485 статии
Четвъртък, 09. Юли 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
08.05.2008
Кога е най-подходящото време за тренировка?   Нашите клетки „знаят” как да натрупат резервни мазнини, но и как да се освободят от тях.

Количествата енергия , от която се нуждаят сърцето и другите органи, се изразходват — от 1200 до 1500 калории дневно. Мозъкът се нуждае изключително от захар и дори и при най-интензивната интелектуална активност не натрупва дори грам мазнини. Начинът ни на живот не ни оставя много избор — или трябва да бъдете физически активни, или неизбежно ще натрупате излишни килограми.

Основните фактори, които определят оптималните ефекти от физическата активност, са времето и видът тренировка, които трябва да бъдат в синхрон с биоритъмът на вашия организъм.

Затова, много е важно правилно да изберете най-правилното време за тренировка– тогава когато и клетките природно са “по-склонни” да освобождават натрупаните мазнини.

Първо парвило: няма смисъл да тренирате след ядене. Не само ще ви бъде тежко и неприятно, но ще нарушите и динамиката на храносмилането.
Второ правило: Изберете време, когато биологичните съставки, които подпомагат освобождаването на мазнините, са с най-високи нива. Нивото на адреналин и норадреналин ( хормонът на стресът) е най-високо между 7 и 8 часа сутрин, а това означава, че най-добре е да се тренира тогава, преди хранене.
Трето правило: отлично решение може да бъде ходенето пеш до работното място. Избягвайте да се храните пред компютъра или бюрото си. Останалите най-подходящи часове за тренировка са преди обяд и преди вечеря, около 18-19 часа.
Кои упражнения изгарят мазнини?
Интензивните и много натоварени тренировки не са добър начин за елиминиране на натрупаните мазнини. Изследванията показват, че значително по-добри резултати се постигат с многократни повторения на по-лесни упражнения.

Защо? Честотата на повторенията допринася за изгаряне на мазнините. Организмът започва да ги изгаря известно време след началото на тренировката. Веднъж започнал, този процес продължава и след краят на упражнението. Най-ефективният начин за изгаряне на мазнините е когато работите на 50% от физическия си капацитет, и задържате това темпо за по-дълъг период от време.

Ако искате да отслабнете не яжте между отделните хранения.
Интензивният характер на физическата активност предизвиква бързо изгаряне на всичките въглехидратни резерви и като следствие от това се явява голямата умора. Не само че няма да успеете да засегнете мазнините, но ще бъдете изморени и гладни. Обратно – ако тренирате с умерено темпо няма да чувствате нито умора, нито глад. На края не забравяйте, че съкращаването на мускулите води до изгаряне на мазнини. Колкото повече и по-често ги натоварвате, толкова повече мастни наслагвания изгаряте.

В обобщение:
Не тренирайте непосредствено след ядене
Висококалоричната вечеря е катастрофа за тези, които искат да отслабнат
Тренирайте не толкова интензивно, но по-продължително 
 

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap