485 статии
Четвъртък, 09. Декември 2021
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

звезден прах

05.02.2008
Робърт де Ниро


 

Робърт де Ниро (роден на 17 август, 1943) е легендарен американски актьор, режисьор, продуцент и основател на Tribeca Film Festival. Носител на два Оскара, той с право е обявен за един от най-великите актьори на своето време. Известен най-вече с ролите си на гангстер, мафиотски бос или индивидуалист с конфликтен и проблемен характер, той често играе роли във филми на режисьора Мартин Скорсезе, по-рано и на Браян Де Палма.

Де Ниро е известен с посвещението на ролите си: наддава близо 25 kg и се научава да се боксира, за да изиграе ролята на Джейк Ла Мота в Разяреният бик; изпилява си зъбите за Нос Страх; научава се да свири на саксофон за филма на Скорсезе Ню Йорк, Ню Йорк.


 Детство
Де Ниро е роден в квартала Манхатън, Ню Йорк, по-точно в район начречен Hell's Kitchen (Дяволската Кухня) поради високата концентрация на организирана престъпност, известни гангстери от миналото и контрабандисти на алкохол. Баща му - художник, скулптор и поет и майка му, която също е художничка са от италиански произход. Те се разделят когато той е на 2 год. Малкият Де Ниро израства по улиците на квартала също като образите във филмите, в които той се превъплъщава. Прякорът му е Боби Млякото поради бледия му цвят на кожата тогава.


 Образование
По настояване на майка му, той се записва в гимназия за музика и изкуства, но на 13 годишна възраст напуска и става член на уличната банда Little Italy (Малката Италия). Тогава има и конфликт с баща си, с когото се помирява отново чак на 18 год., като лети специално до Париж, за да го отведе обратно в Ню Йорк, защото баща му страда от депресия.

Де Ниро посещава консерваторията на известната актриса и учителка по актьорско майсторство Стела Адлер (посещавана и от Мартин Шийн, Бенисио Дел Торо и др.) и актьорското студио на Ли Страсберг, но оспорва похватите му. На 16 год. получава и първата си роля в пиесата „Мечка“ на Антон Чехов.


 Актьорска кариера
 
Робърт Де Ниро на една пресконференция в Берлин през 1998 г.Де Ниро дебютира в киното през 1968, когато играе във филма на Брайън де Палма Приветствия. След това играе малки и незначителни роли в много филми, докато не идва 1973 - годината, в която печели одобрението на критиците с ролята си в Бий бавно барабана. Дългогодишното му сътрудничество с Мартин Скорсезе започва през същата година, когато играе във филма му Коварни улици заедно с Харви Кайтел. Други филми на Скорсезе, в които той участва, са Шофьор на такси, Разяреният бик, Кралят на комедията, Добри приятели, Нос Страх, Ню Йорк, Ню Йорк и Казино.

Той получава Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в Разяреният бик и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля за Кръстникът 2.

Интерес представлява фактът, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените актьори, получили Оскар за изпълнение на ролята на един и същ човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в Кръстникът 2, а Брандо получава почетната статуетка (въпреки, че отказва да приеме наградата) за ролята си на стария Дон Вито в Кръстникът.

Де Ниро е смятан за вещ наблюдател на мимики и подробности, както и за отдаден на работата си перфекционист.

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap