485 статии
Четвъртък, 09. Декември 2021
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
05.02.2008
Цветя, цветя, цветя и испанска страстЦветна палитра със смес от ретро и футуристичен отенък ще властват през пролетта.

Цветя, цветя, цветя. Това е посланието за пролет-лято 2008 г., облечено в латински страсти от испанската модна къща Balenciaga.

Линията на любимата модна къща на Никол Кидман и Салма Хайек за топлите дни на следващата година е сътворена от Никола Гескиер, който е заложил именно на щампите с цветя.

И нищо чудно, че Balenciaga просто цъфтяха по модния подиум в Париж. И така, гответе се за бурна смесица от хортензии, теменужки, божури и нарциси. Доминиращата материя е шифонът, защото именно той най-добре подчертава огнените извивки на телата.


В тази връзка, именно силуетът, който предлага Гескиер е истинската изненада. Цялата колекция е вдъхновена от типично испанската мода и то не само от един период, а е вдъхновен букет от векове и нрави.

Прави рамене, високи и тесни яки, буфани и извивки следващи линиите на тялото с рязко разширение в областта на бедрата и високи обувки с връзки до коляното - истинска еклектична модна инквизиция и то с футуристичен отенък. И всичко е късо. Възможно най-късо.


Но колекцията не е просто вдъхновяваща висша мода, поредния претенциозен haute coture. Дрехите са предназначени за носене. Директно и веднага. А и Гескиер е доказвал, че може да използва висшата мода, както пожелаe.

След успеха на Balenciaga от миналия сезон, модната къща се превърна в двигател за една цяла индустрия. Съвсем без преувеличение.


Така че преспокойно повярвайте, че през пролетта късото и цветята ще бъдат вашия модел олтар. Със сигурност.

От: Андрей Киров
Източник: www.tialoto.bg
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap