485 статии
Петък, 05. Юни 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

фитнес

14.01.2008
Упражнения на диванаНай-лесно се зареждате с енергия удома - на дивана или пред него
Всяка работна седмица трябва да приключва със заслужена почивка. Особено, ако сте напрегнати и „прегрявате“ от тичане по задачи и разрешаване на ежедневни проблеми.

Всеки оползотворява свободното си време по различен начин. Често през уикенда просто се мятате на дивана и си спретвате „телевизионен ден“. Това никак не е лошо, ако намалите времетраенето му до няколко часа или пък... се упражнявате директно върху канапето.

Имаме предвид, че можете да се тонизирате докато си седите пред телевизора. Разбира се, ще ви предложим няколко лесни упражнения, които ще ви инжектират отново с енергия. Така по-късно ще имате желание за разходка на открито и дори за по-интензивен спорт.

Упражнение за главата

Гледайте право напред и изпънете шията нагоре към тавана. В същото време отпуснете раменете максимално надолу. Обърнете глава на ляво и погледнете през рамо. Челюстта ви трябва да остане успоредна на пода.

Задръжте 10-ина секунди и обърнете на другата страна. Направете по 7-8 повторения на всяка страна, без резки движения. Старайте се да държите гърба изправен през цялото време.

Упражнение за раменете

Гърбът е прав, повдигнете раменете напред и нагоре, а след това ги свалете надолу и назад. Раздвижете ги в кръг като се стремите да бъде максимално голям. Направете по 10 повторения първо напред, после и назад.

За по-добър ефект вземете дъмбели, гирички или ако нямате – бутилки от минерална вода или други удобни подръчни средства. Трябва ви по едно за всяка ръка.

Сгънете ръцете в лактите, китките сочат напред и нагоре. Избутайте максимално високо, след това свалете в изходна позиция. Направете 10 повторения, починете си около минута и изпълнете още веднъж.

Упражнение за талията

Заемете правилна стойка – изправете гърба, краката са на нивото на раменете, а коленете са точно над глезените (под прав ъгъл). Опънете ръцете напред на нивото на гърдите и преплетете пръсти.

Завъртете се максимално наляво, задръжте за няколко секунди и върнете в изходна позиция. Повторете в обратната посока като завъртате едновременно и главата, и гръдния кош, не само ръцете.

Направете по 10 пъти във всяка посока, починете около минута и повторете отново. През цялото време се старайте да държите раменете отпуснати надолу.

Упражнение за корема

Легнете по гръб с крака, свити в коленете на разстояние един от друг. Ръцете ви са отпуснати до тялото, раменете също са в покой.

Повдигнете таза нагоре, стягайки коремните мускули. Отпуснете бавно. Направете 10-15 повторения и след кратка почивка – още една серия.

Ако искате да тонизирате краката, клекнете 15-ина пъти или подскачайте с въженце. За да разтегнете вътрешната им част, седнете на пода, кръстосайте ги широко и се навеждайте последователно към лявото и дясното си коляно.

Ето ви лесен начин да се преборите с умората и липсата на енергия. Ако продължите и с домашната работа, ще направите пълноценна тренировка.

Накрая препоръчваме и разходка на открито, за предпочитане извън града. Така ще бъдете напълно готови за следващата си работна седмица, която ще посрещнете със свежи сили.


Източник: http://www.tialoto.bg/
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap