485 статии
Събота, 25. Януари 2020
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )

козметика

20.12.2007
Грижа за ръцете през студените дни


Грижа за ръцете през студените дни
 
Ръцете са големите издайници на възрастта. Разбира се - те и шията. Там се проявяват първите признаци на старостта, защото са подложени на най-много вредни външни влияния.

Ако поне два пъти месечно разтривате ръцете си, заедно с ноктите, с резенче лимон ще запазите естествения им вид и хубавия им тен, защото съставките му са способни да заличат дори пигментни петна.
Освен за добрия им вид, лимонът може да помогне и при напукана кожа. Но ако кожата на ръцете ви е твърде суха и загрубяла, не забравяйте винаги да слагате крем, когато излизате. Нанасяйте го с леки масажни движения - винаги в посока от върха на пръстите към дланите. И си купете нощен крем за ръце, той е по-интензивен и с по-силен ефект.

Никога не забравяйте, че ръцете се забелязват от всички. И те говорят много - не само за старателните ви грижи (или липсата на такива), но и могат да издадат някои особености на характера ви. Така че, когато оформяте ноктите се съобразете не само с формата на самия нокът, но и с формата на пръстите. Ако имате красиви, дълги пръсти маникюрът ви ще изглежда добре, дори ако просто оформите ноктите с пила и сложите безцветен лак. Но при други случаи изберете формата и цвета, съобразно индивидуалните си особености.

За да бъдат красиви, нежни и копринено меки, вашите ръце имат нужда от масаж, който да отстрани умората и напрежението, нежен пилинг да почисти излишните мъртви клетки и качествени, подходящи за вашата кожа кремове и лосиони. Грижата за ръцете е много важна! Масажът действа най-ефикасно в спокойна обстановка, затова трябва да ви е  топло и тихо.
Внимателно подберете масажните масла. Съществуват различни видове. Едно от най-добрите за обща употреба е маслото от сладък бадем, но може да използвате и неароматизиран крем, който не попива в тялото прекалено бързо. Ако сте с много мазна кожа, опитайте талк или царевично нишесте вместо масло, защото то омазнява кожата допълнително.

Сила на масажните движения: какъвто и прийом  да прилагате, се придържайте към следното правило - при по-продължително движение то трябва да е по-леко, а колкото е по-кратко, толкова по-силен е натискът. По-бързите движения повишават тонуса, а по-бавните действат успокоително. Степента на натиск, при която хората не чувстват дискомфорт, е различна, затова се водете от реакциите на масажирания.


Източник: www.kozmetikata.com
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap