485 статии
Понеделник, 28. Септември 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

диети

30.01.200 8
Диета за "изгаряне" на излишните килограми


 

Съществуват толкова много диети, че вие най-вероятно се чувствате объркани по отношение на това дали отказът от цигарите и черното кафе, и започването на една "актуална", например бананова диета ще дадат резултат и не е ли това пък вече поредната прищявка и измислица.
Първото нещо, което трябва да направите е да си съставите програма и след това да я следвате стриктно за няколко седмици преди да ви се наложи да я спазвате по неоходимост. Организмът на всеки един индивид е различен, уникален, затова ако при някои хора определена програма има ефект, то при други тя няма да дава никакви резултати.
Не правете грешката да се лишавате от каквато и да било храна, дори и за ден. Вместо това се хранете по три пъти на ден със здравословна храна и ще постигнете желания резултат, който ще трае дълго време.
Добрата стратегия за изгаряне на излишните килограми включва изпиването на не по-малко от 2,5 литра вода или билков чай на ден и включването на плодове, зеленчуци и храни, с ниско съдържание на протеини (риба, пиле, яйца, крехко червено месо, варива и други растителни протеини).
Ограничавайки консумацията на храна, богата на въглехидрати (хляб; ориз; тестени изделия - спагети, макарони, пица) и на храна, богата на мазнини (масло, сметана, кашкавал и сирене, тлъсти меса, бисквити, шоколад) също ще помогне за свалянето на килограми.

Считам, че най-ефективният начин, по който ще успеете да премахнете излишните килограми и няма да ги възстановите отново е да се придържате към следните правила:
1. ограничете консумацията на храни, богати на мазнини;
2. ограничете консумацията на храни, богати на захари;
Те не са толкова вкусни и вие не се чувствате удовлетворени след тяхната консумация; след няколко часа само отново тръгвате да търсите нещо за засищане на апетита.
Много по-добре и по-заситени ще се почувствате ако хапнете нискомаслено сирене или овесени бисквити, ябълка или няколко сушени кайсии.
Често всеки от нас чува за какви ли не препарати и медикаменти, които правели чудеса по отношение на излишните килограми и обмяната на веществата. Истината обаче е, че такива чудодейни препарати (произведени по изкуствен път) просто не съществуват. Единствено зеленчуците и плодовете (особено грейпфрута) са способни да подобрят обмяната на веществата в организма ни и да помогнат в борбата срещу повечкото килограми. Важен момент тук е и спортуването. Без физически усилия и движение, нито една програма за отслабване и подобряване на метаболизма няма да бъде достатъчно ефективна. И за разлика от гореспоменатите "чудодейни" хапчета, спортът не застрашава здравето. В крайна сметка се оказва, че тайната на постигането на добра фигура и разбира се поддържането й, се дължи изцяло на здравословното хранене и физическите упражнения.
Съветът ми е да предпочетете малките и вкусни храни, които наистина ви харесват, но да ги ядете бавно, така че мозъкът ви да успее да прецени какво количество сте изяли и да ви каже дали това е достатъчно.
Анализирайки вкуса и качеството на храната и какво всъщност ядем, твърде често ли посягаме към хладилника за лека закуска и отчитайки реално времето, през което сме заситени от тази храна, ние ще се окуражим и ще продължим трудния път, който сме поели към изгаряне на излишните килограми. Това ще ви помогне да си направите списък на всички продукти, които ядете и да си отговорите на въпроса "защо ги консумирате (дали в действителност сте гладни или просто скучаете)?". Отговорът на този въпрос ще ви разясни дали сте на правилния път или използвате храната като средство да избягате от скуката и лошото настроение. Във втория случай наистина ще ви се наложи да забравите за цигарите и черното кафе.
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap