485 статии
Четвъртък, 09. Юли 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
20.12.2007
Каква е вашата връзка според позата, в която спите?


Анализът на езика на тялото показва, че в позите на спане, могат да се открият определени истини за Вас и Вашата любовна връзка.

С времето позите на сън се променят и развиват, но те съдържат вашият импулс и емоция. След като заедно открихме значението на някои от тях, сега ще ви покажем и останалите.

Когато любовта е „нова“, партньорите често жертват удобството си за удоволствието от нежната и романтична поза лице-гръб.

Двойките, прекарали малко повече време заедно обаче често си позволяват повече простор помежду си.

Често спят гушнати, като „лъжици“, с минимално пространство помежду си.

Признак за емоционалната привързаност в тази поза са допрените ръци, колена или стъпала.

Това е начин за задоволяване на две потребности – както за простор, така и за близост. В секса пък тази поза осигурява повече място за въображение...

Някои двойки не обичат директния физически контакт по време на сън, но “търсят” човека до тях със “случайни” докосвания на стъпалата или ръцете.

Уж случайният контакт може да значи както неувереност в чувствата, така и по-романтичен намек за приятелско и интимно отношение, търсене на прикрита близост.

Всеки от нас има свое прикритие за личните чувства.

Скръстването на краката с тези на партньора е признак за познанство и търсене на близост. Връзката ви (поне емоционално) сигурно е стабилна, без значение дали тези моменти са предхождани от кавга или не.

Позите по време на сън могат и да “дирижират” събитията в една връзка. Например, съвсем логично, след кавга е възможно партньора да ви обърне гръб. Добре е в началото да му оставите време за уталожване на събраната “отрова”.

Въпреки всичко този жест не винаги е съвсем ясен. Понякога това е начин, да ви привлекат вниманието, да ви провокират да станете активната, стимулиращата страна. Възможност да засвидетелствате заинтересованост. Причината може да е, че на партньора му е омръзнало да бъде инициативния. Това е тест за това важна ли е за вас близостта, както и за него.

Не приемайте обаче всичко за тест, а се научете да наблюдавате поведението на партньора и да научите кога можете да “закачате спящото куче”. Позата за спане е тема за разговор и повод за физически контакт, не хороскоп.

Когато партньора ви изведнъж отиде в другия край на леглото и ви обърне гръб, понякога в главата ви се появява мисълта “Това отбой ли е?”

Според експерти не съществува такова нещо, като “правилна” поза за сън при партньорите. Но необичайните промени, особено съчетани с дистанция, могат и да са знак за проблем. Най-голямото предизвикателство във връзката е справянето с чувствата на другия.

С други думи опитайте се да говорите с него и най-добронамерено да разберете каква е причината. Тъга? Невроза? Друг проблем? Ако партньора ви преминава през тежък период – дайте му време. Все пак и вие понякога сте неврозни, тъжни или искате време и спокойствие да помислите.

И накрая не забравяйте: често пъти партньора се притеснява да признае, че просто иска добре да се наспи, вместо да се притеснява вкопчен във вас. Може би просто му е неудобно във вашият край на матрака. Ако това ви кара да се чувствате самотни просто го помолете да ви погушка преди сън.

Ако пък и това не ви помогне – време е за искрен разговор.

Дали вие и партньора ви спите в... много специфична поза? Може би половината от тялото ви е на една страна или дори извън леглото (сякаш се движите в противоположна посока)? Това може да е знак, че искате да избягате.

Ако имате сериозни основания за съмнения (основани и на друго, освен позата по време на сън) няма да е зле да потърсите причините заедно.

Без обективни индикации обаче не бива да придаваме излишно драматизиран смисъл на тази поза.

В крайна сметка дори когато сядате на стол не винаги седите в точно една и съща поза.

 

Източник: www.topshop.bg
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap