485 статии
Събота, 04. Юли 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
05.02.2008
Цветове създаващи уют в дома и внасящи успокоение

 Цветовете, съзнателно или не, отразяват нешо много лично. То е проява на личността, която събира като във фокус интелектуалната, емоционалната и физическата нагласа, включително неприемането или предпочитането на дадена обстановка. В всеки един момент средата трябва да действа стимулиращо, уравновесяващо или успокояващо.
 
На всеки от нас се е случвало пристъпвайки в нечии дом за първи път да остане очарован и да поиска този дом тутакси да стане негов или пък да попадне в обстановка предизвикваща недоумение и желание час по-скоро да излезе от него. Това е така поради личното ни предпочитание към даден цвят, което е свързано и с чувствата, които поражда той, а именно:
 
 Жълто - то пронизва дома като слънчев лъч и пречиства атмосферата. Обстановката в този цвят говори за притежаващия я, че е човек с положително мислене, търсещ уют и топлина.
 
 Червено - в дома той е весел игрив цвят. Присъщо му е вълнуващо, властно и енергично излъчване, чрез което се внася успокоение.
 
 Синьо - това е цвят на потапяне в усещане на свобода и безграничност. То изразява ведрост, вглъбяване, потребност от свой кът.
 
 Оранжево - създава богатство, земно чувствено усещане, което съчетава усещане за сигурност с известно безгрижие. Много хора комбинират оранжево и жълто, за да им е леко на душата и да не се чувстват сковани.
 
 Зелено - връща ни към "естественото състояние на нещата", изразява търсене на плодотворност и хармония с природата. В дома то предлага спокойствие, щедрост и елегантност.
 
 Виолетово - Действа като щит и защита. Акцентите в този цвят действат като творчески подтик и дълбоко прозрение. В дома означава демонстрация на сила.
 
 Бананово - дарява чувство на свобода и изисканост в дома. Вдъхновява обитателя за придобиване на богатство и съприкосновение с красотата.
 
 Бежово - в дома той е едновременно пасивен и ярък цвят, богат и пищен, елегантен и сдържан.
 
 Резеда - носи топлота и свежест, омиротворява и обновява. Този цвят е успокояващ и стимулиращ, чист и топъл, сгрява с усещането за безопасност.
 
 Тюркоазено - предполага временно спокойствие и изразява необходимост от промяна на ценностите. Домът, в който присъства този цвят, е открит за нови идеи.
 
 Люляково - дарява чувство за спокойствие, романтика, идеализъм и тишина.
 
 Индиго - обстановка в този цвят отразява потребност от отмора на духа.
 
 Прасковено - може да внуши чуството на гордост, но не на надменност. В този дом с преобладаващ прасковен цвят откриваме топлота и искряща жизненост.
 
 Маслинено - изразява потребност от абсолютна сигурност, каквато предлага дълбоката пещера.Цикламено - то е знак за творческа фантазия и разкрива потребността от удобства, дори разкош.
 
 Цикламено - то е знак за творческа фантазия и разкрива потребността от удобства, дори разкош.
 
 Брик - в дома символизира богатство и красота.
 
 Кафяво - означава чувственост, любов към земните радости. Говори за материална стабилност, като в същото време излъчва неутралност, присъща и на природата.
 
 Сиво - в дома той е неутрален, ненатрапчив и изискан тон. Този мек цвят черпи и обогатява енергията на намиращите се в близост цветни акценти.
 
 Бяло - в сома освежава и разведряява. Той е неутрален цвят, едновременно отразяващ и разсейващ цветните акценти в съседство. Именно него трябва да използваме, ако искаме да се почувстваме свободни и магнетични, бодри и свежи. Този цвят осигурява защита, като отразява насочената към дома енергия, а в същото време и обогатява основната енергия на дома и обитателите му.
 
 Черно - в дома то внушава лека хладина, пустота, но и чувственост. Той е поглащащ неутрален цвят, който улавя излъчванията на близките цветни акценти.
Източник:
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap