485 статии
Четвъртък, 04. Юни 2020
 
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

козметика

20.12.2007
Веждите – визитката на грима


Веждите не са обикновено нашата основна  цел във всекидневното гримиране.но те са често акцентът на едно излъчване тяхното оформяне е първото  нещо, с което започват  магическата си  работа класовите  гримьори. От извивката  на веждите зависи  нашето изражение, а  само с едно  тяхното повдигане или намръщване можем да изразим почуда, гняв, възхищение и тн. веждите се явяват  като визитна картичка на нашето настроение следователно грижата за тях  трябва да отговаря на огромната информация и значение, които те  носят на околните.
  Като начало веждите трябва да бъдат оформени. Не е задължително винаги да се съобразяваме с тяхната  дължина, форма , ширина, но въпреки това за да се промени  изцяло кардиналната им форма трябва да се действа много внимателно. Аз предпочитане е това действие да бъде  направено от специалист поне първия път,а след това вие сами  можете да се заемете с поддръжката.
 Добре е ако сте решили сами да предприемете  мерки за веждите си да съблюдавате  няколко правила  въведени от големите имена в гримирането:  Вземете голямо огледало, застанете  на дневна светлина  и отделете 40 мин затова занимание.Вътрешният  ъгъл или започването на веждите трябва да се намира на една и съща вертикална линия с вътрешния ъгъл на окото( използвайте линийка или молив, да се ориентирате), външният ъгъл  не трябва да е по – надолу от вътрешния,за да не изглеждате печални. Тенденцията е веждата да се раздели на 3части: първата към носа да е най- дебела, втората по средата малко по – тънка и  третата  крайна част да е най- тънка. Разбира се това  не може да важи аз всеки, защото  ако имате много тънки вежди рискувате те да не се виждат. Запомнете,че колкото по- нагоре е разположена веждата, толкова по-красиви и открити са очите.След като се съобразите с тези изисквания натъркайте кожата   на и около веждите с парченце лед(така няма да усещате  болка) и започнете премахването като следите картинката. Ако се налага “подстрижете” някои много рошави косъмчета с ножичка. След като свършите  минете  със спиртно тампонче веждите и нанесете хидратантен крем.

Грим за  веждите.
За да придобият  нашите вежди перфектен вид е нужно да използваме –молив за вежди. Изборът  му трябва да бъде съчетан  от индивидуалността  на външния вид на жената, стилът  на обличане и цвета на косата.това правило се отнася с еднаква сила както към  брюнетките с кестеняви, по светло или по-тъмно кафяви коси, така и за червенокосите или  русокосите представителки.
Най- лекият вариант за тониране  на веждите си остават  сенките с подходящ цвят). Те спомагат  възможността да се направи един  добър изглед на лицето. Ако използвате молив за вежди (като най- удачен вариант) трябва да попълвате внимателно дупчиците между косъмчетата на веждите без да прекалявате в нанасянето и не трябва да акцентирате на щриха на веждата.  Разбира се ако нямате моли можете да ги оцветите и подредите посредством спиралата ви(стига тя да е с цвета  на веждите)
Съществуват и специални гримове, които се използват в професионалната козметика, които задържат ефекта си за 3- 4 седмици. Най- дълготрайно време издържа т.нар. дълготраен грим, който е на принципа на татуирането- той седи в продължение на 2-3 години, но не е практичен спрямо модата и тенденциите,защото не  може да се променя в рамките  на това време.
                                            Фиксирането на веждите
Постигането на ефекта за сресване и фиксиране на веждите в желаната форма е достатъчно да се използва едно средство, което да съвместява търсените  функции. На тези изисквания отговарят специални  гелове те  обикновено са в тубички и са снабдени с четчица (на принципа на спиралите). Достатъчно е да извадите четката от тубичката и да разрешете веждата в желаната от вас форма,    като с това движение сте нанесли и гела за фиксиране.
  Геловете  биват прозрачни или с оттенъци.Безцветните гелове са подходящи за тъмните  вежди, те им придават  блясък и ги фиксират без да има   нужда от  тониране на веждите. Тониращите   гелове  могат да  “гримират” косъмчетата, ако това е нужно(това се отнася за тези, които имат  светли вежди). Това е много удобен продукт,когато става въпрос за бързо гримиране в ранните часове на деня. Ще получите едновременно тониране и фиксиране с един продукт.
   Веждите  за да са красиви  трябва да са здрави и те имат  нуждата от подхранване, както косата. Геловете имат възможността (ако са качествени)  да подхранват косъмчетата и да им придадат  блясък. Ако нямате намерение да използвате гелове, а и дори да го правите можете да намазвате  10 дена подред  веждите със зехтин преди  лягане. Същият ефект ще получите ако вземете  бадемово  масло ( на  Икаров ) и мажете веждите и кожата около тях за 10 дневен курс. След като минат  2 седмици  повторете. Ще останете приятно изненадани.
Модните тенденции във веждите
  Веждите винаги са подвластни на  модните тенденции по – изтънени, оставени да  бъдат естествени, съвсем премахнати и изрисувани. Като цяло модата  има способността да се променя поен 2 пъти годишно, а ако трябва да сме по – точни почти всеки месец и това прави невъзможно  бързото преобразяване. Настоящото време предполага към  голям избор в тенденциите, които  включват  миналите периоди в себе си. Всички съвременни стилисти препоръчват  първо да останем верни на своето излъчване и естествен красота и  не особено много да се доверяваме  на професионалните съвети, тенденциите в момента, като най- вече съблюдавате своите желания.


Източник: www.pudriera.com/
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap