485 статии
Неделя, 09. Август 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
15.05.2008
Семейството

Семейството (независимо дали е узаконено или не) се е доказало през вековете като най-ефективната градивна социална единица. Членовете на едно семейство си помагат солидарно, без да се очаква пряка лична печалба.
По принцип семейството е изградено от двама души и децата им, но много често то е придружено и от родителите на двойката дори и от други близки роднини. Много хора смятат, че родово общинския строи е отживелица, но грешат- семейството се променя с развитието на човека. Няма нищо по-силно и по-хубаво от това да имате близки отношения с роднините си.Вярно е, че не всички се харесват на 100%, но това не трябва да пречи на това поне да се уважават.
Възпитанието и изграждането на всеки като личност в повечето случаи започва от семейството(разбирай всички роднини), тук се "полагат основите". Децата по принцип не трябва да се глезат много и колкото повече ръстът толкова повече те трябва да се учат на труд, включително и физически, не трябва да им се насаждат суеверия и страх. Децата трябва да се учат на същността на нещата и техните свойства, за да ги осмислят. Трябва да се учат на самозащита и да преценяват опасностите (въобще ситуацията ). Те трябва да имат уважение към другите хора особено към преподавателите и когато бъдат наказвани от тях никога при никакви условия да не се спори с преподавателя пред детето. Лично смятам, че децата ми ако направят беля, преподавателя е длъжен да ги накаже разбира се в разумни граници. Много хора си мислят, че децата им са или свръх надарени или нещо им има, и по този начин и в двата начина прекаляват с влиянието и грижите си над тях, което в последствие може да създаде предпоставка за развитието на различни психологични и физични нежелани прояви. Децата трябва да имат известна свобода. Споровете пред тях трябва да се избягват колкото може повече. Трябва да се учат на честота и ред. Би било добре да им се иска мнението за важни семейни проблеми още от малки, така се приобщават към семейните дела и са по-отговорни. Много е необходимо децата да имат свободна мисъл, не е задължително да се съгласяват винаги с вас. Важно е те да имат взаимодействие с връстници . С грижите към тях не трябва да се прекалява. Честия досег с естествената природа е желателен. Трябва да се научат да я пазят.
Помнете не трябва да се прекалява с нищо, трябва да има баланс!!!
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap