485 статии
Петък, 05. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

Красота

28.05.2008
Основни грешки при нанасяне на грима         В процеса на гримиране има някои правила които са задължителни ако искате да изглеждате добре. Поради незнание или само инициатива, някои дами допускат грешки, които в последствие допринасят за не дотам добрият завършек на макияжа.

Нека да започнем от..... 
 
        Базата за грим
Хидратирането на кожата е задължително ако искате фон-дьо-тенът ви да се разнесе равномерно. Сухата, не овлажнена кожа не е добра основа и обикновено продукта става на петна. Използвайте дневен крем на почистено лице 10 минути преди да нанесете тоналният крем.
        Цвета на фон-дьо-тена
Цвета на този продукт трябва да е идентичен с цвета на вашата кожа, всяко рязко разминаване кара кожата да изглежда болнава и създава рязка граница с останалата част от тялото. Избирайте или точният цвят или един тон по тъмен, но само един тон. Правилният начин за определяне е като нанесете малка част от продукта точно над челюстта. Ако той се слива с вашият тен значи сте попаднали на точният продукт.

        Фиксиране на грима
Тази малка подробност, фиксирането на грима е доста често пренебрегвана. Задължително условие е нанасянето на пудра след фон-дьо-тена. Така ще избегнете нежеланият блясък и ще направите грима си много по траен. Използването на пудра или фон-дьо-тен самостоятелно не се препоръчва. Те са взаимно допълващи се продукти.

        Моливът за очи
Моливите за очи се поставят на вече гримирано с основа око. Ако го поставим директно върху кожата има опасност той да се размаже през деня. Добре е да минете върху него със сенки в същият цвят за да го фиксирате и леко да притъпите рязкото очертание.

        Гримиране на очите
Нито един грим на очите не стои добре ако тена преди това не е изчистен с нанесена добра основа от ФДТ и пудра. Гримът е като рисуването на картина, никой художник не рисува ако платното не е чисто.

        Оформяне на устните
Е тази част е винаги спорна. Тук обема е желан от 100% от жените. Именно поради тази причина се започват всякакви опити да се постигне това без значение от цената. Очертаването на устните с молив извън контура на устните стои доста комедийно особено отблизо. Очертавайте устните си по техният естествен контур или един милиметър извън тях но не и повече. Тъмните нюанси на червилата правят устните по малки, докато светлите с блясък и гланцовете ги уголемяват оптически.

        Ружът
Неговата основна цел е моделиране на лице и създаване на сияйност. Нанасяйте го с помощта на сплескана четка на скулите или под тях все едно, че рисувате запетайки. Ако това ви затруднява, засмучете устните си и нанесете руж на местата, които хлътват. Ако прекалите минете с малко пудра. Разнасяйте го добре за да се получи нежна сияйност а не “индианска черта”
 
        Изборът на цветове
Според теорията за цветоанализа, на всеки човек подхождат различни цветове. Това е породено от индивидуалните характеристики на съответното лице и коса. Определете вашият тип ( виж статия Цветови типове/раздел Цветоанализа ) и синхронизирайте цветовете според индивидуалните си характеристики за да може гримът ви да изглежда естетически добре. Ако това ви затруднява, използвайте неутралните нюанси – бежово, бяло и черно.
 
 
        Очната линия
Доста претенциозна и като продукт и като грим. За ежедневието използвайте черен молив вместо очна линия-туш. Тя е по-подходяща за вечерен грим. Нанася се върху вече готов грим на очите, никога не я поставяйте на самата кожа. За да я нанасяте по лесно, опънете клепача от външният му ъгъл към слепоочията и я поставете без да прекъсвате, като започнете от външният ъгъл към вътрешния. Нека тя е тънка, дебелата очна линия в стил Туитси вече отдавна не е на мода.
        Брокат
Ако сте решили да блестите на празник или на специален случай най-вероятно ще изберете брокатеният прах. Знайте, че той трябва да е доста фин и когато го нанасяте трябва много да внимавате, защото почистването му от нежеланите места, на които е попаднал е практически невъзможно. Определете мястото където искате да го поставите, нанесете предварително малко гланц от долу и след това го залепете. Така ще избегнете разпиляването му.

        Моливът за устни
Той трябва да е или същият цвят като червилото или един тон по тъмен. Резки разлики в цветовете стоят много натрапчиво и ви правят изкуствена. Изборът на черен молив за устните е ужасна гледка.

        Автобронзантите
Тези продукти изискват нужните знания. Нанасянето на подобен продукт трябва да е предшествано от добро ексфолиране на кожата и много добро хидратиране, в противен случай можете да станете на петна вместо да придобиете желаният тен. Прекалено бялата кожа е по вероятно да пожълтее отколкото да потъмнее. Посетете солариум няколко пъти след което можете да използвате автобронзант.
 
         Синхронът
Синхронизирането на грима е важно. Избирайте цветове от една гама- топла или студена. Смесването им не е красив момент. Ако подчертаете силно очите си, за устните изберете леко покривно червило или гланц. Ако искате силно изразени устни, спестете интензитета на цветовете за очите.
 
 
        Шията
Когато нанасяте ФДТ, никога не забравяйте да го прелеете надолу по шията към деколтето. Ако гримирате само лицето си, се получава ефектът на “отрязаната глава” и ще изглеждате като “варосана афъска”
        Веждите
Тук трябва да отбележа, че оформянето на веждите е много важен момент, поради факта че те влияят много на излъчването. Прекалено оскубаните вежди вече отдавна не са на мода. Жени, трябва да знаете кога да спрете! Ако не сте сигурна в уменията си посетете козметик. Ако ще ги подчертавате с молив, правете го, като леко щриховате. Не чертайте и не рисувайте.

 

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap