485 статии
Петък, 05. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Козметичната хирургия, и кога хармонията е нарушена

03.07.2008
Козметичната хирургия, и кога хармонията е нарушена 
Много от нас мечтаят да променят нещо в лицето си – едни не харесват носа си, други устните, а трети искат напълно да се преобразят. Няма нищо лошо в това да се стремим към красота и съвършенство, след като една промяна би ни направила по-щастливи и би повдигнала самочувствието ни.
Но преди да се прибегне до каквато и да е корекция, трябва реално да се прецени дали наистина има нужда от нея. Понякога представите ни за красота са доста абстрактни и отивайки при хирурга, просто не знаем какво точно искаме.

ЛИЦЕТО
Правилно сложеното лице се дели на три еднакви части: чело, нос и долна част, при която горната устна спрямо долната и брадата са в съотношение едно към две.
Профилът образува права линия. Големината и формата на носа също са много важни, той трябва да е прав, с ъгъл от 90 градуса на върха и 110 гр. в основата. Обемът на устните трябва да съответства на обема на окото и веждите. И очите и веждите трябва да са с по-високо разположен външен ъгъл, като веждите обикновено завършват малко в страни от края на окото.

КОГА ХАРМОНИЯТА Е НАРУШЕНА?
Най-често добрите пропорции са нарушени от страна на носа, който е или по-дълъг, или има гърбица, виси над горната устна и пр. В други случаи брадата е тази, която стои назад и оформя т. нар. "пилешки профил". Пропорциите на лицето се променят с възрастта, поради увисването на тъканите и кожата.
Благодарение на козметичната хирургия всичко това може да се коригира и да се постигне желаната хармония.

ПРАВИЛЕН НОС
Операцията на носа е амбулаторна и се извършва през ноздрите, така че външни белези не остават. Най-добри резултати се постигат при американската техника на т.нар. "холивудски носове". Операцията се състои в премахване на гърбицата, ако има такава, изтъняване и повдигане на върха на носа, стесняване на ноздрите....., като целта е да се постигне максимално правилна форма. След операцията се носят лепенки 3 дни, и то само в случаите, когато се премахва гърбицата или се стеснява костната структура.

ИДЕАЛНА БРАДИЧКА
Брадата се коригира, като се изтегля напред до линията на профила. Обикновено това се извършва със собствена мека тъкан. Предимството на тази техника е, че е бърза, ефективна и не оставя травми. Външно след операцията, намесата не личи, не се носят превръзки и остава само точковиден белег под брадичката, който с течение на времето избледнява.

ЛИФТИНГЪТ......
Страничното повдигане на мускулно-апоневрозната маска на лицето през малък разрез в косата, има много важен множествен ефект – повдига скулите, ъгъла на веждите, очите и устните. Резултатите са трайни и за това тази операция може да се прави във всяка възраст, когато целта е разкрасяване.
Видими белези не остват, а манипулацията се извършва под местна упойка. Пациентът си тръгва веднага след операцията, и то със същата фризура.
Комбинацията от всички тези методи, гарантира естетична промяна към по-красиви и хармонични пропорции.
Източник:
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap