485 статии
Понеделник, 01. Юни 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

козметика

21.01.2008
Същност и борба срещу стриите


  
 
Омразните малки розови браздички не само не потъмняват от слънцето, но на загоряла кожа личат дори още по–ясно. Стриите засягат всяка втора жена. Получават се от силно разтягане на кожата, което поврежда съединителната тъкан. Докато се връщат в изходно положение, влакната колаген се навиват хаотично и кожата губи еластичността и съпротивителната си сила. След 30– одишна възраст рискът от появата на стрии намалява, защото кожата става по-зряла и по-лесно се разтяга.

Кога се появяват – стриите са реакция на организма при екстремни ситуации: хормонални промени през пубертета, бременност, раждане, изтощителни диети или рязко напълняване.

Рискови зони – корема, бедрата и горните части на седалището. При пухкавите или склонните за напълняване жени се появяват дори под мишниците и под коляното.

Лечение – все още няма ефективно лечение, нито застраховка от появата на стрии. Тогава? Не можете да избегнете пубертета, не ви съветваме и да не раждате разбира се, но може да се предпазите в изброените по-горе рискови периоди. Първо стремете се да не напълнявате много, за да не натоварвате допълнително кожата. Второ колкото по- "млади" са стриите, толкова по-лесно ще намалите размерите им и ще ги направите по-незабележими. Използвайте специалната козметика веднага при появата им.
Бременните – от третия месец на бременността до първия месец след раждането: Тонусът и еластичността на кожата трябва да се поддържат постоянно. Мажете се редовно като обръщате внимание на зоните с повишен риск. Не забравяйте за овлажняващите, хранителните и ексфолиращи средства за тялото, хидромасажната вана и ваната с тонизиращи масла.

В козметичните салони ще ви помогнат почти да заличите стриите, които са получени от скоро, като ви предлагат индивудални програми. Първите две седмици се препоръчват ползването на кремове съдържащи 15 % гликолова киселина, за да подготвите кожата за предстоящия химичен пилинг. След това се препоръчва намесата на специалист, който обработва засегнатите зони с гликолова киселина като постепенно се увеличава концентрацията и до 70 % в зависимост от поносимостта. Химичният пилинг продължава 15-20 минути. Почивате 20 дни, като през това време ползвате стягащи кремове вкъщи. След още 10 процедури в салона, желателен е и последващ масаж с пресотерапия. При по-тежки случаи използвайте лазерна терапия.

 
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap