485 статии
Събота, 14. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Защо се женят мъжете?

15.08.2008
Защо се женят мъжете?

   Джон Ленън се ожени, защото така искаше Йоко Оно. Лари Фортенски - за да сложи ръка на милионите на Елизабет Тейлър. Елтън Джон - за да не клюкарстват за неговите хомосексуални наклонности.
   Защо всъщност се женят мъжете?
Ето какво показва една социологична анкета сред мъже на възраст от 19 до 39 години. 
  Защото това искат жените (64%)
  Нима мъжете са толкова послушни? Работата не е в това. Ако поддържат дълго време отношения с една жена, статусът на тези отношения за тях не е чак толкова важен. Но ако жената настоява, мъжт в края на краищата се съгласява: "Щом толкова искаш това, дай да оформим нашия брак." Две трети от женените мъже смятат, че са изпълнили желанието на своята избраница.
  За да направят кариера (59%)
  Всеки втори мъж посочва именно тази причина. И действително, известно е, че този, който иска да постигне нещо в живота, трябва да бъде женен. Началниците знаят, че женените мъже обикновено са по-организирани. Ако имат проблеми, те по-скоро ще ги споделят с жена си, а няма да се опитват да ги удавят в алкохол. Цялото си време и енергия те ще влагат в работата си, а не в безкрайни любовни похождения.
  Ако дамата на неговото сърце чака дете (44%)
  Те се бавят и колебаят, докато се решат на брачния хомот. Когато приятелката им обяви за бременността си, това за тях е решителен стимул.
   От това обаче съвсем не следва, че всяка жена, която иска да се ожени, трябва да забременее. Защото едва в половината от тези случаи у мъжа се събужда дълбоко заровеното чувство за отговорност. 
   За да опита поне веднъж (40%)
   Бракът като опит, като любопитен експеримент. Защо пък не? Поне веднъж напетият кавалер иска да поиграе на тази забавна игра. При това те изобщо не са сигурни, че са готови за семеен живот. Но са готови да експериментират, за да не би да се окаже след време, че нещо в този живот са изпуснали.
  От самота (38%)
  Мъжът, като вълк единак броди в нощта, или се промъква като тайнствена фигура на разсъмване. Това са само кадри от филми, запечатани в съзнанието. В действителност, самите "вълци-единаци" признават, че е доста по-приятно, ако някой винаги те чака у дома.
  По традиция (33%)
  Всеки трети мъж смята, че трябва да се ожени, защото така трябва. Защото така са постъпили неговите родители. Не звучи твърде вдъхновяващо, но си е така. Затова пък мъжете, които се придължат към традиционната гледна точка, не отстъпват толкова лесно пред трудностите. 
  За да са спокойни (31%)
  За мъжете над 30, този аргумент тежи. Стига толкова промени! Достатъчни са всички проби и грешки! От днес и нататък в личен план трябва да цари мир и спокойствие! И цялата енергия да се насочи в работата. Разбира се това звучи малко егоистично, но затова пък отпред в бъдещето чака една зашеметяваща кариера! 
  За по-голяма представителност (29%)
  Всеки трети мъж се нуждае от жена като скъпо украшение. С нея той ще може да се покаже в обществото без да се срамува и със красотата си тя ще подчертава неговата мъжественост. Май не звучи романтично? Е, да. Сметката не играе последна роля при сключване на брачния съюз. Дори жените най-често смятат по-добре от мъжете. 
  За да получи помощ (27%)
  Мъжът се нуждае от подкрепа. От опора. Така във всеки случай, мислат една четвърт от анкетираните. И ако мъжът търси в бъдещата си жена не само подкрепа, но и опора, ако бракът е неговата сламка, за която той се хваща както давещият се, това май изисква размисъл. Но ако той иска да има някой, който просто да стои зад гърба му и в случай на нужда да му даде идно рамо, това е напълно приемливо. Не смятате ли? 
  От лоялност (25%)
  Всеки четвърти мъж се жени, защото иска да поеме отговорността за приятелката си. Защото се стреми да покаже, че я обича и че тя може да разчита на него. 
  Защото е романтично (23%)
  Младите мъже от 18 до 25 години, освен всичко друго назовават и тази причина. Когато душата боли. Когато любовта предизвиква главозамайване и страстта опиянява. Младите хора исскат да укрепят съюза си чрез подписите си в регистрите на гражданското състояние. Желателно е това да стане против волята на родителите. Или в друг град, или държава. Как действа в резултат такъв брак? Отрезвяващо.
  Ако жената разполага с доста пари (23%)
  Всеки пети мъж, колкото и тъжно да звучи, "се купува". Той е привлечен от наличното състояние или от възможно голямото наследство, което ще получи жената и за него тя вече е не само добра, а солидна партия.
  Страх от старостта (19%)
  Това основание играе голяма роля в групата на 30-39- годишните. Самотникът живее като крал,а но умира като куче. Перспективата да останеш сам в старостта плаши много от мъжете. 
  За да се застраховат (17%)
  Светът плаши. В реалността - не винаги, но вестниците пишат такива неща! И за да се противопоставиш на този жесток свят, ти е необходимо собствено топло гнездо. Такива плашещи се мъже често решават да се оженат след някакъв удар, който им нанася съдбата - нещастие, тежса болест или смърт на някой от родителите.
  Ако за това настояват роднините (12%)
  И това се среща: родителите решават, а синът се подчинява. По-често на желанието на майката, а не на бащата.
   Жените, които се омъжват, винаги трябва да са наясно колко силно е родителското влияние върху техния избранник. Дори само за да знаят колко властна свекърва ще им се падне. 
  По любов (10%)
  И само всеки десети мъж се жени, защото обича. Защото тя и само тя вълнува сърцето му като никоя друга. Но уви, мъжете дотолкова не се доверяват на чувствата си, че рядко споменават любовта като достатъчно основание за женитба.
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap