485 статии
Петък, 05. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Чиста кожа – красиво лице

02.02.2009
Чиста кожа – красиво лице 

 Едно от най-важните условия за здрава и красива кожа е редовното й почистване. Без значение дали ползвате грим или не, превърнете това във всекидневен сутрешно-вечерен ритуал. Прекрасно знаете, че през деня кожата се замърсява от прах, пепел и други неприятни и вредни субстанции, които са неизбежни особено в градски условия.

Сигурно се питате от какво пък се замърсява кожата ви, докато спите? Всъщност през нощта тя регенерира и образува много повече нови клетки, отколкото през деня. Вследствие на това на повърхността й се натрупват кожни люспици и мазнини, от които трябва да я освободите, за да диша по-лесно.

Използвайте измиващи средства, за предпочитане с неутрална киселинност (pH), несъдържащи спирт. Един-два пъти седмично (в зависимост от това дали кожата ви е суха или мазна) можете да обтривате със скраб за лице, който съчетава отмиващ и пилингов ефект.
Опитвайте се да миете лицето си с топла вода - така порите ще се отворят и резултатът ще е по-добър. Когато изплаквате, пуснете само студения кран. Студът ще стегне порите и по този начин ще предпази поне малко вашата кожа от влиянието на вредните външни фактори. А и ще се почувствате ободрени, тъй като редуването на топла със студена вода подобрява кръвообращението.

Завършвайте почистването с лосион за лице. Този продукт тонизира кожата и премахва всички остатъци от нечистотии по нея. Ако предпочитате да приготвяте козметичните продукти сами, ви предлагам една лесна рецепта за домашен лосион, която може да се използва при всеки тип кожа. Нуждаете се от 80 мл дестилирана вода, 20 мл лимонов сок и една чаена лъжичка мед. Затоплете всички съставки, като ги разбърквате, докато получите хомогенна смес. След това прелейте получения лосион в тъмна бутилка. Преди употреба разклащайте добре. Съветвам ви да не правите голямо количество наведнъж, защото домашният лосион не съдържа консерванти и трайността му е ограничена. За сметка на това винаги ще бъдете сигурни, че продуктът, с който третирате лицето си, е качествен и пресен.
Ако се грижите правилно за кожата си, тя ще ви се отблагодари и вие ще изглеждате по-млади и по-красиви за по-дълго време.

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap