485 статии
Неделя, 18. Август 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Коригиране на червенината

07.08.2008
Коригиране на червенината


        За много дами, силно зачервените бузи се оказват комплексиращ елемент и доста голяма пречка по пътя за създаването на безупречният тен. Подобен проблем е типичен за по-чувствителните кожи и се появява под въздействието на външните фактори като студ или топлина а защо не и при притеснение. Има и случаи, в които червенината си е постоянен фактор.
        Тук фон-дьо-тенът в повечето случаи се оказва слаб и прикриването на червенината се превръща в доста сложна мисия. Тя или въобще не може да се прикрие или след време избива отново. В този случай идват на помощ коректорите.
 
         Коректорите са продукти за основа на грима с доста висока покривност и имат възможността да прикриват дефекти като пъпки, петна, белези и други проблемни зони по кожата на лицето а понякога и на тялото. Специално за прикриване на червенина, професионалните гримьори използват течни коригиращи средства с доста по-ралистичен цвят от тена на лицето. В куфарчето на един мейкъпист можете да срещнете коректори в ярко-жълт, светло-зелен и дори лилав цвят. Логиката тук е, че именно тези нюанси имат свойството да неутрализират червенината по лицето. С тяхна помощ много лесно се постига покриващ ефект, защото нанасяйки ги върху засегнатата от проблема кожа те моментално се сливат и при комбинацията им с нежеланият червен цвят се получава неутралното бежово характерно за всяка кожа. Без значение кой от цветовете ще нанесете, неприятната червенина ще изчезне.
 
Какво е необходимо да знаем!
        Подобни коректори се предлагат предимно в течна форма за по лесното им разнасяне по кожата. Нанасят се с помощта или на латексова гъбичка за ФДТ или с пръсти, което е по-лесният и удачен вариант. Внимателно ги адаптирайте към кожният участък с потупващи или втриващи движения докато забележите, че нестандартният цвят се е слял с тена на вашето лице и леко е започнал да неутрализира червенината. Този продукт се нанася само на проблемните участъци, без значение къде се намират те а не на цялото лице, както фон-дьо-тенът. Задължително след нанасянето на коригиращ продукт за тен се поставя и фон-дьо-тен с помощта на който не само ще създадете безупречна основа на цялото лице но и ще заличите остатъците от коректорът, ако има такива. Ако нанесете само цветен коригиращ продукт без ФДТ, рискувате да станете на зелени или жълти петна, което е равносилно на това да си останете с червените бузи, само че в 10 пъти по-смешен вариант. Тези коректори се използват само поради факта, че имат неутрализиращ ефект върху червенината а не за избистряне на тена или като основен продукт за грим.
        Когато нанасяте ФДТ-ът върху вече коригираният участък, внимателно туширайте и потупвайте за да не нарушите вече създадената неутралност на тена.

        Съвет : Оттренирайте подобен грим няколко пъти преди да излезете с него на вън. Трябва да сте уверени, че се справяте добре, и че няма да оставите комична следа в околните.
Ако проблемът с червенината ви е малак можете да го заличите и с обикновените коректори, които са в тон с вашата кожа.

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap