485 статии
Неделя, 15. Декември 2019
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
27.02.2008
Спиралата         Един от най-често използваните продукти от дамите е спиралата за мигли или както я наричат още маскара. Спиралите се използват за придаване на обем и дължина на миглите като ги подчертават, оформят и извиват. Нито едно око не е завършено ако няма поставена спирала на миглите, която да допълни ефекта и да отвори окото така, че то да изглежда искрящо и изразително. Използването на спирала дава възможността и привилегията на дамите ощетени в тази област, да създадат един невероятен ефект на естествено дълги и гъсти мигли, каквито всъщност нямат. Илюзорната представа за това се дължи на ефекта от туша и прецизността на нанасянето му. Използвайте качествени продукти за да пресъздадете невероятното впечатление на “кукленските мигли” или просто за да изглеждате добре.
 
Кратка история на спиралата
През 1913г. 19 годишният студент Тери Уилямс, смесил сажда с вазелин и предложил на сестра си Мейбъл да изпробва тази идея. На нея и харесало и по-късно на нея е била кръстена и първата спирала в историята на козметиката – "Maybelline“.
През 1914г. компанията “Max factor“ пуска първата козметика за създаване на капчици на очите. Това е черен восък, който се разтапя и се нанася на крайчетата на миглите.
През 1939г. Хелена Рубенщайн изработва водо-устойчивата спирала за трупа по балет, а 19 години по-късно, първата спирала с кръгла четка-апликатор. Изработена е била от метал и до ден днешен е най-добрият способ за нанасяне на туш върху миглите.
През 1960г. е изработена първата спирала с цветен туш. На пазара в една и съща година се появяват две цветни спирали – ”Roll-on mascara” на “Revlon” и на “Max factor” “Iridescent mascara wand“ със сини, зелени, виолетови и златни оттенъци.
През 1966г. Мери Коунт популяризира стила “Mode“ – много слоеве спирала и дебела очна линия с черен молив или туш. Този образ става фирмен за Туиги – най-знаменития модел на тези времена, за която казват – “ Миглите, това е най-дебелата част от нейното тяло “

 
Видове спирали
 
Спирала за обем
        Ако държите на обема, за вас ще е подходяща спиралата създаваща допълнително натрупване на туш по миглите. Обикновено тези спирали имат специално разработена технология на туша при която восъците и копринените влакна са приоритет. Той е по гъст и лесно се наслага по миглите, като допълнително се подпомага от четката на спиралата, която е с малко по-сгъстени власинки. Напластяването при придаването на обема е препоръчително да стане още преди туша от първото нанасяне да е изсъхнал. Ако прекалите и спластите, разрешете миглите с чиста четчица от стара спирала. За по силен ефект – движете четката зигзагообразно в основата на миглите и после изтеглете нагоре.
 
Спирала за дължина
       При тези спирали туша е с малко по течна и полимерна основа, а самата четка е с по раздалечени и редки власинки. Нанасянето на тези спирали става на два слоя, с въртеливи движения, като миглите трябва добре да се разресват за да не се слепят и след вторият пласт да се наблегне на миглите в външният край. Спиралата се нанася по цялата дължина на миглите, които трябва добре да се приплъзват между власинките на четката.
 
 
 
Спирала за извиване
       Тук можем да поспорим. Често фирмите предлагат спирали за извиване, които всъщност нямат този ефект в ръката на незапознатата с това дама. При тези спирали, извиването на миглите не става от самата спирала а от начина на поставяне. Обикновено те са с леки извита четка с дъгообразна форма, която трябва да бъде поставена в основата на миглите и след като вече е изсъхнал поставеният туш да се притисне така че миглите да се извият нагоре и просто да се изчака туша да изсъхне. Изсъхването на туша фиксира миглите нагоре и се получава извитият ефект. Това обаче може да се постигне с всяка друга спирала ако тренирате малко.
 
Спрала за чувствителни очи
       Тези спирали имат специална разработка на туша, която е освободена от съставки с дразнещ ефект. Задължителното е да са тествани офтамологично и да са с по малка четчица за да става лесно нанасянето им. Обикновено нямат аромат.

 
 
 
Цветна спирала
       Традиционна спирала с добавен допълнителен цветен фрагмент за по нестандартен и привличащ вниманието ефект. Тази спирала стои добре на гъсти и плътни мигли. Можете да нанесете черен туш по цялата дължина на миглите и после да добавите акцент само по връхчетата с цветна спирала, така при премигване се получава игрив и интересен ефект.
 
Безцветна спирала
         Миглите, както всяка друга част от нашето тяло имат нужда от грижа а не само от декориране. Обикновено спиралите изсушават миглите и с течение на времето те стават чупливи особено ако не ги почистваме вечер. За тази цел, фирмите предлагат безцветни подхранващи спирали с пантенол, витамини, глицерин протеини и много други съставки, които възстановяват миглите. Може да се използва самостоятелно или под грима за придаване на допълнителен обем и защита.
 
Водоустойчива спирала
        Формулата на водоустойчивата спирала е специална технология, която не позволява премахването и с вода. Това е предимство, което съхранява спиралата ви и я предпазва от разстичане. Подходяща е за булченски грим и най-вече за използване, когато сме на плажа или басейна. Проблем е махането ако не разполагате с продукт за премахване на водоустойчив грим.
        Начина на използване на спиралата, си има своите правила за да я съхраните по дълго време и да създадете наистина един невероятен акцент а не цапаница. Първото което трябва да знаем е как да изваждаме спиралата. Четчицата се извива около оста за да се дозира точното количество и ако е необходимо се попива със салфетка излишното такова. Никога не “помпайте” спиралата, защото по този начин вкарвате излишен въздух в нея и съкратявате живота и. Ако спиралата ви е много течна, оставете я отворена едно денонощие и за да се сгъсти. Спиралата се нанася като се започне от средата на клепача, продължи се по външната линия и след това се оцветяват вътрешните миглички. Нанася се на няколко тънки пласта с въртеливи движения за да не се спластяват миглите, като се започне от основата и след това се продължи до каря им. Ако нанасяйки спиралата движите четката нагоре и в страни ( на вън ), ще придаете по хищно излъчване в лицето на издължените бадемовидни очи. Ако държите много на обема, напудрете миглите предварително с пудра и после нанесете спиралата. Можете да ги редувате за по силен ефект. Ако използвате уред за извиване на мигли ( преса ), направете го преди да сте нанесли туша, после пак повторете след като вече е нанесен.
       Задължително почиствайте спиралата си вечер с специален дегримьор, като допрете памука леко до миглите, изчакате една минута и после леко премахвате! Не използвайте тоалетното си мляко, за да не дразните очите излишно. А премахването й със сапун е пагубно за окото.
 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap