485 статии
Четвъртък, 20. Февруари 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
17.01.2008
Как да въведем ред в детската стаяНе ви ли се струва понякога, че планините от плюшени играчки, кукли и книги в дома ви растат по – бързо от децата ви? Ето няколко интересни идеи, как да сложите нещата под контрол.

Дом за плюшените любимци
Децата обичат да са заобиколени от техните верни приятели и затова ги държат под око и под ръка. Направете от ватирана материя "стилаж с джобове". Можете да използвате и готови текстилни джобове за обувки. Подредете играчките така, че главите и лапичките им да останат извън джоба. Така ще увеличите живота им за радост на вашето дете и ще създадете неповторима атмосфера в детската стая.

“Кофа” за играчки
Пластмасовите кошове на колелца събират голямо количество дребни играчки и лесно се преместват, за да направят място за игра. Ако са по – малки, можете, с помощта на вашето дете да лепнете върху всеки от тях надпис “моливи”, “пъзели” и т.н.

Ред за книгите
Ако библиотеката е проектирана, за да бъде практична и удобна за ползване от децата ви (например да се накланя с издърпване), все по – малко вероятно ще бъде да захвърлят поредната книга на земята.

Почистване
Децата обичат да имитират родителите си, дори и когато става въпрос за почистване и подреждане. Можете да ги окуражите да поддържат стаята си чиста, като им отделите отделни приспособления за чистене – четка, малки гумени ръкавици, гъба, бутилка със спрей, парцал за прах.

 Непременно трябва да поощрявате вашите деца в творческите им занимания. Хладилникът е добро място да покажете рисунките на вашите малчугани. Можете обаче да им направите истинска мини галерия в антрето. Изберете опростени по форма и не скъпи рамки с различна големина, както и известно количество цветна хартия. Можете да направите атрактивна рамка и от две парчета плексиглас, съединени с големи кламери. Нейното съдържание лесно може да се сменя.

Запазете творенията на вашите деца за времето, когато те пораснат и създадат собствени семейства. Можете да съхранявате рисунките и апликациите в картонени кутии с капак, или пък периодично да снимате детето с поредното творение, като така създадете един прекрасен спомен. Пазете рисунките от светлина и влага.

Източник: www.zadoma.com
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap