗИРАХТЕ И НАЙ-СВЕНЛИВИТЕ и НЕВИИНИ СЪЗДАНИЯ !!! ЗА ВАС СЪД НЯМА ЛИ БРЕ ЧИКИДЖИИ МРЪСНИ ?! М? СКОРО ДА СТЕ ЧЕЛИ "ЗАКОН ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО", чл.46, т.11 (в) и т.17 ... А? ДА ЗНАЕТЕ "КОЛКО Е ЛЕСНО НА ДНЕШНИТЕ РОДИТЕЛИ ДА ВЪЗПИТАТ ДЕЦАТА ТИ >>>НРАВСТВЕНО<<< ?" М? ЩО ЗА ИЗВЕРГИ СТЕ НЕ МОЖЕМ ДА РАЗБЕРЕМ ?! БУКВАЛНО ОТРАВЯТЕ ВЪЗПРИЯТИЯТА НА ХОРАТА, РАЗЛАГАТЕ ГИ, УНИЩОЖАВАТЕ СПОСОБНОСТТА ИМ ЗА РАЗГРАНИЧЕНИЕ И САМОСЪХРАНЕНИЕ... И В СЪЩИЯ ТОЗИ МОМЕНТ НИ ПЛЕЩИТЕ - "ЛЕКУВАМЕ..." КАКВО ЛЕКУВАТЕ БРЕ САТАНИСТИ БЕЗСРАМНИ ????? АХ МАМИЧКАТА ВИ НЕДОКЛАТЕНА, ЛЕЛЕ ЕДИН ДЕН КАКВО "ЛЕЧЕНИЕ" ВИ ОЧАКВАААА... МАЛЕ - АКО СЪМ НА ВАШЕ МЯСТО ОЩЕ НА МОМЕНТА ЩЕ СИ РЕЗНА БЕЗСРАМНАТА ТИКВА ! ПФУ !!! КУРВАРИ и КУРВИ... ОБЕЗСРАМОТИХТЕ и ПОСЛЕДНОТО ИНТИМНО НЕЩО У ЧОВЕКА - ДОСТОЙНСТВОТО МУ !!! ЖЕНСКИ ЛИ ? ТОВА ЛИ НАРИЧАТЕ "ЖЕНСКИ" ? ТИЯ БУКЛУЦИ БАЗ КАПЧИЦА СРАМ ? ХА ! ВИЕ СТЕ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ И ОТ ТЯХ ! ТЕ ПОНЕ СА ПРОДАЖНИ КУРВЕТИНИ, А ВИЕ СТЕ ЕДНО >>>НИЩО<<< !!! ВИЕ САМО ПЛАЩАТЕ ЗА ПРЕСТОЯ СИ В АДА !!! ЧЕСТИТО ! СПЕЧЕЛИХТЕ СИ НАЙ-"ТОПЛОТО" МЕСТЕНЦЕ ТАМ !
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap