485 статии
Петък, 05. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
07.08.2008
Сенките         Дали сте привърженици на цветният прашец полагащ се върху клепачите или не, трябва да знаете, че ефекта който можете да постигнете с него ще да остави незабравим спомен у хората по отношение на вашата особа. Излъчването, което можете да създадете оцветявайки клепачите си в различни нюанси е израз на неповторимото ви усещане за красота и стремеж за създаване на страстен поглед, показващ вътрешните ви настройки, желания и хармония.
        Декорирането на клепачите ви в подходящи цветове, може да съчетае тоалета ви с грима. 
 
За да подчертаете стила си, особено през деня, използвайте цветовете, които подхождат на вашият цветови тип, и с които ще се чувствате най-комфортно. А ако желанието ви е да създадете усещане за екстравагантност и да изкарате на яве жената “вамп” у себе си през малките часове, акцентирайте на очите, като използвате по наситените и тъмни сенки подчертани допълнително с изразителен черен молив или туш.
        Сенките представляват цветна пудра с малко по-фина консистенция и леко по мазна текстура улесняваща доброто им прикрепяне по кожата. На козметичните щандове на различните фирми можем да открием много разновидности на сенките. Цветовата им гама е може би най-широката сред продуктите от декоративната козметика. Сенките обикновено се предлагат в малки кутийки с по един или два цвята а доста често се срещат и цветни палитри с неограничено количество по брой цветове. Срещат се и много други разновидности на сенките. Можете да избирате между кремообразни, течни, сухи сенки в пресована или свободна форма, брокатени и сенки с различни хамелеонови оттенъци и най-предпочитаните от гримьорите – матови сенки с които могат да се постигнат чудеса. 
        Сенките се нанасят с помощта на дунапренови или латексови апликатори, четки или с пръсти в зависимост от вида им. Нанасянето става чрез леко дозиране на цвета върху клепача и засилване на интензитета му при вечерен грим. Можете да комбинирате до 7 цвята върху клепачите си с цел създаване на преливащ ефект и неповторимост. Ако комбинирате светли с тъмни сенки, започнете от светлите и завършете с тъмните. Внимателно почиствайте сенките от клепача със специални дегримьори за да не създавате агресия и да не раздразните нежната кожа.
 
 
Видове сенки

Компактни сенки
         Това е най-разпространеният и стандартен вид на сенките. Много приличат на компактната пудра по консистенция с разликата, че се предлагат в по-малки грамажи, в един, два цвята или в палитра от цветове. Нанасянето им е лесно с помощта на четчица или апликатори и не са необходими специални умения за това. Лесно преносими в дамска чанта, допълнени с огледалце на капака на кутийката а понякога и с апликатори за корекции през деня. Избора ви на този тип сенки трябва да е съсредоточен върху тяхната фина текстура и хипоалергичният им ефект. Качествените продукти не се ронят и с тях може да се работи по прецизно и без странични нежелани ефекти, като размазване и разпиляване по лицето. Некачествените могат да изсушат кожата на клепача ви, и да предизвикат алергии. 
 
Течни сенки
         Подобни на прахообразните сенки само, че поставени в течна среда, този вид сенки са хит на летните месеци поради тяхната ефектна бляскавост и хемелеонова способност. Идеален вариант за необучената ръка поради тяхното лесно нанасяне с пръсти или четчица като на течните червила ако са придружени с такава. Препоръчително е разклащането им преди употреба поради факта че прашеца може да се утаи на дъното на опаковката. Способността им да изсъхват бързо предотвратява лепкавостта и опасността от размазване или разтичане. Водо-разтворими са което ги прави неподходящи, ако ще имате досег до вода. Предлагат се в тубички или в специални пълнители с накрайник за по-лесно нанасяне.
 
Кремообразни сенки
       Кремообразна или дори леко мазна формула подходяща за използване през летните месеци или на плажа, поради факта че не се размазват лесно при досега с вода. Мазните сенки имат доста голяма покривност и поради тежестта която създават не са подходящи за чувствителни очи. Плюсовете им са, че лесно се нанасят с пръсти, разнасят се добре и осигуряват плътно покритие. Минусите им, са че не могат да се преливат достатъчно умело нюансите и често се събират по клепача и трябва да се коригират през целият ден. Можете да избегнете събирането, ако нанесете сенките само като очен контур по горния или долният клепач, ако са под формата на стик или с четчица ако са в кутийка.

 
Сенки в свободна форма
         Аналогични на брокатените и блестящи пудри, тези сенки имат лека покривност и е необходимо внимание при нанасянето им, поради факта че лесно се разпиляват. Обогатени са със силен блясък и перлени отенъци и най-често се използват върху вече оформен грим на очите с цел допълнителен бляскав ефект. Предназначени са за използване в домашни условия поради трудността им на нанасяне и непрактичната им опаковка, която може да причини разсипване на продукта. Трудно се
задържат на клепача и на апликатора, което допълнително усложнява гримирането с тях. Необходими са повече умения. Ако попаднат в очите предизвикват силно парене сълзене при което резултата е размазан грим. Предлагат се в кутийки и се нанасят с апликатор или цетчица.
Брокатът
        Това са блестящи частици в различни цветове, с които допълнително се доокрасява грима. Той не е основна част на грима а елемент на лукса и празничното усещане. Тъй като трудно се задържа върху клепача и не може да се нанася равномерно, обикновено се поставя на определени места като предварително се създава основа от кремообразни или течни сенки за очи които позволяват залепването му. Не е подходящ за чувствителни очи и трябва да се внимава да не попадне в окото.
        На пазара могат да се срещнат и още един вид сенки – ролкови. Това е сравнително нова разработка която осигурява леснота на нанасянето и възможността за чести корекции през деня. Представляват прахообрасни или течни сенки в опаковка с ролков накрайник. Обикновено те нямат покритие, и се използват само за доокрасяване на грима с перлен завършек или допълнителен блясък. Нанасянето им трябва да става внимателно, поради опасността от разпиляване и възможността да попаднат в очите.
 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap