485 статии
Петък, 05. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

красота

06.02.2008
Прическа според формата на лицето 
Косата може да бъде подстригана и накъдрена по най-различни начини, но каква форма да предпочетете, зависи от овала на лицето, фигурата на тялото и възрастта.


Кръгло лице


При такъв тип лице не трябва да се носят пищни прически, закриващи ушите, челото и очите. Косите трябва да са прибрани от лицето, като за по-добра визия може да се приповдига косата на темето. Къса прическа с плоски слепоочия и къс бретон са най-подходящи в случая, като по този начин на лицето ще се придаде желаната удълженост. Друг вариант са прически, заобикалящи лицето, с меки къдрици, при които косата може да се накъдри, а отделни кичури да се спуснат върху челото


Овално лице


Такава форма на лицето е късметлийска относно избора на подходяща прическа, тъй като отива на всякакъв вид. Все пак при овално лице най-добре стоят дългите коси. Правата коса е за предпочитане пред бухналата, която създава впечатление за пълнота. За предпочитане са светлите кичури на косата и прическата с път на една страна. Разделената на път коса по средата, прави лицето да изглежда по-пълно.


Продълговато лице


Ако съдбата е дарила с тази форма лицето ви, задължително е да се избягват дългите коси. Най-подходяща е къса прическа с бретон. Придаването на обем и бухналост на косата около слепоочието става, като редовно се суши със сешоар с едра четка или с помощта на едри ролки.


Триъгълно лице


Този тип лице наподобява формата на сърце. Желателно е да се избягва обемът на слепоочията, а около брадичката косите трябва да са пухкави, по възможност със завити крайчета. Спокойно може да се игнорира триъгълността  с корекция на дължината на косите и да се намали обемът значително в горната част над челото.


Квадратно лице


За този тип лице не е подходяща късата и гладка прическа, защото придава момчешки вид. Избягват се коси, събрани на опашка, или прически, откриващи ушите. Подходящи са прически с пухкави кичури, подредени на вълни отстрани на лицето. При това косата на челото може да се среши назад и да се раздели с крив път. Обемът на косите и на темето около слепоочието ще направи неотразима визията ви.
 
Източник:
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap