485 статии
Събота, 04. Юли 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Тенденции във вътрешния дизайн

18.06.2008
Тенденции във вътрешния дизайн


  

 


Усещане за комфорт
Основен принцип във вътрешния дизайн е комфорта. Вашите мебели трябва да Ви създават усещане за уют, който може да бъде постигнат със земни цветове и изчистени линии. Вместо крещящи и сложни детайли, все повече хора решават да използват т.нар. „близо до природата” стил на обзавеждане.

Лично пространство
Все по-голям брой хора работят по цял ден подложени на стрес, ежедневно „бързане и суматоха”. Затова домът трябва да бъде уютно място, което създава комфорт, усещане за топлина, и може да Ви осигури отмора и възстановяване с енергия. Всичко това рефлектира във вътрешния дизайн: тенденцията е – домът да бъде „персонализиран” и мебелите да излъчват топлина.

Старото, това не означава излишно
В желанието си да придадем на своя дом свежест и нов изглед, не е задължително да се купуват на всяка цена нови мебели. Старите мебели могат да бъдат преобразувани, с променена тапицерия, могат да бъдат преместени на друго място, или можем да променим функцията им, за да освежим цялостно визията на дома. Можете да дадете нов живот на вашите мебели – използвайте въображението си.

 

Изчистени линии и по-малко завеси
Модерните мебели с изчистени, семпли линии стават все по-популярни.
Класическите тежки завеси са изместени от нови по-леки варианти от разнообразни материи, които осигуряват повече светлина във Вашия дом. С използване на декоративни елементи и детайли към завесите, също можем да придадем нова визия и динамика на нашия дом.

3D стени
Стените не са боядисани в класическия вариант (фототапетите са история), но са покрити с разнообразни декоративни елементи.
Ето и някои от по-често използваните:

Стъклени корали
Винил
Ръчно боядисване
Пластмасови детайли
Керамични или друг вид облицовъчни плочки…
Разбира се, не е необходимо целите стени да бъдат облицовани, а само някои или няколко части от тях.

Цветовете на комфорта
Естествените тонове стават все по-важни – искаме да принесем в дома си полъх от природата и по този начим да свържем домовете си с нея. Големи прозорци, топли тонове на стените, детайли в зелен цвят…
Топ цветовете имащи топли нюанси, в натурални разцветки, придават по-голяма изтънченост:


тонове в шоколадово кафяво
златно
препечено и ръждиво оранжево
маслено зелено
опушено евкалиптови зелено-сини тонове
загадъчни, тъмни синьо-сиви цветове

Съчетаване на цветовете
Можете да боядисате различните стени в различни цветове или нюанси на един цвят. Има най-разнообразни и интересни комбинации:


1. Неутрално (или бяло) със сиво или метален цвят
2. Зелените нюанси (от сивкаво до жълтозелено) с тъмен махагон и Китайско оранжево-червено
3. Естествените земни цветове с по-силни и ярки цветове, за подчертаване на детайлите, например: шоколадово с ледено синьо, ако искаме по-модерна линия, и силно златно със зелено за традиционен изглед.

 

Технологии и удобство
Увеличава се броят на хората, които си имат свой собствен Интернет кът у дома, който не рядко се превръща в офис, а не винаги има достатъчно място за него. Ето защо е много важно да включим това местенце в цялостния облик на дома, без да разрушаваме естетичния облик на стаята, а компютъра да не изглежда като „чужденец”.

 

Стил и индивидуалност
Добрият архитект няма да наложи собственото си виждане, а ще се опита да задоволи вашите представи, желания и ще Ви изслуша внимателно. Единствено чрез умелото съчетаване на вашата индивидуалност, желания и бюджет Вашият дом ще се превърне в прекрасното място за почивка, което заслужавате.

И това може да реализира за Вас фирма Интериор дизайн - http://www.interiordizain.com. Екип от дизайнери ще направят за Вас проекти по индивидуално задание на цялостни екстериорни и интериорни оформления на:
- заведения 
- ресторанти
- барове
- къщи
- апартаменти
- офис помещения
- експозиционни щандове за изложения
 
Авторски надзор по време на реализирането на проекта. 

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap