485 статии
Четвъртък, 04. Юни 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Красота

29.05.2008
ОПОЗНАЙТЕ ВАШАТА КОЖА Какъв тип е кожата на моето лице? На този въпрос може да си отговори всяка жена след вниматотно изследване на лицето си с увеличаващо лицето огледало, парче попи¬вателна хартия и синя лакмусова хартия (може да се купи от всяка аптека).
При това изследване жената трябва да обърне внимание на следните три неща:
Вид на кожата. С увсличително огледало при внимателно и системно изследване на кожата на лицето можете да откриете и най-малките дефекти: разширени пори, черни и бели точки, косми, лъскавина, загрубяване, люспи, различни петна, червени и гнойни пъпчнци и т. н. С огледалото откривате и първите бръчки по вашето лице.
Омазняване на кожата. Активността на мастните жлези на кожата, омазняването й се определя чрез чиста, но доста рехава попивателна хартия. Леко прилепете за няколко секунди хартията върху лицето, без да търкате. Особено внимание обърнете на носа и челото. След премахване на попивателната хартия изследвайте нейната повърхност. Ако върху нея личат ясно мазни петна, вашите мастни жлези функционират усилено — кожата е мазна. Ако попивателната хартия е едва омаз-нена, вашата кожа е в отлично състояние, мастните жлези фун¬кционират нормално, вие имате нормално омазнена кожа. Ако липсват всякакви мазни следи по хартията, това говори за недостатъчност във функцията на мастните жлези, за прекалена сухост на кожата.
Този метод е доста груб и несъвършен, но е достатъчен за ориентиране и практически може да служи на всяка жена. Съществуват по-сложни и фини методи за извличане на кожната мазнина в лабораторна обстановка.
Отчитане степента на кожната киселинност. Лакмусовата хартия е синя и има свойството да се оцветява в червено от киселини. За да проверите киселинността на вашата кожа, поставете лакмусова хартия върху лицето, натиснете я леко с пръсти в продължение на една минута и след това я отделете.
Ако хартията остане синя, това означава, че вашата кожа има алкална реакция и поради това лесно се инфектира. Ако хар тията се оцвети лилаворозово, това означава, че вашата кожа е с нормална киселинност, което я прави красива.
Ако хартията се оцвети розовочервено, вашата кожа е силно киселинна и това означава, че тя е нежна, чувствителна и е склонна бързо да се изхаби и остарее. Такава кожа лесно се възпалява, по нея често се появяват екземи и други кожни заболявания.

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap